foto: 1a.lv
No pupiņām līdz dzērienam: kā inovatīvas tehnoloģijas uzlabo kafijas gatavošanas un garšas nianses
Garšīgi
2024. gada 12. janvāris, 14:55

No pupiņām līdz dzērienam: kā inovatīvas tehnoloģijas uzlabo kafijas gatavošanas un garšas nianses

Sadarbības projekts

Lai gan Eiropā kafijas unikālo garšu novērtē vien kopš 17. gadsimtā, kad Venēcijas ostu sasniedz pirmā kafijas krava aptuveni 1630. gadā, tomēr tiek uzskatīts, ka kafijas koki uz zemes aug jau desmitiem tūkstošus gadu.

Kopš cilvēki iepazinuši kafijas garšu, šis neatkārtojamais dzēriens, ko nereti mēdza dēvēt arī par dzīvības eliksīru, kļuvis par neaizstājamu visā pasaulē. To baudām agros rītos, darba dienas steigā un saviesīgās tikšanās reizēs. Turklāt katram ir savi kafijas baudīšanas paradumi un iecienītākās kafijas dzērienu pagatavošanas receptes. 

Un protams, arī kafijas industrija nav snaudusi un sekojot līdzi laikam, šobrīd katram ir iespēja savu virtuvi aprīkot ar kafijas automātu, lai jebkurā brīdī pagatavotu savus iemīļotākos kafijas dzērienus, baudītu kafijas gatavošanas procesu un nodotos kafijas garšas nianšu izpētei. Turklāt, lai pēc iespējas uzlabotu kafijas automātu lietošanas un kafijas pagatavošanas procesu, ražotāji mūsdienu tehnoloģijas spējuši integrēt arī kafijas automātu pasaulē. Par to, kādas inovatīvas funkcijas piedāvā viedie kafijas automāti un kādu modeli izvēlēties tieši savai virtuvei, lasi raksta turpinājumā!

Mūsdienu tehnoloģijas kafijas automātu pasaulē 

foto: 1a.lv

Jau esam pieraduši pie tādiem terminiem kā gudrā jeb viedā sadzīves tehnika vai viedā māja, kas apzīmē mūsdienu tehnoloģiju integrēšanu ikdienas mājsaimniecības un ierīču pārvaldībā, personalizētu režīmu uzstādīšanu, attālinātu vadību un kontroli. Gluži tāpat arī kafijas automātu ražotāji jaunākās mūsdienu tehnoloģijas integrē mūsu ikdienā, piedāvājot arvien modernākus viedos kafijas automātus, lai to attālinātai vadībai un kontrolei varētu tikt izmantoti mobilie telefoni

Viedie kafijas automāti piedāvā tādas inovatīvas funkcijas kā: 

  • attālinātu, bezvadu vadību, izmantojot mobilo lietotni savā mobilajā telefonā vai citā viedierīcē;
  • Iespēju kafijas automātu savienot vienotā tīklā ar viedās mājas pārvaldīšanas sistēmu; 
  • izmantojot mobilo telefonu, uzstādīt un programmēt personalizētus kafijas pagatavošanas parametrus – ūdens temperatūru, kafijas stiprumu, piena putu temperatūru un daudzumu; 
  • saglabāt vairākus lietotāju profilus, kas ir īpaši noderīga funkcija birojos un ofisos; 
  • apskatīt personalizētus kafijas pagatavošanas ieteikumus un receptes savā mobilajā telefonā; 
  • saņemt atgādinājumus par to, kad kafijas automātam nepieciešams veikt apkopi un atkaļķošanu; 
  • iestatīt automātiskus sistēmas skalošanas un apkopes uzstādījumus; 
  • jaunākie kafijas automāti ir aprīkoti ar intuitīvām kafijas dzirnaviņām un kafijas samalšanas tehnoloģiju, kas nodrošina pielāgotu kafijas pupiņu malumu, atbilstoši izvēlētajam kafijas dzērienam. 

JURA kafijas automāti: viedo tehnoloģiju pionieris 

Lai gan sekojot līdzi tendencēm, jaunākās tehnoloģijas savu modeļu ražošanā ievieš arī citi kafijas aparātu ražotāji, taču kafijas automātu pasaulē, tieši Šveices uzņēmums JURA ir viens no viedo tehnoloģiju ieviešanas pionieriem. 

JURA kafijas automātus augsti novērtē gan jomas profesionāļi, gan kafijas mīļotāji visā pasaulē. Tie izceļas ar izcilu kvalitāti, ļoti gaumīgiem dizaina risinājumiem un inovatīvām, mūsdienīgām tehnoloģijām, kas uzlabo un paplašina ne tikai kafijas gatavošanas procesu un iespējas, bet arī dzēriena garšu, aromātu un tekstūru. 

Kafijas automāts JURA E8 Piano Black 

foto: 1a.lv

Kompakts JURA kafijas automāts, kas aprīkots ar automātisko piena putu veidošanas sistēmu, līdz ar to, par gardu piena kafijas dzērienu pagatavošanu automāts parūpēsies tavā vietā. 

