11 instrumenti, kas nepieciešami jebkurā mājsaimniecībā
Noderīgi ikdienā
2021. gada 23. novembris, 09:19

11 instrumenti, kas nepieciešami jebkurā mājsaimniecībā

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Neatkarīgi no tā, vai Jums ir privātais mājoklis vai dzīvoklis, ja Jūs esat cilvēks, kuram patīk darboties ar rokām un izprast, kā lietas strādā, Jums visticamāk nepieciešams pārdomāts instrumentu arsenāls, kurā būs visi nepieciešamie rokas instrumenti.

Labi aprīkot mājsaimniecību vai garāžu ar instrumentiem nav vienkāršs uzdevums, jo nav iespējams paredzēt visus potenciālos darbus, ko vēlēsimies paveikt un kam varētu būt nepieciešami specifiski instrumenti. Ja Jums ir ierobežota telpa, kurā glabāt instrumentus, svarīgi izvēlēties tos, kas tik tiešām būs nepieciešami atkal un atkal.

Labi rokas instrumenti ļaus paveikt darbus ātri un efektīvi. Turpinājumā 11 rīki, kas būs pielietojami veicot neskaitāmus darbus un ļaus mājas darbus paveikt gudrāk, nevis smagāk.

Aizsargbrilles

Viena no svarīgākajām lietām katrā instrumentu arsenālā ir aizsardzības aprīkojums. Kvalitatīvas aizsargbrilles ir ļoti nepieciešamas, jo acis ir viegli ievainojamas. Aizsargbrilles ieteicams izmantot gan strādājot ar koku vai metālu, gan vienkārši pļaujot zāli. Ļoti bieži, tieši strādājot dārzā, cilvēki traumē acis uzduroties uz nelieliem koku zariem.

Uzlādējama lampa, kas stiprināma uz galvas

Ņemot vērā, ka ne vienmēr problēmas ar caurulēm un citām lietām ap māju rodas dienas gaišajā laikā un labi apgaismotās vietās, ļoti lietderīgs ir apgaismojums, kas stiprināms uz galvas. Tā kā lampa nav jātur rokās, kā, piemēram, kabatas lukturītis, ar rokām var brīvi darboties. Šāds apgaismojums noderēs ne tikai, lai pārredzamu padarītu izlietnes sifona nomaiņu, bet arī, ja nepieciešams darboties zem mašīnas pārsega. Pārliecinieties par to, ka izvēlieties pietiekami spilgtu un jaudīgu lampu, kas  ir atkārtoti uzlādējama.

Mērlente

Nevienam nav svešs latviešu sakāmvārds “labāk septiņas reizes nomēri, vienreiz nogriez”, tāpēc ikvienā instrumentu kastē svarīga ir mērlente. Ja Jūsu mājoklis vai dārzs ir liels, tad izvēlieties vismaz 5 vai 7 metrus garu mērlenti. Tā būs parocīga, gan mērot to, cik gariem jābūt jaunajiem aizkariem, gan, lai saprastu, vai tikko nopirkto dīvānu būs iespējams ienest caur mājas parādes durvīm.

Regulējama uzgriežņu atslēga

Protams, ja Jums ir liela garāža, iespējams, varat glabāt neskaitāmi daudz dažādu izmēru uzgriežņatslēgas, un situācijā, kad nepieciešams kaut ko noskrūvēt, pārbaudīt vairākas, lai piemeklētu īsto izmēru. Taču regulējama uzgriežņu atslēga ne tikai neaizņems daudz vietas, bet būs parocīga, jo ļaus atskrūvēt visus mājās atrodamos uzgriežņus, lieki netērējot laiku.

Knaibles

Ja daudzi rokas instrumenti ir ļoti daudzveidīgi lietojami, tad, iespējams, tieši knaibles tiek izmantotas visbiežāk. Lai sagatavotos jebkādiem darbiem, aprīkojiet instrumentu kasti ar dažāda veida knaiblēm – universālām, izliektām un knaiblēm ar pagarinātiem un smailiem galiem.

Knaibles visticamāk būs lietderīgas ne tikai remontējot un būvējot, bet arī palīdzot bērniem ar dažādiem rokdarbiem.

