Dari mājās
2021. gada 13. oktobris, 12:17

Video: “100 labi padomi” – japāņu motīvi apgāztas laivas stila būvē Doles salā

Jauns.lv

Žurnāls “100 labi padomi” viesojas Doles salā, kur uzbūvēta unikāla māja, kas atgādina apgāztu laivu, bet interjerā un dārzā dominē japāņu motīvi.

Māja Doles salā būvēta vairākos piegājienos, bet tās interjers un apkārtne liecina par īpašnieku īpašo attieksmi pret Austrumu kultūru, vienlaikus izmantojot dabas materiālus unikālu dizaina elementu risinājumiem.

Idejas, ko aizņemties

Dekoratīvi koka stabi, kurus rotā māla podu “cepurītes” – gan izskatās labi, gan pasargā koku no mitruma un sapūšanas.

Vienkāršs, bet silts gaismeklis no koka pagales.

Virtuves darba virsma, kas atgādina klavieres, veicina radošu pieeju ēdiena gatavošanai.

Pie plīts virtuves virsmā iestrādāti īpaši paliktņi, uz kuriem novietot karstos traukus.

Radoša pieeja pat tualetes papīra novietošanai, izveidojot koka statīvu, kas ir gan praktisks, gan dekoratīvs.

Taburete no masīva koka bluķa.

Kontaktligzdu vietas sienās atzīmētas ar dekoratīviem zīmējumiem, lai tās vieglāk varētu pamanīt.

Dārzs ap māju iekopts japāņu stilā – smilšainajā augsnē aug rūpīgi apgrieztas priedes un vīnogulāji, no šķembām izveidoto mākslīgo “strautu” šķērso miniatūrs koka tiltiņš, turpat ir skaists dīķis, kura krasti nostiprināti ar laukakmeņiem.

Arī mājas interjerā jaušami Austrumu stila elementi – sausais akmens “strauts” šķērso vestibilu, kura sienas un griestus rotā senas ķīniešu kartes un laikrakstu izgriezumi. Nama centrā atrodas tā sirds – virtuve, pārējās telpas ērti izvietotas ap to, turklāt mājas pirmajam stāvam var apiet apkārt pa iekšpusi. Māja vizuāli atgādina apgāztu laivu, tā celta vairākus gadus vairākos piegājienos.

Žurnālā “100 labi padomi” lasiet arī, kā pagatavot ātrās vakariņas pannā, patiesu stāstu, kā atbrīvoties no 55 liekajiem kilogramiem, ko darīt, ja sunim vai kaķim ir blusas, un daudzus citus noderīgus padomus.