Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Šašliks. (Foto: LETA)

Lai šašliks Jāņos sanāk labāk nekā kaimiņam. Dažas piedevas, kas padarīs gaļu baudāmāku

Garšīgi
22. jūnijā 06:56 2022. gada 22. jūnijā 06:56
  "100 Labi Padomi"
Tuvojoties Jāņu svētku brīvdienām, vērts laikus sagatavot dažādas piedevas grila ēdieniem un šašlikam, bez kura, visticamāk, lielākā daļa mājsaimniecību nespēj iedomāties šos svētkus.

Piedevas ar austrumniecisku garšu

Sanāk aptuveni 150 ml lielam traukam.

  • 6 kaltētas čili pākstis
  • 8 krustnagliņas
  • 2 tējk. melno piparu graudiņu
  • 2 tējk. smaržīgo piparu graudiņu
  • 2 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 2 tējk. malta koriandra
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta kardamona
  • 1 tējk. maltas kurkumas
  • ½ tējk. malta muskatrieksta

Čili pākstis sadrupini, ieber miezerī, pievieno melnos un smaržīgos piparus un saberz. Samaisi ar pārējām garšvielām. Ieber burciņā vai citā traukā ar cieši noslēdzamu vāku un uzglabā sausā, tumšā vietā.

Piedevas ar Indijas garšu

Sanāk 100 ml lielam trauciņam.

  • 6 tējk. jūras sāls
  • 2 tējk. melno piparu graudiņu
  • 2 tējk. rozā piparu graudiņu
  • 2 tējk. maltas asās paprikas
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1 tējk. maltas kaltētas citronzāles
  • 1 tējk. kaltēta timiāna

Melnos un rozā piparus saberz ar sāli un samaisi ar pārējām garšvielām. Uzglabā cieši noslēgtā trauciņā tumšā un sausā vietā.

Ķiploku un garšaugu marināde

Sevišķi piemērota cūkgaļai. Gaļas šķēles vai gabaliņi jāmarinē vismaz 5 stundas.

  • 300 ml olīveļļas
  • 1 citrons
  • 4–5 ķiploka daiviņas
  • 1 svaiga sarkanā čili pāksts
  • 4 bazilika zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 2 timiāna zariņi
  • 1 ēdk. pikantu sinepju

1. Citronam norīvē miziņu un izspied sulu.

2. Garšaugus, ķiplokus un čili sakapā un samaisi ar citrona miziņu, sulu, eļļu un sinepēm.

Asā ķiploku pasta

Ķiploki labi sader gan ar olīveļļu, gan ar saulespuķu eļļu. Ja grib tikai izteiktu ķiploku aromātu, var izmantot neitrālas garšas augu eļļu.

  • 5 ķiploku galviņas
  • 100 ml eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 ēdk. citrona sulas

1. Ķiplokus nomizo un sagriez gabalos.

2. Pievieno pārējos produktus un sablendē viendabīgas konsistences biezenī.

3. Pildi mazās burciņās, pieblīvē un, ja vajag, pārlej plānu eļļas kārtiņu. Aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Saistītās ziņas

Dažas idejas, lai šašliks sanāk garšīgāks
Kraukšķīgs un netradicionāls vistas šašliks
Parastais šašliks – pagātnes palieka? Kas ir tā dīvainā "sojas gaļa", par ko arvien biežāk runā latvieši 10

 

Citi šobrīd lasa

Latviešu uzņēmējas rada jaunu biznesu - dabai draudzīgus peldkostīmus “īstām” sievietēm
Daiļā advokāte Vaskesa atkal būs līdzās Džonijam Depam. Pret aktieri sākta jauna tiesas prāva 6
Policijas konvojs vēlu vakarā pavada Putinu uz noslēpumainu vizīti Kremlī. VIDEO 5
Pievienot komentāru