Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tukšs ledusskapis? Konservi, kas var tevi "izglābt"
foto: PantherMedia / Markus Mainka
Garšīgi

Tukšs ledusskapis? Konservi, kas var tevi "izglābt"

Jauns.lv

Kuram gan nav gadījies pieredzēt brīdi, kad ledusskapis ir tukšs, gribas ēst, bet vienlaikus ārā plosās vētra, līdz algai vēl diena jāpagaida vai gluži vienkārši nav vēlme doties uz lielveikalu. Piedāvājam idejas, kādus konservētus produktus vērts glabāt pieliekamajā kambarī šādām dzīves situācijām.

Pupiņas ir ne tikai viens no labākajiem pārtikas produktiem ar augstu šķiedrvielu, olbaltumvielu un mikroelementu (dzelzs, kalcijs, cinks, magnijs) daudzumu, bet arī ārkārtīgi universāls līdzeklis, lai to glabātu pieliekamajā kambarī.

No konservētām pupiņām var pagatavot zupu, salātus, sautējumu, kā arī tās var izmantot gaļas vietā, pagatavojot pildījumu tortiljām vai burgeriem.

Ēdiens, kas pagatavots no pupiņām, ir ne tikai gards, bet arī dod sāta sajūtu ilgam laikam.

foto: PantherMedia / Dzinnik Darius

Tuncis ir ne tikai bagātīgs omega-3 taukskābju avots, kas var uzlabot smadzeņu darbību, bet arī satur daudz olbaltumvielas. Tāpat šīs zivs lietošana samazina iespēju saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.

Konservētu tunci var uzglabāt ilgi, tādēļ tas būs labs risinājums, no kā pagatavot maltīti reizēs, kad ledusskapis būs tukšs. Tāpat, protams, šādiem brīžiem vērts iegādāties skumbrijas, šprotes, brētliņas u.c.

foto: PantherMedia / Alena Dvorakova

Konservēti smalcināti tomāti būs noderīgi reizēs, kad prātosiet, no kā pagatavot mērci. Izmantojot šos konservus, iznāks garda mērce, ko pasniegt, piemēram, ar makaroniem.

foto: unsplash.com

Turku zirņi dēvējami par augstvērtīgākajiem pākšaugiem, jo ir ļoti bagāti ar olbaltumvielām, taukskābēm un mikroelementiem. Ēdiens, kura sastāvā būs turku zirņi, būs ne tikai labs proteīna avots, bet arī palīdzēs samazināt nevēlamo holesterīnu.

Turku zirņus var izmantot kā maltītes pamatsastāvdaļu, pievienojot kādas garšvielas vai mērci. Tāpat tos var izmantot kā papildelementu sautējumam.

foto: unsplash.com

Uzglabā savā virtuvē ne tikai svaigas, bet arī marinētas bietes. Reizēs, kad ledusskapis būs tukšs, bet nevēlēsies doties uz lielveikalu, varēsi no tām pagatavot zupu. Jāpiebilst, ka arī bietes satur varu, dzelzi, jodu, magniju un kāliju.

foto: unsplash.com

Tiesa, konservētu kukurūzu, iespējams, gluži nevarēs izmantot kā pamatēdienu, tomēr arī šo produktu ir vērts glabāt pieliekamajā kambarī. Kukurūza būs lieliska piedeva, lai bagātinātu salātus vai citu ēdienu, kad būs aptrūkušās ierastās sastāvdaļas.

foto: PantherMedia / Jiri Hera

Lai arī kokosriekstu piens lielākoties tiek izmantots Āzijas ēdienu gatavošanā, tomēr to vērts iegādāties un uzglabāt pieliekamajā kambarī pat tad, ja neesi šādu ēdienu cienītājs.

Arī šim produktam ir labvēlīga ietekme uz vielmaiņu, tas satur daudz minerālvielas un šķiedrvielas, turklāt tas būs lielisks risinājums, kad ledusskapī būs beidzies govs piens. Būsi pārsteigts, cik lieliska mērce iznāks, pievienojot kokosriektu pienu. Tāpat to var izmantot saldā krējuma vietā.

foto: PantherMedia / Liane Nothaft