foto: Shutterstock.com
Kādu veļas žāvētāju izvēlēties dažādiem mājokļiem?
Noderīgi ikdienā
2019. gada 10. decembris, 15:00

Kādu veļas žāvētāju izvēlēties dažādiem mājokļiem?

Karlīna Timofejeva

Žāvēt veļu un apģērbu dabiskā veidā vai tomēr iegādāties veļas žāvētāju – tas ir jautājums, ko noteiktā brīdī sev uzdod daudzi. Domas par veļas žāvētāju parasti parādās, ja ģimenē pieaug apģērbu mazgāšanas intensitāte, piemēram, pēc bērna piedzimšanas. Ja ar žāvēšanas statīviem vairs nepietiek, žāvētāja iegāde var atvieglot Tavu dzīvi, taču uz veikalu jādodas, bruņojoties ar zināšanām. Lasi tālāk, kādi ir labākie veļas žāvētāji dažādām vajadzībām!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

5 raksturojumi, kam pievērst uzmanību

Žāvētāja tips

Gandrīz visi labākie veļas žāvētāji tagad strādā uz kondensācijas principa, novadot šķidrumu speciālā tvertnē. Taču tirgū ir arī ventilācijas tipa žāvētāji, kas jāpieslēdz ventilācijas šahtai. Uzstādīt un pieslēgt kondensācijas žāvētāju ir daudz vieglāk, tāpēc katram gadījumam pārbaudi, kāds ir izvēlētā žāvētāja darbības princips.

Izmēri

Tāpat kā veļas mašīna, arī veļas žāvētājs ir apjomīga ierīce ar vidējiem izmēriem 60x80x80 cm. Dažādiem modeļiem atšķirība izmēros parasti nav radikāla, tāpēc obligāti izmēri potenciālu žāvētāja izvietošanas vietu. Dažkārt veļas žāvētāju var uzlikt pa virsu veļas mazgājamai mašīnai, bet tam nepieciešams speciāls montāžas komplekts un kvalificētu speciālistu pakalpojumi.

Ietilpība

Jo ietilpīgāks ir veļas žāvētājs, jo vairāk apģērbu var tajā ielikt, bet labāk nekad nepiekraut ierīci pilnībā – tas ļaus samazināt burzīšanas risku. Žāvētāja ietilpība lielā mērā ir atkarīga no mašīnas izmēriem, tāpēc mazākiem dzīvokļiem nākas izvēlēties mazāk ietilpīgus žāvētājus.

foto: Shutterstock.com

Režīmi

Veļas žāvēšana nav vienkārši sausināšana ar gaisu – ikviens labs žāvētājs ir aprīkots ar vairākiem žāvēšanas režīmiem, piemērotiem apģērbiem no dažādiem audumiem. Lūk, daži populārākie režīmi, kam būtu jābūt ikvienā kvalitatīvā un multifunkcionālā žāvētājā:

  • tvaika funkcija – var izžāvēt apģērbus, kurus drīkst tīrīt tikai ķīmiskajā tīrītavā;
  • saudzīgā žāvēšana – žāvē zemā temperatūrā, piemērota vilnai, zīdam;
  • vieglas gludināšanas programma – samazina burzīšanos un nodrošina vieglāku gludināšanu;
  • pretburzīšanas programma – neļauj veļai saburzīties, labi piemērota krekliem un blūzēm.

Papildu funkcijas

Šie tehniskie raksturojumi nav noteicošie veļas žāvētāja izvēlē, bet var atvieglot darbu ar ierīci un padarīt žāvēšanu ērtāku un drošāku. Pēc tam, kad esi ticis skaidrībā ar pamatkritērijiem, painteresējies, vai veļas žāvētājiem ir:

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

  • durvju bloķēšanas funkcija (ļoti noderīga ģimenēm ar maziem bērniem);
  • atliktais starts (ja vēlies žāvēt veļu sev ērtā laikā, pat, ja Tevis nav mājās);
  • iekšējais apgaismojums (noderīgs, ja mašīna stāv pagrabā vai mājokļa tumšākā nostūrī).

Izvēloties piemērotāko veļas žāvētāju, jāsalīdzina vairāki parametri un jāizpēta katra modeļa plusi un mīnusi. Visērtāk to darīt tiešsaistē, interneta veikalā ar plašu sadzīves tehnikas klāstu – 1a.lv.

foto: Shutterstock.com

Labākie veļas žāvētāji internetā: 20+ modeļu

Interneta veikals 1a.lv ir daudzu sadzīves tehnikas ražotāju oficiālais izplatītājs. Preču klāstā ir AEG, Beko, Bosch, Electrolux, Gorenje, Samsung, Whirlpool zīmolu produkcija. Veļas žāvētājus var izvēlēties pēc:

  • izmēriem;
  • elektroenerģijas patēriņa klases;
  • visām nepieciešamajām funkcijām: saudzīga žāvēšana, viegla gludināšana, pretburzīšanas programma u.tml.

Katram veļas žāvētājam ir savs profils ar papildu informāciju par produktu, un ērtākai pirkšanas pieredzei veikals piedāvā salīdzināt līdz pieciem modeļiem vienā lapā.

1a.lv nav tikai sadzīves tehnikas veikals, tāpēc, ja papildus veļas žāvētājam Tev būs nepieciešams kaut kas vēl – mājsaimniecības preces, mēbeles, rotaļlietas, kosmētika – varēsi iegādāties visu vajadzīgo vienuviet. Pasūtītās preces vari izņemt patstāvīgi no 1a.lv klientu apkalpošanas centra vai saņemt ar piegādi uz adresi vai piegādes punktu.

Labākie veļas žāvētāji ne tikai ietaupa Tavu vērtīgo laiku, bet arī palīdz mājoklim izskatīties sakoptākam. Aizmirsti par veļas kaudzēm un žāvēšanas statīviem istabas vidū, ienāc 1a.lv un izvēlies jaunu veļas žāvētāju jau tagad!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar 1a.lv.