Svētki katrā mirklī: Piazza Italiana, restorāns, kas iemieso visu labāko
foto: Publicitātes foto
Garšīgi

Svētki katrā mirklī: Piazza Italiana, restorāns, kas iemieso visu labāko

Reklāmas projekts

Restorāns Piazza Italiana, kas atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā, ir vieta, kur Ziemassvētku gaidīšanas noskaņojums sastopas ar itāļu viesmīlību un gardēžu sapņiem. Šī vieta ir tikpat šarmanta kā pati Vecrīga – vēsturiskās sienas un rūpīgi atjaunotais interjers rada īpašu noskaņu, it kā jūs būtu iegriezušies nelielā, bet eleganti iekārtotā restorānā Itālijā.

Šefpavāra Sergeja Barmina pagatavotie ēdieni atklāj Itālijas reģionu kulināros stāstus, ļaujot ikvienam sajust saules siltumu un Vidusjūras svaigumu pat aukstākajās gada dienās. Un, ja vēlaties kādu gabaliņu Itālijas izjust mājās, Sergejs ir sagatavojis īpašu recepti “Kas Jauns” lasītājiem – risoto ar ķirbi, garnelēm, kazas sieru un pekanriekstiem.

foto: Publicitātes foto

Šodien gatavosim risoto – ēdienu, kas prasa pacietību un kulinārijas mīlestību.

Sāksim ar buljonu. Kad garneles notīrītas, čaulas nemetiet ārā! Apcepiet tās ar ķiploku, šalotes sīpolu un timiānu, pievienojiet ūdeni un vāriet 15–20 minūtes. Virtuve piepildīsies ar jūras aromātu – kā atvaļinājumā, tikai bez smiltīm.

Tagad pie risoto. Rīsi jāgatavo 16–20 minūtes. Izmantojiet labu olīveļļu, uzkarsējiet to un pievienojiet karnaroli rīsus (vai arborio), lai katru rīsa graudiņu apņem eļļa. Tad pievienojiet sīpolu, ķiploku un ķirbi. Sāciet lēnām pievienot buljonu, maisiet un gaidiet, līdz tas uzsūcas.

Kad rīsi kļūst krēmīgi, pievienojiet garneles un mazliet baltvīna (un atļaujieties glāzi sev). Pēdējās minūtēs pievienojiet sviestu un sarīvētu sieru. Maisiet, līdz tekstūra ir vienmērīga, un tad pievienojiet zaļumus. Risoto konsistencei jābūt kā plūstošai lavai; ja ir šķidrāka, ļaujiet ievilkties zem vāka.

Kamēr risoto atpūšas, cepeškrāsnī uzsildiet pekanriekstus, atdzesējiet un sasmalciniet. Servējiet risoto uz uzsildītiem šķīvjiem, pārkaisiet ar riekstiem, kazas sieru un baziliku. Labu apetīti!

Lai vēl vairāk izceltu risoto garšu, restorāna vadītāja un vīna eksperte Dace Miča iesaka to baudīt ar piemērotu baltvīnu. Šāds vīna pāris harmoniski papildina ēdiena nianses.

Risoto piedāvā bagātīgu garšu kombināciju – saldu, riekstainu un sāļu. Šādi ēdieni labi sader ar vīniem, kas var papildināt un izcelt katru sastāvdaļu. Lūk, daži ieteikumi!

Chardonnay – labi saderēs ar riekstainām un sviestainām niansēm, īpaši, ja izvēlēsieties ozolā izturētu versiju. Tas labi papildinās gan ķirbi, gan kazas sieru, piešķirot ēdienam papildu bagātību.

 Viognier – šis vīns ar aprikožu, persiku un ziedu niansēm lieliski saderēs ar ķirbi un pekanriekstiem, turklāt tā viegli krēmīgā struktūra harmonēs ar garnelēm un kazas sieru.

Sastāvdaļas

• Garneles (nolobītas) – 200 g (atstājiet čaulu un galvas buljonam)

• Rīsi karnaroli vai arborio – 160 g

• Muskatriekstu ķirbis, nomizots un sagriezts 0,5 x 0,5 cm kubiņos – 300 g

• Šalotes sīpols – 1 neliels sīpols, smalki sagriezts

• Ķiploks – 2 daiviņas (viena buljonam, otra rīsu apcepšanai)

• Sausais baltvīns – 80 ml (plus glāze jums!)

• Olīveļļa – 2 ēdamkarotes (vislabāk, augstākā labuma)

• Sarīvēts parmezāna siers – 40 g (var aizvietot ar Grana Padano, ja nepieciešams ietaupīt)

• Sviests – 35 g (krēmīgai tekstūrai noslēgumā)

• Kazas siers – 50 g

• Pekanrieksti – 30 g

• Sāls un melnie pipari – pēc garšas

• Bazilika lapas un pētersīļi

Buljonam

• Garneļu čaulas un galvas (ja tās ir) – intensīvākai garšai

• Šalotes sīpols – vesels sīpols, sagriezts lielos gabalos

• Ķiploks – 2 daiviņas

• Ūdens – apmēram 700 ml (varbūt vajadzēs mazāk, bet labāk sagatavot rezerves)

foto: Publicitātes foto

Ja svētku laikā vēlaties pavadīt vakaru, baudot gardus ēdienus un labu vīnu, nāciet ciemos kopā ar ģimeni vai draugiem! Plānojat korporatīvo pasākumu vai īpašas svinības? Mūsu plašās zāles, kas spēj uzņemt līdz 200 viesu, būs ideāls risinājums. Piazza Italiana komanda ar prieku palīdzēs izplānot katru detaļu, lai jūsu pasākums būtu patiesi neaizmirstams.

Kontakti: Piazza Italiana
Rīga, Miesnieku iela 17
+371 25 665 665
piazza@piazza-italiana.lv

Reklāmas raksts sadarbībā ar Piazza Italiana.