Dakteris-slakteris. Ārstu stāsti par kurioziem atgadījumiem.
2019. gada 24. jūlijs, 13:48

Dakteris-slakteris. Ārstu stāsti par kurioziem atgadījumiem.

Jauns.lv

Man bija jāizskaidro 27 gadus vecai pacientei, kādēļ asiņošana katru mēnesi piecas dienas no vietas ir normāla un kādēļ. Viņai bija divi bērni.

Pie manis ieradās jauna sieviete, lai saņemtu savu NuvaRing (hormonāls pretapugļošanās līdzeklis silokona riņķa veidā, kurš jālieto vagināli). Pēc mēneša viņa atnāca pēc jauna riņķa un es redzēju, ka veco viņa nēsā uz plaukstas locītavas kā aproci.

Man ir gadījies vairākiem vīriešu dzimuma pacientiem skaidrot, ka prezervatīvs jāuzvelk tikai uz dzimumlocekļa un nav jārauj lejā, lai nosegtu arī sēkliniekus.

Pie manis ieradās paciente, kura bija ļoti sabēdājusies, ka ir stāvoklī. Viņa lietojusi pretapagļošanās tabletes. Izrādās, ka viņa tās dzērusi tikai tajās dienās, kad bijusi seksuāli aktīvā, pārējās nē.

Pēc tam, kad uzliku dažas šuves uz pusmūža vīrieša galvas, viņa piederīgie jautāja, vai viņam viss kārtībā. Māsiņa atjokoja: ''Jā, viņa smadzenes vēl ir iekšā.''

Un man, medicīnas studentam, bija jāpavada pusotra stunda skaidrojot viņiem, ka smadzenes atrodas galvaskausa iekšpusē un bez tām nemaz nav iespējams izdzīvot. Viņi bija domājuši, ka ''smadzenes'' ir vien jēdziens, kas attēlo cilvēka prāta spējas, nevis īsts orgāns. Līdzīgs uzskats viņiem bija par sirdi.

Man nācās stundu skaidrot precētam pārim, ka Viagra nepasargā ne no seksuāli transmisīvām slimībām, nedz arī no grūtniecības.

Esmu veterinārais asistens. Man bija jāieskaidro kādai kundzei, ka ērces, kuras viņa mēģināja noņemt savam sunim ar knaiblēm patiesībā ir krūšu gali. Un ka viņai ir ļoti pacietīgs un labsirdīgs suns.

Es strādāju intensīvajā terapijā. Man ir gadījušies daudzi stulbi pacienti, bet aizvakar vien vīrietis sāka uz mani kliegt par to, ka mēs mēģinot nosaldēt viņa māti līdz nāvei. Esmu no ASV, bet termometrs palātā bija gradēts pēc Celsija skalas un tas rādīja + 23 grādus. Es ilgi centos viņam irskaidrot, ka tā ir samērā augsta temperatūra, bet nedz man, nedz māsiņām un nodaļas vadītājam neizdevās viņam ieskaidrot atšķirību starp Celsija un Fārneheita skalu. Šim vīrietim bija ap 30 gadu un viņš bija beidzis vidusskolu, bet neko nebija dzirdējis par Celsija skalu.

Šeit vēl viens veterinārs. Mirušo ķermeņi sadalās. Tādēļ doma atstāt savu suni, kuru iemidzināju, mašīnas bagāžniekā karstākajā vasaras laikā nav tā labākā. Un pēc tam nenāciet pie manis sūdzēties, ka tas uzpūtās un pārsprāga. Tāpat prasīt, lai sedzu auto salona pārvilkšanas izdevumus, arī ir diezgan rupji.

Vēl septiņdesmitajos gados pie mums ieradās dzemdēt 18 gadus veca meitene. Māsiņa viņai izsniedza dzemdētājas uzsvārci. Viņa lūdza, lai meitene novelk arī bikses. Viņa atbildēja: ''Kādēļ gan, bērns taču iznāks ārā pa nabu.''

''Nē, jaunkundz, tas iznāks ārā tie pa to pašu ceļu, pa kuru iegāja.''

Tēmas