Vidzis kā aktieris debitē Dailes teātrī! FOTO
Mirklis no Dailes teātra izrādes „Izraidītie”, kurā kā aktieris uz Dailes teātra skatuves debitē bijušais spēkavīrs Raivis Vidzis.
Slavenības
2014. gada 9. janvāris, 10:07

Vidzis kā aktieris debitē Dailes teātrī! FOTO

Kasjauns.lv

Bijušais spēkavīrs Raivis Vidzis ir viens no aktieriem, kas būs redzams pasaulslavenā lietuviešu režisora Oskara Koršunova Dailes teātrī iestudētajā izrādē „Izraidītie”. Pirmizrāde paredzēta 10. janvārī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Žurnāls „Kas Jauns” jau pērn rudenī rakstīja, ka Raivis Vidzis nolēmis sevi izmēģināt pavisam citā ampluā – viņš aktīvi darbojas improvizācijas teātra trupā „CITs” un pat filmējies kādā Krievijas filmā. „Dzīvē nepārtraukti ir jāpilnveidojas,” žurnālam Kas Jauns toreiz stāstīja Raivis Vidzis un jautāts, kāpēc pievērsies tieši aktiermeistarībai, atbildēja: „Man aiz muguras jau ir pieredze dažādu pasākumu, raidījumu, sporta spēļu vadīšanā. Esmu piedalījies arī šovos. Un sapratu, ka šī joma man patīk, ka man interesē radoša vide. Viss sākās ar to, kad pirms vairākiem gadiem trenažieru zālē kāda meitene man pastāstīja par teātra studiju „Hamlets” un tā improvizācijas teātra trupu. Mani tas ieinteresēja, taču uzreiz turp doties neizlēmu. Tikai pēc kāda laika tomēr saņēmos apskatīties, kas tad tajā teātra studijā notiek. Aizgāju vienreiz, otrreiz, trešo... un sapratu, ka pats gribu tajā visā piedalīties. Taču ilgi kautrējos, domāju, ko nu es – tāds muskuļots tēviņš – darīšu teātra studijā. Taču gribēšana bija lielāka par kautrību, turklāt sagadījās tā, ka tobrīd man bija daudz brīva laika, tāpēc saņēmos un pieteicos.”

Raivis apmeklēja aktiermeistarības studijas pie aktiera Rolanda Rolanda (Zagorska) un viņam tas viss patiešām iepatikās. „Man tas viss ieinteresēja. Pat pieķēru sevi pie domas, ka to visu sakārtoja spēki no augšas. Patiešām – ja toreiz nebūtu tā sagadījies, ka parādījās tik daudz brīva laika, tad nekad mūžā nebūtu pieteicies teātra studijā,” par savu jauno aizraušanos priecājās Vidzis, neslēpjot, ka, kā pats saka - „visa šī teātra padarīšana” viņam ļoti iet pie sirds. „Un ir jau arī pirmie rezultāti. Vasarā, piemēram, filmējos kādā Krievijas filmā. Nebija jau diži lielā loma ar gariem tekstiem, bet nozīmīga visas filmas garumā. Esmu tagad arī improvizācijas teātra „CITs” („Cits Improvizācijas teātris” – kasjauns.lv) trupā,” stāstīja Vidzis, atzīstoties, ka viņam dzīvē pietrūkusi šī radošuma dzirksts. „Tagad varu patiešām radoši izpausties. Un vēl, kas ir ļoti svarīgi. Tas, ka man patīk spēlēt teātri un varu to darīt, tas ir viens, bet otrs – es no tā tikai iegūstu, attīstos. Jo darbošanās teātrī ir ideāls prāta treniņš. Ja agrāk biju sportists, trenēju muskuļus, tad trenēju prātu.”

Tagad Raivim Vidzim ir jauns izaicinājums – viņš kā aktieris debitē uz Dailes teātra skatuves! Viņa debija ir izrādē „Izraidītie”, kas tapusi pēc Marjusa Ivaškeviča lugas un latviešu versijā dēvēta par latviešu emigranta hroniku 3 cēlienos. Vidzim šajā izrādē, kurā smēķēs un tiks izmantota necenzēta leksika, un, kuru Dailes teātris neiesaka skatīties līdz 14 gadiem, ir Supersmagā loma.

Vēl jauniestudējumā lomas atveidos Dainis Grūbe, Juris Žagars (Bens), Lauris Dzelzītis (Vandals), Elīna Dzelme (Dana), Vita Vārpiņa (Liza, policiste), Gints Andžāns (Edijs, hipijs), Ieva Segliņa (Olga, krieviete, skvotere / Sirēna), Dainis Gaidelis (Policists / Azims, pakistānietis), Artūrs Dīcis (Harijs /Kristus), Raivis Vidzis (Supersmagais), Ērika Eglija (Oksana, Supersmagā sieva / Sirēna), Aldis Siliņš (Sauļus, lietuvietis, skvoters), Artis Robežnieks (Brālis latgalietis I / Oļģerts), Lilita Ozoliņa (Regīna), Pēteris Gaudiņš (Bārdainis / Bezpajumtnieks), Valdis Liepiņš (I šoferis / Bezpajumtnieks), Juris Kalniņš (II šoferis), Lauris Subatnieks (Brālis latgalietis II / Puisis no Viktorijas parka), Esmeralda Ermale, Anete Krasovska, Nora Anna Geidmane, Regīna Eglija, Laura Atelsone (Meičas bārā), kā arī Vilnis Onskulis, Roberts Gaidulis, Artūrs Kļava (Puiši bārā). Izrādē piedalīsies arī grupa „RYGA” – Mārcis Judzis (vokāls, sitaminstrumenti), Rihards Lībietis (ģitāra), Kārlis Alviķis (bass) un Matīss Repsis (klavieres).

Starp citu, Marjus Ivaškevičs ir lietuviešu dramaturģijas zvaigzne, kura daiļradē īpaši svarīgs ir nacionālās identitātes jautājums. Savukārt Oskars Koršunovs ir vadošais lietuviešu teātra režisors, kurš pēdējā desmitgadē daudz un regulāri iestudē izrādes Eiropas teātros. 1999. gadā viņš ir nodibinājis pats savu – Oskara Koršunova teātri. Lugu „Izraidītie” Oskars Koršunovs iestudējis arī Lietuvas Nacionālajā drāmas teātrī 2011. gadā, un šis iestudējums Viļņā jau paspējis iemantot „kulta izrādes” statusu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ieskats Dailes teātra izrādē „Izraidītie”

gallery icon
14

Raivis Vidzis mēģinājumā improvizācijas teātrī „CITs”

gallery icon
18

Kasjauns.lv/Foto: Jānis Deinats, Anete Janševica