Kabaču biezeņzupa - recepte, kad kabači jau apnikuši
Ar kabaču zupu var variēt - pielikt kartupeli, burkānu, utt., jeb visu, kas dārzā izaudzis.
Garšīgi

Kabaču biezeņzupa - recepte, kad kabači jau apnikuši

Jauns.lv

"Es šo zupu saucu "kad dārzā augošajam kabacim nevar iestāstīt, ka nu jau pietiks ziedēt un gādāt kabačus". :)" - raksta kāda māmiņa ģimenes portālā mammamuntetiem.lv, piedāvājot recepti, cik vienkārši un vienlaikus gardi šo dārzeņu zupu gatavo viņas ģimenē. Visgardākā zupa, protams, būs, ja izmantosiet pašu vārītu buljonu, taču "ātrajam variantam" dažkārt var izlīdzēties arī ar gatavajiem buljona kubiņiem.

- Katliņā ielej ūdeni, pieliek buljona kubiņu un liek vārīties.

- Kad ūdens uzvārījies, ieber katliņā kubiņos sagrieztus kabačus, pieliek timiānu.

- Kad kabači ir pusmīksti, pieber ripiņās sagrieztu purava kātu - vāra līdz brīdim, kad tas ir pusmīksts. Nogaršo un pēc vajadzības pieliek sāli un piparus.

- Kad sastāvdaļas ir gatavas, noņem katliņu no uguns, ar blenderi sasmalcina saturu un pielej saldo krējumu. Es leju 10 % kafijas saldo krējumu, tas gan nav tik tumīgs, kā 35 %, bet garša nemainās. Liek katliņu atkal uz uguns un uzvāra biezeņzupu līdz pirmajiem burbuļiem.

- Ļauj zupai "nogatavoties" - atstāj uz minūtēm 20 atdzist. Pa to laiku sagatavo grauzdiņus - ielieku tosterī vai nu tostermaizi, vai ciabatas šķēli, ko sagriež kubiņos.

- Salej šķīvjos, uzber grauzdiņu kubiņus un pasniedz!