Mazliet citādas sātīgās kāpostu zupas - divas receptes
Zupas dūšas piesiešanai.
Kāpostu zupa ar vistu un sieru
Rīvēta siera vietā var izmantot arī kausēto. Šķidrumu zupai papildini pēc vajadzības.
4 personām
1 stunda
600 g vistas filejas
600 g svaigu kāpostu
200 g smalki sarīvēta siera
4 kartupeļi
2 sīpoli
1 burkāns
eļļa cepšanai
sakapātas dilles
sāls, melno piparu graudiņi
1. Vistas filejas liec katlā, dāsni aplej ar ūdeni, pieber sāli un piparus un izvāri gandrīz mīkstas. Izņem no buljona, sagriez mazos gabaliņos un liec atpakaļ.
2. Kāpostus saēvelē vai sagriez strēmelītēs. Kartupeļus sagriez kubiņos, burkānu sarīvē un sīpolus sakapā.
3. Kāpostus liec vistas buljonā un vāri kādas 10 minūtes.
4. Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno zupai.
5. Iemaisi sieru, pieber garšvielas, ja vajag, un vāri, līdz dārzeņi mīksti.
6. Pārkaisi sakapātas dilles.
Kāpostu zupa ar sēnēm
Ja kaltētās sēnes ir lielas, nesagrieztas, pirms likšanas kaltā mazliet uzbriedini, tad izņem laukā, sagriez un kopā ar šķidrumu pievieno zupai.
4–6 personām
1 stunda 30 minūtes
500 g liellopu gaļas ar kauliņu
1 neliela kāpostgalva
4 kartupeļi
1 burkāns
1 liels sīpols
30–40 g kaltētu sēņu
12 ēdk. tomātu pastas
1–2 lauru lapas
eļļa cepšanai
sakapāti zaļumi
sāls, melnie piparu graudiņi
1. Gaļu liec katlā aplej ar ūdeni, uzvāri un nosmel putas. Pieber sāli un piparus, ieliec lauru lapas un izvāri gandrīz mīkstu. Gaļu izņem no buljona un sagriez gabaliņos, pēc tam liec atpakaļ katlā.
2. Kāpostu sagriez smalkās strēmelītēs, kartupeļus sagriez gabaliņos, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās un sīpolu sakapā.
3. Sēnes pievieno buljonam un uzvāri. Pieliec kāpostus un vāri kādas 5 minūtes. Pieber kartupeļus un vāri vēl 5 minūtes.
4. Tikmēr pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus. Iemaisi tomātu pastu un vēlreiz uzkarsē. Pievieno zupai.
5. Vāri, līdz dārzeņi mīksti. Pārkaisi ar zaļumiem.