5 ieteikumi, kā uzlabot savu mājas ofisa zonu
2021. gada 7. aprīlis, 15:32

5 ieteikumi, kā uzlabot savu mājas ofisa zonu

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Nav šaubu, ka darbs no māju ērtības nereti izvēršas stresa pilnā pasākumā ikvienam cilvēkam, kas dažādu apstākļu dēļ ir spiests savu darba vidi, vismaz uz kādu laiku, pārcelt uz mājām. Protams, jaunais darba režīms un vide prasa zināmu laika sprīdi, lai pie tā visa pierastu, taču ir lietas, ko Jūs varat darīt jau tagad, lai uzlabotu savas darba zonas funkcionalitāti, kā arī atmosfēru, kas tajā valda. Jūsu uzmanībai 5 lieliski ieteikumi Jūsu mājas ofisa zonas uzlabošanai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bez ātra interneta un datortehnikas aksesuāriem neiztikt 

Piekritīsiet – nav nekā sliktāka un neefektīvāka par novecojušu datortehniku. Ja esat pamanījis, ka Jūsu darba temps regulāri cieš lēnas datortehnikas dēļ, ir īstais laiks rīkoties. 
Pirmkārt, noteikti jāparūpējas par optimālu interneta savienojuma ātrumu. Kā to izdarīt mājas apstākļos? Novietojiet interneta rūteri pēc iespējas tālāk no sienām un durvīm – šie istabas elementi absorbē interneta signālu. Vislabāk rūteri būtu novietot kādā no istabas augstākajiem punktiem, piemēram, plauktā vai uz skapja. 

Kas attiecas uz datortehnikas aksesuāriem, efektīvam darbam no mājām ērtībām būs nepieciešami zemāk uzskaitītie papildelementi:

●Austiņas, kas papildinātas ar kvalitatīvu un ērti lietojamu mikrofonu;
Web kameras datoram augstas izšķirtspējas video zvanu nodrošināšanai;
●Bezvadu skaļrunis lieliskas kvalitātes skaņai konferences zvanu laikā.

Ieviesiet darba zonā nedaudz zaļuma

Kad par interneta savienojuma ātrumu un novecojušās datortehnikas aizvietošanu esat parūpējies, jāpadomā arī par savu labsajūtu, atrodoties darba zonā. Nav noslēpums, ka dažādu telpaugu ienešana darba telpā ir lielisks veids, kā ne tikai vizuāli atdzīvināt istabu, bet arī attīrīt gaisu un uzlabot vispārējo gaisa kvalitāti. 
Jo tīrāks būs gaiss Jūsu darba telpā, jo labāk jutīsieties arī Jūs paši. Likumsakarīgi, ka tādējādi uzlabosies arī Jūsu produktivitātes līmenis, kas ir īpaši svarīgi, ja dienas laikā japaveic vairāki  uzdevumi.

Labs apgaimojums izcilai produktivitātei

Turpinot par produktivitāti, jāatceras, ka arī labs apgaismojums ir viena no lietām, kas nodrošinās Jūsu produktivitātes līmeņa celšanos. Ir pierādīts, ka ilglaicīgi atrodoties tumšās telpās, cilvēka organisms pakāpeniski atslābinās, kas savukārt nozīmē Jūsu reaģēšanas ātruma un darba spēju izsīkumu. Darba zonai ir jābūt pietiekoši gaišai, taču ne pārmērīgi spilgtai – pārāk daudz spilgtas gaismas staru traucēs Jūsu koncentrēšanās spējai.

Taču, kāda tipa apgaismojumu izvēlēties mājas ofisa vajadzībām? Galvenais noteikums ir censties visu pārāk nesarežģīt! Biroja vajadzībām pilnīgi pietiks ar vienu vispārējā apgaismojuma objektu, proti, kvalitatīvu griestu lampu un vienu no sekojošajiem papildu elementiem – galda vai stāvlampu. Atcerieties, ja Jūsu ofisa telpā atrodas logs, parūpējieties, lai no tā izrietošais apgaismojums neradītu atspīdumu datora ekrānā.

Sakiet "JĀ" mājas kartotēkas sistēmas izveidei

Jūsu mājas ofisa zonas uzlabošanas vajadzībām lieliski noderēs arī personīgās mājas kartotēkas sistēmas izveide. Kartotēka parūpēsies par Jūsu dokumentu organizētību, kā arī Jūsu sirdsmieru, zinot, ka viss ir viegli pieejams un atrodas tur, kur tam ir jāatrodas. Viss, kas Jums būs vajadzīgs, ir brīvs plaukts, dažādu krāsu dokumentu mapes un uzlīmes vai līmlapiņas, kas norādīs uz attiecīgajā mapītē esošo dokumentu tematiku. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tas arī viss – Jūsu mājas kartotēkas sistēma ir gatava lietošanai! Atliek vien parūpēties par šī plauktiņa novietojumu. Tam jāatrodas pēc iespējas tuvāk Jūsu darba galdam, lai ik reizi, kad nepieciešams atsaukties uz kādu no dokumentiem, Jums nebūtu jāveic garš ceļojums no viena istabas gala uz otru.

Atbrīvojieties no traucēkļiem un uzmanības novērsējiem

Lai iegūtu efektīvu un funkcionālu darba zonu, jāsaprot, ka jebkādi traucēkļi, piemēram, lieki dekora elementi telpā, tikai traucēs Jūsu darbam. Ja uz Jūsu darba galda atrodas pilnīgi nevajadzīgi priekšmeti, kas turklāt traucē Jūsu piekļuvi būtiskiem darba instrumentiem, no tiem ir jāatbrīvojas pēc iespējas ātrāk. Tas pats likums attiecas arī uz televizoru darba telpā – tas tikai novērsīs Jūsu uzmanību no paveicamā darba!
 
Labiekārtojiet savu mājas ofisa zonu ar 220.lv palīdzību

Ērtai un raitai mājas ofisa labiekārtošanai nav nepieciešams tērēt daudz laika un pūļu. Visu Jūsu ofisa stūrītim nepieciešamo Jūs atradīsiet tiešsaistē. Interneta veikals 220.lv – tā ir kvalitatīva datortehnika, dažāda izmēra plaukti mājas kartotēkas iekārtošanai, kā arī citas ofisa vajadzībām noderīgas preces. 

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar interneta veikalu 220.lv.

Tēmas