foto: Shutterstock.com
Kur meklēt interesantas dāvanas, kas patiesi iepriecinās Ziemassvētkos?
Ilustratīvs foto.
Noderīgi ikdienā
2018. gada 17. decembris, 16:53

Kur meklēt interesantas dāvanas, kas patiesi iepriecinās Ziemassvētkos?

Jauns.lv

Svētku steigā decembris paskrien nemanāmi, tāpēc dāvanas draugiem un ģimenes locekļiem jāizvēlas savlaicīgi. Jo agrāk Tu izveidosi dāvanu sarakstu, jo lielākas izredzes atrast patiešām interesantas dāvanas. Ar katru gadu pieaug pieprasījums pēc nestandarta dāvanām, kas atbilst atbildīgas iepirkšanās un patērēšanas tendencēm, un paplašinās oriģinālo dāvanu piedāvājums. Kā neapjukt reklāmu un akciju juceklī un atrast lieliskas dāvanas, lasi šajā rakstā.

Interesantas dāvanas: kur meklēt un kā izvēlēties?

Labas Ziemassvētku dāvanas var iegādāties teju ikvienā tirdzniecības punktā, gan klātienē, gan internetā. Taču, ja Tu vēlies sagādāt saviem mīļajiem īpašu pārsteigumu, diez vai to varēs atrast tuvākajā veikalā. Labāk dodies uz tirgiem, tirdziņiem un maziem lokālajiem veikaliņiem ar unikālu sortimentu. Tur var atrast gan interesantas dāvanas sievietei, gan praktiskas dāvanas vīrietim. Lai vienlaicīgi sagādātu saviem mīļajiem interesantas dāvanas un veiktu atbildīgu pirkumu, šogad izvēlies:

  • mājas gardumus no vietējiem ražotājiem. Konfektes un šokolādi var ēst visu gadu, bet Ziemassvētki ir īstais laiks, kad nobaudīt Latvijas zemnieku gatavotos ievārījumus, medu, sukādes un citus dabiskos saldumus;
  • paštaisīto kosmētiku. Nelielās laboratorijās meistari rada vannas bumbas, ziepes, roku krēmus un ķermeņa skrubjus ar pārsteidzošiem aromātiem un lielisku efektivitāti. Šāda kosmētika ir dabiskā, nesatur konservantus, silikonus un mākslīgos aromatizētājus, turklāt itin bieži to var iegādāties bez plastika iepakojuma;
  • adījumus un apģērbus, ko ražo nevis nepazīstams darbinieks var robots attālā fabrikā, bet konkrēts meistars, kurš var pastāstīt gan par materiāliem, gan par darba procesu un saražoto preču specifiku;
  • preces mājai un atpūtai no dabiskajiem materiāliem un ar unikāliem rotājumiem, piemēram, galda piederumus, segas, galdautus, abažūrus u.tml.
foto: Shutterstock.com
Ilustratīvs foto.

Oriģinālas paštaisītas preces un mājražotāju pārtiku var atrast gan internetā, amatnieku tirdzniecības platformās, gan tirdziņos, kas decembrī tiek regulāri rīkoti visā Latvijā. Ja gribi atbalstīt sociālo uzņēmējdarbību, neatstāj iepirkšanos uz pēdējo pirmssvētku nedēļu. Savlaicīgi sazinoties ar meistaru, var sarunāt individuālu pasūtījumu un pasūtīt paštaisītu dāvanu vēlamā formā un krāsu paletē.

Labākā dāvana – smaids un emocijas

Ikviens cilvēka zina, cik patīkami ir redzēt, ka dāvana ir nākusi pie sirds tās saņēmējam. Lai radu un draugu acis iemirdzētos patiesā priekā, izvēlies jautras dāvanas, piemēram:

  • dāvanu karti saņēmēja iemīļotām aktivitātēm;
  • ierāmētu mīļu karikatūru no profesionāla mākslinieka;
  • smuku iepirkšanās somu ar smieklīgu apdruku.

Smieklīgas dāvanas var būt arī praktiskas. Ziemassvētku laikā veikalos parādās adīti cimdi, šalles, ziemas cepures ar jautriem rakstiem, kas izraisa neviltotu smaidu gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pat, ja darbā dāvanas saņēmējam jāievēro stingri ģērbšanas noteikumi, cimdi ar jautriem briežiem vai šalle ar stilīgiem paštaisītiem rotājumiem iederēsies ikvienā garderobē. Silti apģērbi mūsu klimata joslā vienmēr ir nepieciešami, turklāt šādas dāvanas izturēs vairākas aukstās sezonas.

Papildu idejas dāvanām

Oriģinālas paštaisītas dāvanas var gan iegādāties tirdziņos, gan izveidot patstāvīgi. Ja Tev sagādā prieku strādāt ar dažādiem materiāliem, šogad uzdāvini tuviniekiem paštaisītas:

  • atklātnes;
  • grāmatzīmes;
  • adījumus;
  • apģērbus;
  • bižutēriju.

Šādas dāvanas ir īpaši piemērotas sūtīšanai pa pastu. Rokdarbu izstrādājumus ir viegli iepakot, tie nav trausli un labi iztur pat garus ceļojumus. Ja Ziemassvētkos neizdodas satikties ar visiem svarīgiem cilvēkiem, dod priekšroku paštaisītām dāvanām, kas simbolizē rūpes un ģimenes jūtas!

Ziemassvētku iepirkšanās pamācību sagatavojis Ondo.lv, kura piedāvājumā ir sms kredīts. Ondo.lv novēl Tev gaišus, ar dāvanām pilnus Ziemassvētkus un lielisku garastāvokli!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Ondo.lv.