Ķiploku krēmzupa ar siera čipšiem
Ķiploki ēdienam piešķir īpašu un ne ar ko nesajaucamu garšu. Turklāt kombinācijā ar sieru tie padara ēdienu īpašu. Ja lietojat ķiplokus, noteikti izmēģiniet šo krēmzupu.
Sastāvdaļas
285 ml saldā krējuma
1 l buljona (gaļas, vistas, dārzeņu)
1 vidējs sīpols
3 ķiploka galviņas, cepti cepeškrāsnī
200g mandeļu riekstu
1 ciabatta
2 ēd.k. baltvīna etiķa
3 attīrīti apelsīni
koriandrs
olīveļļa
sāls/pipari pēc garšas
100g siera (Holandes vai kāds cits) čipšiem
Pagatavošana
Sīpolu sagriezt un apcept katliņā 4 ēd.k. olīveļļas apmēram 10 min. līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievienot buljonu un saldo krējumu (man bija dārzeņu buljons, kurā es vienmēr atstāju novārītu burkānu.( Šis te burkāns arī deva šai zupai tādu patīkamu krāsu). Uzvārīt un ļaut paburbuļot apmēram 10 min. Pievienot attīrītus ķiplokus.
Čiabatai nogriezt garoziņu, mīkstumu saplūkāt ar rokām un pievienot zupai. Pieliet etiķi un pavārīt zupu vēl apmēram 5 min. Zupu atdzesēt un sablenderēt. Jau blenderī pievienot mandeles, koriandru un apelsīnu sulu.
Gatavojam čipšus: sieru sarīvēt uz rīves un salikt nelielās čupiņās uz cepampapīra. Čupiņām nevajag būt pārāk biezām, drīzāk tādā plānā kārtiņā. Un liek mikroviļņu krāsnī uz aptuveni 20-30 sek. Kādam šis laiks var būt lielāks, jo būs mazāka jauda vai arī vienkārši cita krāsns. Mazliet atdzesē un pārliek uz šķīvīša. Cepampapīru izmantojam tāpēc, ka no tā čipši viegli nāk nost.
Zupu pasniedz dekorējot ar čipšiem.