Ko īpašu un izdevīgu 4. maija svētkos galdā liks Laura Grēviņa?
Rupjmaize jau izsenis tiek uzskatīta par spēka avotu un simbolu, tā tiek godāta un augstu vērtēta. 4.maijā, Baltā galdauta svētkos, blogere Laura Grēviņa nolēmusi ģimenei galdā celt tradicionālu desertu jaunās skaņās – “veco labo” rupjmaizes kārtojumu, kas atsvaidzināts ar tumšo šokolādi, mandelēm, kanēli un medu. Tieši neierastās sastāvdaļas paceļ šo jau labi zināmo desertu jaunā līmenī, iedvešot tradīcijām bagātajā receptē jaunas vēsmas.
Lai arī svētkos bieži vien sanāk pārtērēties, šī deserta pagatavošana neizmaksās daudz, jo produkti iegādāti “Maxima” kampaņas “Sirsnīga izvēle” ietvaros, kur tiem ir ievērojami samazināta cena.
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 8 rudzu maizes “Kurši” šķēles, kaltētas vai grauzdētas
- 100 g mandeles “Arimex”
- 50 g sarīvētas tumšās šokolādes “Lukss”
- 500 g mascarpone siera
- 300 g pilnpiena biezpiena
- 100 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote kanēļa
- citrons
- 3 ēdamkarotes medus
- 50 g pūdercukura
- 50 g dzērveņu sukāžu, kas sagrieztas uz pusēm
Pagatavošana:
1. Jaudīgā virtuves kombainā samal rupjmaizi līdz rīvmaizes konsistencei un pievieno tai kanēli.
2. Mandeles apgrauzdē uz pannas vai cepeškrāsnī. Sasmalcini.
3. Maskarpones sieru sajauc ar biezpienu, medu, saldo krējumu un pūdercukuru. Pievieno 1 ēdamkaroti sulu no citrona.
4. Desertu kārto glāzītē šādā secībā : 1) rudzu rīvmaize; 2) samalti rieksti; 3) maskarpones un biezpiena masa; 4) nedaudz šokolādes; 5) nedaudz sukādes. To visu atkārto divās kārtās.
Vairāk gardas un viegli pagatavojamas receptes meklē te: https://www.maxima.lv/receptes
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar "Maxima"