foto: Shutterstock
Kāda ir laba tualetes birste?
Noderīgi ikdienā
2019. gada 6. novembris, 18:32

Kāda ir laba tualetes birste?

"100 Labi Padomi"

Tā kā normālos apstākļos mājās tualetes birsti parasti ņem ar plikām rokām bez gumijas cimdiem, kātam jābūt pietiekami garam, lai varētu ērti iztīrīt podu, ar roku tam nepieskaroties. Diemžēl daudzu modeļu birstes labi izskatās, bet kāti ir īsi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

1. Lai kātu varētu parocīgi noturēt un tas pie mazākā spiediena neslīdētu laukā no rokas, tā augšdaļai (rokturim) vajadzētu būt no gumijota un rievaina vai tamlīdzīga materiāla.

2. Laba birste ir tāda, kura sastāv ne tikai no daudziem vienāda garuma sariem, bet arī dažiem gariem sariem, ar kuriem ērti var iekļūt visās rievās pie poda malas.

3. Pašiem sariem jābūt stingriem, jo mīkstiem sariem piemīt tendence sarullēties un savelties – ideāla vieta, kur pulcēties baktērijām.

4. Vēl jo labāk, ja birstei ir nomaināma galviņa. Ilgtermiņā sanāk ietaupījums, jo katru reizi, kad nepieciešama jauna birste, nav atkal jāpērk ar visu kātu un turekli.

Kā kopt tualetes birsti?

Tīrot tualetes podu, birste nonāk kontaktā ar ļoti daudzām baktērijām, tāpēc nepietiek vienīgi ar to, ka birsti izmazgā ar parasto tualetes tīrīšanas līdzekli. Veikalos ir nopērkami speciālie dezinficēšanas līdzekļi, ar kuriem birstes var vai nu apsmidzināt, vai citādi iztīrīt.

Ja smidzina, birsti ieliek iztīrītā tualetes podā, apsmidzina un ļauj kādu brīdi iedarboties, pēc tam izskalo. Otrs variants – traukā ielej ūdeni, pievieno atbilstīgo līdzekli un atstāj pa nakti. Pēc tam kārtīgi izskalo.

Padoms!

● Ja tualetes birsti ikdienā tur sausā turētājā, ieteicams tajā iebērt nedaudz kaķu tualetes granulu – tās uzsūks lieko slapjumu un nepatīkamas smakas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās