Aijas Tēraudas vīrs pabeidzis filmu, kurā sievai uzticēta galvenā loma
Latviešu aktrise un modele Aija Tērauda ar vīru, producentu, režisoru un rakstnieku Dereku Estlinu Purvi filmas „Airtight” filmēšanas laukumā 2012 gada nogalē. Filmas pirmizrāde paredzēta šogad kāda no ASV televīzijām.
Slavenības
2014. gada 22. janvāris, 03:20

Aijas Tēraudas vīrs pabeidzis filmu, kurā sievai uzticēta galvenā loma

Jauns.lv

Latviešu aktrise un modele Aija Tērauda ar savu dzīvesbiedru, amerikāņu producentu, režisoru un rakstnieku Dereku Estlinu Purvi pabeiguši darbu pie abu veidotās filmas „Airtight”. Filmas pirmizrāde paredzēta šogad kādā no ASV televīzijas kanāliem.

­ Aija Tērauda atklāj, ka filmu „Airtight” jeb „Gaisa trūkums” kopā ar jauno vīru Dereku Estlinu Purvi filmēt pabeiguši 2012. gada nogalē, bet tagad pabeigta tās montāža. „Filmas stāsts ir balstīts uz patiesiem notikumiem, kas norisinājās 19. gadsimta sākumā Londonā. Patriks Hamiltons 1929. gadā uzrakstīja scenāriju teātra izrādei Londonā un angļu kinorežisors Alfrēds Hičkoks 1948. gadā izveidoja filmu „Rope” jeb „Virve”. Savukārt mans vīrs Dereks uzrakstīja scenāriju, pārveidojot sižetu atbilstošu mūsdienām,” Kasjauns.lv atklāj Amerikā dzīvojošā latviešu aktrise.

Filmas producēšanu uzņēmās „HEDGE Industries” un „Tranquillibrium Entertainment”. Aijai Tēraudai vīrs ne tikai uzticēja filmā atveidot galveno varoni Leilu, kurai jāatrisina mistērija, kas noticis ar viņas draugu Ronaldu, bet arī nodarboties ar filmas producēšanu.

„Interesantākais filmas tapšanā ir tas, ka filma uzņemta tikai ar četrām montāžas vietām. Mēs filmu sagatavojām kā teātra izrādi, savienojot ar filmas tehniskiem elementiem. Vislielāko darbu paveica filmas režisors Dereks un filmas operators Sergejs Franklins. Filmēšanas darbi norisinājās Ņujorkas štatā Saratoga Springs. Tādu pašu filmēšanas stilu savulaik mēģināja izdarīt arī Hičkoks, bet  četrdesmitajos gados tehnikas iespējas bija ierobežotas, tādējādi viņam filmu izdevās uzņemt ar desmit montāžām,” zina stāstīt aktrise.

Gatavošanās filmas uzņemšanai noritēja divu mēnešu garumā. Trīs nedēļas notika mēģinājumi: „Līdzīgi kā gatavojoties teātra pirmizrādei. Filmā redzami amerikāņu aktieri, kas ir arī teātra aktieri. Mums izdevās spēcīgs aktieru spēles iestudējums.”

Jau iepriekš vēstījām, ka latviešu aktrise un modele Aija Tērauda, kas jau vairākus gadus dzīvo Amerikā, 2013. gada 13. decembrī apprecējās ar producentu, režisoru un rakstnieku Dereku Estlinu Purvi.


Kasjauns.lv/Foto: No Aijas Tēraudas privātā arhīva