foto: Pixabay.com
Lietas, kuras pēc pandēmijas kļūs dārgākas
Noderīgi ikdienā
2020. gada 25. jūnijs, 05:32

Lietas, kuras pēc pandēmijas kļūs dārgākas

Jauns.lv

Covid-19 vīrusa izraisītā pandēmija ir ietekmējusi visas pasaules ekonomisko situāciju. Mainījušies arī mūsu iepirkšanās paradumi, jo uz teātri neaiziesi, uz vasaras festivālu visdrīzāk nebrauksi. Ekonomisti sola, ka tā visa rezultātā atsevišķiem produktiem un pakalpojumiem kāps cenas, vēsta bestlifeonline.com.

Produkti, kuri zibenīgi pazūd no citu pasaules valstu veikalu plauktiem

gallery icon
14

Pasākumu biļetes

Tiek prognozēts, ka biļešu cenas uz pasākumiem kāps, neatkarīgi vai tā ir basketbola spēle, teātris vai koncerts, biļetes uz pasākumiem kļūs dārgākas. Eksperti prognozē, ka cilvēki pēc pandēmijas būs ļoti noilgojušies pēc sporta un kultūras pasākumiem. Tieši tāpēc cilvēki būs gatavi maksāt vairāk, lai lēkātu pie iemīļotā dziedātāja dziesmām koncertā vai klātienē atbalstītu savus mīļākos sportistus svarīgos mačos.

Elektroierīces

Vai vēlaties iegādāties jaunākā modeļa tālruni vai planšetdatoru? Iespējams, nāksies gaidīt diezgan ilgi, līdz cenas atkal pazemināsies. Balstoties uz reklāmas aktivitātēm, kuras tiek novērotas mazumtirdzniecības nozarē, speciālisti prognozē, ka elektronikas preču mazumtirdzniecība, iespējams, piedzīvos pieaugošu pieprasījumu un cenu pieaugumu.

foto: unsplash.com

Skaistumkopšanas produkti

Kaut arī Covid-19 pandēmija ir smagi skārusi daudzas nozares, ir palielinājies pieprasījums pēc skaistumkopšanas līdzekļiem vidē, kas, pēc dažu ekonomistu prognozēm, izraisīs cenu pieaugumu. Saskaņā ar Amperity's Retail Monitor datiem, veselības un skaistumkopšanas tirgos gada aprīļa beigās bija vērojams 128 procentu pieaugums, salīdzinot ar gadu iepriekš.  Pieaugot šo produktu pieprasījumam, gaidāma cenu palielināšanās.

Gaļa

Covid-19 pandēmijas dēļ ASV piedzīvoja krīzi gaļas tirgū, kad preču pieprasījums pārsniedza piedāvājumu. Pagaidām gaļas produkti lēnām atgriežas veikalu plauktos, taču reizē pieaug to cena. Saskaņā ar CoBank 2020. gada maija ziņojumu liellopu gaļas un cūkgaļas produktu mazumtirdzniecības cenas varētu būt pat par 20 procentiem augstākas nekā pērn.

Fitnesa produkti

Pieaugums kāpis arī precēm, kas saistītas ar fitnesu. Ja līdz šim neesat iegādājies mājas trenežieri, tad šķiet, ka šobrīd nav vislabākais brīdis, lai to darītu. Sporta precēm pieaug cenas, jau sākot ar marta vidu, laiku, kad cilvēki vairs nevarēja apmeklēt sporta klubus un treniņus. Saskaņā ar Adobe Analytics 31. marta ziņojumu, fitnesa aprīkojuma pasūtījumu skaits tiešsaistē palielinājās par 55% tikai no 1. janvāra līdz 1. martam.

Lietas mājas birojam

Pieprasījums audzis ne vien sporta priekšmetiem, bet arī personīgajiem datoriem, datora web kamerām un mikrofoniem. Nav brīnums, jo pēkšņi daudzi no mums savas viesistabas vai guļamistabas bija spiesti pārvērst par darba telpām. Tieši tāpēc viss, kas saistīts ar darba vides iekārtojumu mājās, kļūs dārgāks. Ja salīdzina šī gada aprīli, tad pieprasījums pēc šāda veida precēm kāpis pa 200%, salīdzinot ar pagājušā gada aprīli.

Mēbeles

Dārgāki kļūs ne tikai darba galdi, bet arī tā sauktās komforta mēbeles - dīvāni, kafijas galdiņi, krēsli balkonam. Tas izskaidrojams ar to, ka daudzi cilvēki sākuši lielu daļu sava laika pavadīt mājās un vēlas to izbaudīt ar ērtībām. Īpašu cenu pieaugumu prognozē balkona un dārza mēbelēm.

Ainas no islandiešu ikdienas dzīves pandēmijas laikā

Nepilnu 370 tūkstošu cilvēku apdzīvotajā Islandē pašlaik var justies teju vai kā paralēlā pasaulē - bāri un restorāni ir pilni ...

gallery icon
7

Covid-19 pandēmijas laikā cilvēki Londonā gaida rindā pie veikaliem 2 metrus cits no cita

gallery icon
5

Ļaudis Indijā drūzmējas pie atkal atvērtajiem alkohola veikaliem

Indijas galvaspilsētas Ņūdeli varas iestādes nolēmušas pandēmijas laikā piemērot papildu nodokli alkoholam, ziņo CNN. Saskaņā ar rīkojumu, ko pirmdien izdevusi ...

gallery icon
15