Vai esi aizdomājies, kāpēc daži produkti, piemēram, gaļa, čipsi, cepumi un pica ir tik garšīgi un nekad neapnīk?
Esi vesels
2017. gada 30. maijā, 11:01
Kas ir E621 jeb nātrija glutamāts - inde vai kulināru laime?
Kāpēc kartupeļu čipsi ir tik neatvairāmi – apēd vienu un nevari apstāties, līdz paka tukša? Un kāpēc tieši klasiskā itāļu pica kļuvusi populārākais tāda veida ēdiens pasaulē? Tur patiesi ir savs knifs – šiem produktiem piemīt umami, japāņu atklātā piektā garša. Sintezētā veidā – pārtikas piedeva E 621. Pēc lasītāju lūguma atkārtoti publicējam žurmāla "Ko Ārsti Tev Nestāsta" pētījumu par E621 jeb nātrija glutamātu.
Šī pārtikas piedeva ir sagaršojama Parmezāna un Rokforas sierā, šitaki sēnēs, tomātos. Un arī kečupā tā ir. Un tā ir mainījusi visu pārtikas speciālistu uzskatus par ēdienu – no augstas klases šefpavāriem līdz pat čipsu un sauso zupu ražotājiem.
Lasi tālāk un uzzini, kas ir mistiskā pārtikas piedeva E621, ko ražotāji pievieno pārtikas produktiem: