Lucavsalā notiks grilēšanas festivāls
Nākamnedēļ sestdien, 20.maijā Lucavsalā, Rīgā notiks "Latvijas Grila & BBQ festivāls 2017", kas vienuviet pulcēs grilēšanas entuziastus, Latvijas labākos šefpavārus, vietējos mājražotājus un amatniekus, informēja pasākuma organizatori.
Festivālā visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt šefpavāru meistarklases, degustācijas un dažādas brīvdabas sporta aktivitātes, jauno mūziķu pavadījumā. Tāpat apmeklētāji un dalībnieki festivāla laikā varēs iepazīties ar dažādajām grilēšanas tehnikām, kā arī uzzināt par grilu klāstu.
Vienlaikus festivāls Lucavsalā pulcēs arī vietējos grilēšanas entuziastus, kuri sacentīsies par festivāla čempiona titulu. Grilēšanas sacensības norisināsies dažādās disciplīnās - cūkgaļas ribiņu grilēšana, Latvijā lielākā putnu gaļas ražotāja AS "Putnu fabrika Ķekava" piedāvāto produktu grilēšana, latvisku produktu pagatavošana un īpašā disciplīna "Fantāzija", kurā komandas varēs ļaut vaļu iztēlei. Čempionāta dalībnieku sniegumu vērtēs kompetenta žūrija, kuras sastāvā būs Latvijas šefpavāri un grilēšanas entuziasti.
Festivāla laikā grilētāju apvienība "Grilētāju Brālība" sadarbībā ar recepšu portālu "Bonappetit.lv" un "Putnu fabrika Ķekava" noskaidros arī Latvijā spējīgāko vistu stilbiņu ēdāju. Šajā sacensībā var piedalīties ikviens, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu un ir pārliecināts par savām spējām vai vēlas par tām pārliecināties.
Paralēli norisināsies šefpavāru meistarklases un Latvijas amatnieku un mājražotāju tirdziņš. Ikviens apmeklētājs kopā ar ģimeni un draugiem varēs ļauties dažādām brīvdabas sporta aktivitātēm, piemēram, krosmintonam un spaikbolam, kā arī bez maksas izmēģināt "Surf Pro SUP" dēļus un saņemt instruktora padomus.
Pasākuma mērķis ir popularizēt un attīstīt grilēšanas kultūru un tradīcijas Latvijā, veicinot grilēšanas kā veselīga dzīvesveida pamata un veselīgu produktu apstrādes veida atpazīstamību sabiedrībā.
"Latvijas Grila un BBQ festivāls 2017" norisināsies 20. maijā no plkst.11, Lucavsalā.