Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos un pankūkās.
Dabasspēks
2017. gada 12. maijā, 12:40
Kaitinošā nezāle gārsa patiesībā ir īstie pavasara vitamīni
Gārsa – grūti izskaužama nezāle – ir lielisks pavasara vitamīnu avots un dod daudz enerģijas. Tā satur daudz C vitamīna, minerālvielas, piemēram, dzelzi un varu, arī šķiedrvielas, karotīnu, organiskās skābes un daudzas citas vērtīgas vielas.
Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc tās un sakaltē tējai. Tās noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem.
Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt. Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem. To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.