Gatavošanas blogere: mācos iepirkties daudzveidīgi, bet ekonomiski
Noderīgi ikdienā
2023. gada 6. marts, 11:13

Gatavošanas blogere: mācos iepirkties daudzveidīgi, bet ekonomiski

Reklāmas projekts

Ēdienu gatavošanas blogere Justīne Martinsone, TikTok un Instagram vidē zināma kā @jushkapadrushka, jau līdz šim iepirkās pārdomāti un racionāli, turklāt budžets diviem cilvēkiem pārtikai un dažām saimniecības precēm reti kad pārsniedz 50 eiro nedēļā. Tomēr Justīne ar lielu entuziasmu iesaistās projektā, Viens - divi – izdevīgi!, jo ir nolēmusi pierādīt, ka, rūpīgi plānojot, nedēļā pārtikai nepieciešama pavisam nelielu naudas summa, un joprojām iespējams ēst daudzveidīgi, pilnvērtīgi un garšīgi.

Uz veikalu piecas reizes nedēļā

Justīne ir ēdienu blogere, viņa katru dienu gatavo maltīti, kuru filmē un publicē savā kontā Instagram un TikTok. “Uz veikalu dodos vidēji piecas reizes nedēļā, bet katru reizi pērku samērā maz produktu.” Pirms kāda laika viņa iepirkās tikai reizi nedēļā – uz veikalu devās ar ļoti garu iepirkumu sarakstu un piepildīja ratus ar dažādām precēm. Tiesa, ātri vien Justīne saprata, ka tāda iepirkšanās taktika viņai nav piemērota. “Es nopirku krietni vairāk produktu, nekā mums ar draugu bija nepieciešams, tāpēc daļu nācās izmest, un es to ļoti pārdzīvoju, jo mūsdienās neviens nedrīkstētu mest miskastē ēdienu.” Lai arī uz veikalu Justīne tagad dodas biežāk, viņa joprojām iepērkas pēc rūpīgi sastādīta saraksta. “Iepirkumu sarakstu es sastādu pēc tā, kādi produkti ir nepieciešami receptei, kuru esmu nolēmusi pagatavot. Tomēr, neskatoties uz rūpīgo plānošanu, manā groziņā dažkārt nonāk preces, kuru nav sarakstā.”

Gribu iepirkties izdevīgi

Justīne labprāt izmanto dažādus Maxima īpašos piedāvājumus, īpaši viņa iecienījusi Lielakcija vai 1 izdevīgu dienu, kad daudzām preču grupām atlaides ir pat 40 % un vairāk. “Esmu pat kādreiz iepirkusi tualetes papīru pusgadam uz priekšu, tāpat rīkojos ar līdzekļiem veļas un trauku mazgāšanai.” Vēl Justīne vienmēr novērtē, kad ir laba cena virtuves dvieļiem, jo tie viņai vienmēr iet uz urā. Tāpat viņa nelaiž garām Skaistuma festivāls un tad vairumā sapērk matu kopšanas līdzekļus. Kopš Justīnei pagrabā ir saldējamā kamera, viņa īpašu uzmanību pievērš arī izdevīgiem saldēto preču piedāvājumiem. “Mierīgi varu pirkt trīs pakas manu iecienītāko pelmeņu, kad tiem ir laba cena, jo zinu, ka noteikti tos apēdīsim. Man ir sagādāti krājumi arī ilgi uzglabājamajām precēm, pērku tās akciju laikā. Ar draugu dzīvojam trīsistabu dzīvoklī, un vienā istabā ir ierīkots mans ofiss. Tajā atrodas liels skapis, ko es saucu par savu pieliekamo, un tas ir pilns ar miltiem, rīsiem, dažādiem konservējumiem un citām precēm.” Dodoties pirkt produktus ikdienai, viņa īpaši akciju piedāvājumus nepēta, bet ar tiem iepazīstas veikalā. Savukārt, kad pieteikušies ciemiņi vai jāklāj svētku galds, Justīne rūpīgi izstudē Maxima iknedēļas akciju avīzi un izvēlas produktus par īpaši labām cenām. “Baidos, ja ikdienā rūpīgi pētīšu akciju piedāvājumus, es ieraudzīšu visādas foršas lietas, ko gribēšu nopirkt, kaut īstenībā man tās tajā brīdī nav nepieciešamas.”

Pirkt vai nepirkt?

Pandēmijas laikā Justīne labprāt iepirkās Maxima internetveikalā Barbora.lv, tagad gan viņa labāk pati dodas pēc produktiem, jo viņai patīk pats veikala apmeklēšanas process. Tomēr, ja kāda prece ir nepieciešama steidzami, viņa to mēdz no rīta pasūtīt Barbora.lv, un dienas vidū tā jau tiek piegādāta. “Es tiešām novērtēju internetveikala priekšrocības, bet man ļoti patīk pašai nesteidzīgi izstaigāt veikalu. Parasti esmu veikalā vismaz pusstundu – staigāju, pētu, salīdzinu. Reizēm ielieku kādu preci groziņā, tad turpinu riņķot pa veikalu un sāku domāt – nē, mēs to visu nevarēsim apēst! Tā bieži vien pārdomāju, ņemu preci ārā no groziņa un lieku atpakaļ plauktā. Iespējams, ja iepirktos ātri, visu groziņā ielikto pārnestu mājās.” Tomēr, ja veikalā viņa pamana, ka, piemēram, mellenēm vai lasim ir laba cena, šie produkti visdrīzāk gan nonāks groziņā, gan tiks aiznesti mājās. “Man patīk, ka, pateicoties akcijām, es Maxima varu atļauties nopirkt izdevīgi tādus produktus, kuri bez atlaidēm ir samērā dārgi.” Justīne piebilst, ka ļoti bieži izmanto izdevīgus piedāvājumus, arī pērkot olas un maizi, jo šiem produktiem, viņasprāt, vienmēr jābūt mājās. “Es vienmēr skatos ne tikai cenu zīmes, bet aplūkoju arī to, cik noskatītā prece maksā litrā vai kilogramā, un pēc tam izrēķinu, kurai precei ir labāka cena. Tāpēc varu teikt, ka, esot veikalā, vienmēr domāju par izdevīgumu.” Viņa plāno arī biežāk izmantot iespēju Skenē pats, jo tā ļauj ērti sekot līdzi iepirkumu kopsummai un izvairīties no stāvēšanas rindās.

Ierobežots budžets – garšīga maltīte

“Piekritu piedalīties projektā Viens - divi – izdevīgi!, jo man ļoti patīk izaicinājumi, un es pati sev jau esmu izvirzījusi mērķi, ka gribēšu veikt eksperimentu, kā iespējams iztikt ar 20, 30, 40 eiro nedēļā.” Justīne uzskata, ka tas būs liels pārbaudījums, jo nāksies daudz plānot, meklēt izdevīgākos piedāvājumus, lai maltītes būtu pēc iespējas dažādākas. Bet viņa ir enerģijas pilna mēģināt un klusībā jau zina, ka viss izdosies. 

Maxima aktuālos piedāvājumus skatīt šeit!

Reklāmas raksts tapis sadarbība ar Maxima Latvia.