Skrūvgriežu komplekts

Tāpat kā nav nepieciešamas neskaitāmas uzgriežņu atslēgas, arī daudzus skrūvgriežus var aizvietot ar vienu skrūvgriezi un plašu uzgaļu komplektu. Izvēlieties komplektu, kurā ir dažādu izmēru skrūvgriežu uzgaļi, lai ar tiem varētu paveikt gan lielos darbus garāžā, gan, piemēram, atskrūvēt dažādas elektropreču iekārtu skrūves.

Seškantes

Liela daļa mēbeļu, kā arī, piemēram velosipēdu detaļas tiek saskrūvētas tieši ar seškantes atslēgu, tāpēc, lai varētu pievilkt, piemēram, bērnu rakstāmgalda vai gultas skrūves, kad tās kļuvušas vaļīgas, papildiniet savu rokas instrumentu arsenālu ar komplektu, kurā ir dažādu izmēru seškantes atslēgas.

Āmurs

Āmurs ir katra instrumentu plaukta pamatelements. Tomēr, lai Jūs būtu gatavi dažādiem mājsaimniecības izaicinājumiem, vēlams aprīkot instrumentu plauktu ar 3 veidu āmuriem. Āmurs ar naglu izvilcēju, ko izmantot, lai sanaglotu kastītes vai iedzītu sienā nagliņas, kā arī tās izvilktu vai pielabotu mīksto mēbeļu tapsējumu. Mūrnieka āmurs, kas būs lietderīgs, ja nepieciešams izturīgs instruments, kas ļaus pielāgot pat ķieģeļu formu. Divpusējs gumijas āmurs, kas noderēs, ja pats izlemsiet nomainīt mājās laminātu.

Lāzera līmeņrādis

Ja vēlaties, lai darbi tiktu padarīti kvalitatīvi un gleznas pie sienas tiktu piekārtas tiešām taisni, nepaļaujieties uz acu mēru. Labs lāzera līmeņrādis apvienos labu mērlenti, klasisko līmeņrādi un mērauklu, kas ļaus precīzi izplānot un novietot jebko, ko stiprināt pie sienas.

Akumulatora urbmašīna – skrūvgriezis

Katrs cilvēks, kurš kādreiz būvējis kaut ko ar rokām, novērtēs, cik ērti ir strādāt izmantojot akumulatora urbmašīnu, kam nomainot uzgali, tas kalpo arī kā skrūvgriezis. Viena no populārākajām akumulatora urbmašīnām ir Makita, bet ir pieejams daudzveidīgs un  plašs Makita instrumentu klāsts, kas uzskatāmi par vieniem no labākajiem elektriskajiem bezvadu instrumentiem.

Piemēram, Dewalt akumulatora urbmašīna būs uzticama un visticamāk kalpos ļoti daudzus gadus. Dewalt instrumenti un piederumi ir ļoti kvalitatīvi, tāpēc, neskatoties uz to pieejamo cenu, tos izvēlas arī profesionāļi.

Iekārtas uzkopšanai

Tik pat svarīgi, kā paveikt dažādus mājsaimniecības darbus, ir nepieciešams arī uzturēt kārtību un sakopt pēc tam, kad darbi pabeigti. Tas nozīmē, ka mājsaimniecības instrumentu arsenāls jāpapildina ar labu putekļu sūcēju, kas ļaus atbrīvoties no skaidām un citām smalkām detaļām un putekļiem, kā arī augstspiediena mazgātāju, kas būs lietderīgs ne vien, lai uzturētu tīrus instrumentus, bet arī, lai nomazgātu auto.

Atpazīstamākais augstspiediena mazgātājs noteikti ir Karcher. Šī ražotāja piedāvātie augstspiediena mazgātāji ir kvalitatīvi un pieejami dažādās cenu kategorijās un izmēros, ļaujot katram izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko. Karcher tehnika interneta veikalā 220.lv pieejama ļoti plašā klāstā. Ieskatieties interneta veikala piedāvājumā un izvēlieties savām vajadzībām piemērotākos instrumentus!

Raksts tapis sadarbībā ar 220.lv.

Tēmas