  • Ar JURA E8 modeli iespējams pagatavot 17 dažādus kafijas dzērienus. 
  • Tāpat kā citi viedās sērijas JURA modeļi, arī šis ir savienojams Wi-Fi tīklā un to ir iespējams vadīt izmantojot saderīgu lietotni savā mobilajā telefonā.
  • Iespējams individuāli uzstādīt tādus parametrus kā ūdens temperatūru, kafijas daudzumu, porcijas lielumu, saglabāt un personalizēt individuālus kafijas pagatavošanas režīmus un lietotāju profilus. 
  • Iebūvētās Aroma kafijas dzirnaviņas nodrošina nevainojamu un klusu darbību, un uzlabotā dzirnaviņu ģeometrija saglabā līdz pat 12,2 % svaigāku samaltās kafijas garšu un aromātu. 
  • Vadību nodrošina vienkārši lietojams, krāsainais displejs. 
  • Ērtākai apkopei un izcilai higiēnai, modelis aprīkots ar automātisko piena sistēmas tīrīšanas programmu, automātisko mazgāšana, skalošanas un atkaļķošana programmu. 
  • Inteliģentā ūdens sistēma (I.W.S) automātiski nosaka uzstādīto ūdens filtru. 

Kafijas automāts JURA Z10 Diamond White EA

foto: 1a.lv

JURA Z10 Diamond White ir izcils šī zīmola augsto dizaina standartu paraugs. Modeļa elegantais dizains izdaiļos jebkuru virtuvi vai ofisu. Ar JURA Z10 iespējams pagatavot 32 dažādus kafijas dzērienus, turklāt sniedzot iespēju baudīt ne tikai karstos un piena, bet arī aukstos kafijas dzērienus. 

  • Elektroniski vadāmās kafijas dzirnaviņas P.R.G. (product recognising grinder) automātiski atpazīst izvēlēto kafijas dzērienu un pielāgo kafijas maluma līmeni, tādejādi nodrošinot izcilu garšas kompozīciju katrai kafijas tasītei. 
  • Cold Extraction Process ir inovatīva JURA izstrādāta auksto kafijas dzērienu pagatavošanas tehnoloģija, kas cold brew kafijas dzērienus pagatavo zem augsta spiediena lēni pulsējot auksto ūdeni caur kafijas pupiņām. Tā tiek panākta nemainīgi augstas kvalitātes kafijas garša, neatkarīgi no dzēriena temperatūras. 
  • Viedo vadību nodrošina Wi-Fi savienojums un saderīga mobilā lietotne. 
  • Astotās paaudzes gatavošanas bloks ir aprīkots ar inovatīvu 3D tehnoloģiju, kas nodrošina vienmērīgu ūdens plūsmu caur kafijas pupiņām, panākot daudz aromātiskāku kafijas garšu. 
  • JURA Z10 kafijas automāts ir aprīkots arī ar tādām funkcijām kā krūzīšu uzsildīšana, ūdens cietības regulēšana, programmējamiem kafijas pagatavošanas parametriem, personalizētu dzērienu recepšu saglabāšanu, karstā piena un piena putu pagatavošanas funkciju, automātiskās piena sistēmas skalošanas, automātiskās gatavošanas bloka tīrīšanas un atkaļķošanas programmām. 

Kafijas automāts Jura Z10 Aluminium Dark Inox

foto: 1a.lv

Visas mūsdienīgākās JURA viedās tehnoloģijas un inovatīvās funkcijas apkopotas šajā uzlabotajā JURA Z10 modelī, tiem, kas vēlas baudīt izcilu kafijas garšu, mūsdienu tehnoloģiju sniegtās iespējas un novērtē eleganto sērijas dizainu. Aprīkots ar 32 kafijas dzērienu pagatavošanas režīmiem, karsto un auksto kafijas dzērienu pagatavošanas funkciju, elektroniskajām P.R.G. kafijas dzirnaviņām ar intuitīvo dzērienu atpazīšanas funkciju, inteliģento ūdens sistēmu ūdens filtru atpazīšanai un citām ekstrām. 

  • Ar bezmaksas JURA mobilo lietotni, vadi kafijas automātu attālināti ar sava mobilā telefona palīdzību un personalizē visus savus kafijas pagatavošanas uzstādījumus, saņem individuāli izvēlētas iecienītāko kafijas dzērienu pagatavošanas receptes vai saglabā vairākus lietotāju profilus. 

Šie un citi mūsdienīgi kafijas automāti interneta veikalā 1a.lv! 

Iepriecini sevi ar gardiem un aromātiskiem kafijas dzērieniem katru dienu! Izvēlies kādu no mūsdienīgajiem JURA vai citiem kafijas automātiem interneta veikalā 1a.lv un, izmantojot SMART NET kluba priekšrocības, iegādājies to pat ar vairāk kā 45 % atlaidi! 

Raksts tapis sadarbībā ar 1a.lv.