foto: Publicitātes foto
Ko ņemt vērā, pērkot skrituļslidas?
Noderīgi ikdienā
2017. gada 23. marts, 17:56

Ko ņemt vērā, pērkot skrituļslidas?

Jauns.lv

Sākoties siltākam laikam, domājam par dažādiem laika pavadīšanas veidiem. Īpaši populāra kļūst aktīvā atpūta, piemēram, braukšana ar velosipēdu, skriešana, vingrošana un citi. Vēl viens no veidiem, kā brīvo laiku pavadīt sportiskākā garā, turklāt darot to kopā ar ģimeni, ir skrituļot. Skrituļošana sniedz mūsdienu cilvēkam tik ļoti nepieciešamās aktivitātes. Turklāt ļauj izbaudīt ne tikai laiku kopā ar mīļajiem, bet arī apkārtējo dabu un ieelpot svaigo gaisu.

Ja, skatoties savos krājumos, nākas secināt, ka skrituļslidu mājās nav vai arī esošās savu laiku jau nokalpojušas, jādodas jaunu meklējumos. Tomēr pirms tam nepieciešams ņemt vērā dažus vērtīgus padomus, lai nepieļautu kļūdas, kas saistītas ar jaunu skrituļslidu izvēli un iegādi. Ir svarīgi izvēlēties skrituļslidas atbilstoši savam braukšanas stilam un prasmēm, pēdas izmēram, pievēršot uzmanību gan zīmolam, gan tehniskajiem parametriem. Lūk, padomi!

  • Vispirms jāizvērtē savas finansiālās iespējas, lai izdotos iegādāties nevis vienkārši kaut kādas skrituļslidas, bet gan sev piemērotākās un atbilstošākās. Tas, ka kāda zīmola skrituļslidas ir dārgākas, nebūt nenozīmē, ka tās būs kā radītas tieši Tev.

Skrituļslidas tiek iedalītas dažādās kategorijas – fitnesa (brīvā laika), ātruma, slaloma, ekstrēmās, bērnu, apvidus vai freeskate un citas. Visizplatītākās ir brīvā laika skrituļslidas, kuras būs atbilstošas lielākajai daļai skrituļotāju, kuri vienkārši vēlas savas brīvdienas pavadīt aktīvāk. Tomēr arī šādām slidām ir dažādi rāmji, zābaciņi, ritentiņi un citi parametri, ko vajadzētu ņemt vērā.

  • Galvenais parametrs, pēc kura izvēlas skrituļslidas, ir savas kājas izmērs. Nepareizs ir apgalvojums, ka skrituļslidas jāiegādājas vienu izmēru lielākas par ikdienas apavi. Arī ar mazākām skrituļslidām būs grūti skrituļot, ja tās spiedīs pēdas vai pirkstus.

Vislabāk, ja skrituļslidu zābaka izmērs ir tieši tāds, kā Tev nepieciešams – normāla apava izmērs. Kādēļ? Tādēļ, ka kājai jābūt nostiprinātai zābaciņā, un tas izdosies tikai tad, ja zābaks atbildīs Tavam kājas izmēram. Tiesa, vienmēr jāatceras, ka jaunas skrituļslidas ir stingrākas un mazākas par jau iebraukātām.

  • Galvenās atšķirības dažādu zīmolu un veidu skrituļslidām slēpjas zābaciņā, rāmī, riteņos un gultņos. Zābaciņu izvēlamies līdzīgi kā izvēlamies apavus – pēc ērtuma un pielietojuma.

Iesācējiem labāks būs augstāks zābaciņš, kurā iespējams nofiksēt kāju stingrāk. Tāpat jāvērtē iekšzābaka materiāls - ērtums, ilgmūžība, biezums u.c.

Skrituļslidu rāmis ir būtiskākā sastāvdaļa slidu uzbūvē. Tiem ir dažādi garumi, formas un materiāli (alumīnija sakausējums, plastmasa u.c.). Īsāks rāmis būs manevrēt spējīgāks, kamēr garāks nodrošinās stabilitāti un būs piemērotāks garāku distanču skrituļošanai.

Monolīti frēzēti alumīnija rāmji ir spēcīgāka un precīzāka konstrukcija, kas tieši ietekmē skrituļslidu kopējo veiktspēju. Arī riteņu materiāls, cietība un diametrs nav mazsvarīgs.

Atkarībā no braukšanas tehnikas, stila, intensitātes un seguma, jāizvēlas sev piemērotākie ritentiņi. Mīkstāki ritentiņi nodrošinās komfortablāku braukšanu, kamēr cietāki un lielāki ritentiņi piedāvās ātrāku braukšanu un sportiskāku pārvietošanos. Ritentiņus ražo no dažādu gumiju un citu materiālu sakausējumiem, kas pēc savām īpašībām ir izturīgāki, atsperīgāki un ar labāku saķeri. Skrituļslidu gultņi atšķiras ar ražošanā izmantotajiem materiāliem, smērvielām un griešanās ātruma nezūdamību.

Izvēlies laiku pavadīt aktīvi, skrituļojot kopā ar draugiem vai ģimeni! Un skrituļslidas meklē interneta veikalā 220.lv!

Reklāmas raksts sadarbībā ar 220.lv

Tēmas