Vienkārši salāti zivju cienītājiem - vairākas versijas, un labi garšos visas
Laša salāti ar lēcām un spinātiem labi garšos gan ar mazsālītu, gan kūpinātu lasi. Izcili gardi ir arī kartupeļu salāti ar kūpinātu jūras asari.
Kartupeļu salāti ar kūpinātu jūras asari
40 minūtes
4 personām
800 g kartupeļu
1 kūpināts asaris, ap 300 g
300 g marinētu gurķu
100 g skābā krējuma
1 ēdk. graudaino sinepju
1 ēdk. olīveļļas
½ tējk. sāls
neliela buntīte diļļu
1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un vāri ar visu mizu. Atdzesē, nomizo un sagriez biezās ripās.
2. Gurķus sagriez šķēlītēs. Asari iztīri, izlasi asakas un ar pirkstiem sadali gabaliņos. Dilles sakapā.
3. Nelielā bļodiņā sajauc sinepes ar krējumu, eļļu un sāli.
4. Liec visus sagatavotos produktus bļodā, pievieno mērci un sajauc. Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.
Laša salāti ar lēcām un spinātiem
Šos salātus var gatavot gan ar mazsālītu, gan kūpinātu lasi – abos veidos garšo vienlīdz labi.
40 minūtes
4 personām
400 g vārītu zaļo lēcu
300 g mazsālīta vai kūpināta laša
4 vārītas olas
½ galviņas ledussalāta
60 g spinātu
3 ēdk. kapātu lociņu
3 ēdk. citrona sulas
3 ēdk. olīveļļas
1 ēdk. medus
1 tējk. smalki rīvētas citrona miziņas
1 tējk. sinepju
1. Zivi sagriez vai ar pirkstiem sadali nelielos gabaliņos. Olām nolobi čaumalu un katru sagriez 4 daļās.
2. Saplucini ledussalātu un bļodā sajauc ar spinātu lapiņām. Liec spinātus un salātus uz šķīvja, virs tiem kārto lēcas, olas, lasi un pārkaisi lociņus.
3. Nelielā trauciņā sakul citrona sulu un miziņu ar medu, eļļu un sinepēm, līdz iegūsti viendabīgu mērci. Pārlej salātiem un pasniedz.