Stiprini imunitāti ar ķiploku! Tējas un piena recepte
Pasaules Veselības organizācijas iesaka vienu daiviņu svaiga ķiploka dienā, lai stiprinātu imunitāti un vispārējo veselības stāvokli. Kā visvienkāršāk apēst svaigu ķiploku? Ķiploka daiviņu sakapā vai saberz nelielā daudzumā labas olīveļļas un uzzied uz rupjmaizes šķēles vai grauzdiņa. Ķiploku piena un tējas recepti iesaka Nataša Edvardsa, grāmatas "Visuvarenais ķiploks autore.
Ja nepatīk svaiga ķiploka asums, ieliec ķiploka šķēlīti starp divām plānām ābola šķēlītēm un tad apēd. Iekapā ķiploka daiviņu jogurtā bez piedevām un pievieno vēl kādu garšvielu pēc savas gaumes.
Ķiploku piens imunitātei un kuņģa problēmu novēršanai
Caur spiedi iespied 3 lielas ķiploka daiviņas 1 deserta karotē olīveļļas un samaisi viendabīgā konsistencē. Pamazām samaisi ar 3 ēdamkarotēm silta piena. Pievieno medu pēc garšas, rūpīgi samaisi un lēnām dzer.
Ķiploku tēja pret klepu un saaukstēšanos
Četras rupji sakapātas ķiploka daiviņas aplej ar 250 ml verdoša ūdens un ļauj vairākas minūtes ievilkties. Pievieno ½ citrona sulu, 1 ēdamkaroti ābolu etiķa un medu pēc garšas. Karstu dzer maziem malciņiem. Lai gūtu maksimālu labumu, sakapātos ķiplokus var izzvejot no krūzes un apēst.