Eirovīzija turpinās. Ceturtdienas pusfināla ģenerālmēģinājuma FOTO
Poliju Eirovīzijā šogad pārstāv kārdinošu meiteņu kolektīvs Donatan & Cleo, kas otrajā pusfinālā uzstāsies piektās.
Slavenības
2014. gada 8. maijs, 10:11

Eirovīzija turpinās. Ceturtdienas pusfināla ģenerālmēģinājuma FOTO

Jauns.lv

Šonedēļ Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā notiek 59. Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā piedalās 37 valstis. 15 no tām šovakar kāps uz skatuves, lai otrajā pusfinālā cīnītos par vietu finālā.

Atgādinām, ka bez „Lielā piecinieka” (Spānija, Vācija, Lielbritānija, Itālija, Francija) un rīkotājvalsts (Dānija), kas finālā iekļūst automātiski, cīņu par uzvaru Eirovīzijā turpinās arī labākās 10 pirmā pusfināla dalībvalstis. Tās ir: Melnkalne (Sergej Ćetković - Moj Svijet), Ungārija (András Kállay-Saunders – Running), Krievija (Tolmachevy Sisters – Shine), Armēnija (Aram MP3 - Not Alone), Azerbaidžāna (Dilara Kazimova - Start A Fire), Sanmarīno (Valentina Monetta - Maybe (Forse)), Ukraina (Mariya Yaremchuk - Tick – Tock), Zviedrija (Sanna Nielsen – Undo), Nīderlande (The Common Linnets - Calm After The Storm), Islande (Pollapönk - No Prejudice). Diemžēl Latvija finālā neiekļuva – grupa „Aarzemnieki”, lai arī pirmajā pusfinālā izpelnījās neviltotas skatītāju simpātijas, tālāk netika.

Otrajā pusfinālā sacentīsies 15 valstis: Malta, Izraēla, Norvēģija, Gruzija, Polija, Austrija, Lietuva, Somija, Īrija, Baltkrievija, Maķedonija, Šveice, Grieķija, Slovēnija un Rumānija, no kurām 10 labākās tiks finālā.

Izpētot dalībnieku sarakstu, atklājās, ka šodien par vietu finālā sacentīsies daudz spilgtu mākslinieku, piemēram, transvestīts Končita Vursta no Austrijas, kas nesen viesojās Latvijā. Tāpat par Eirovīzijas smukulīti nodēvētais dziedātājs Teo no Baltkrievijas, kura dziesmai konkursā dots nosaukums „Cheesecake” (latviešu val. ‘siera kūka’). Par uzvaru cīnīsies arī atraktīvā dziedātāja Tijana Dapčeviča no Maķedonijas un mīlas duets Paula Seling & Ovi no Rumānijas. Savukārt dziedātājs Karls Espens no Norvēģijas ir viens no bukmeikeru prognozētajiem konkursa uzvarētājiem. Norvēģiem jācer, ka viņa izpildītā mīlas balāde „Silent storm” (angļu val. „Klusā vētra”) pārspēs visus pārējo konkursa dalībnieku priekšnesumus. Pret mūsu kaimiņiem lietuviešiem bukmeikeru prognozes nav pārāk labvēlīgas – izredzes tikt finālā esot niecīgas.

Otrais pusfināls sāksies 22.00 vakarā, to varēs vērot LTV1 tiešraidē. Diemžēl Latvija šajā pusfinālā nedrīkstēs balsot, toties varēs Vācija, Itālija un Lielbritānija. Fināls notiks 10. maijā.

Eirovīzija 2014. Otrā pusfināla dalībnieki (uzstāšanās kārtībā)

1. Malta (Firelight - Coming Home)

2. Izraēla (Mei Finegold - Same Heart)

3. Norvēģija (Carl Espen - Silent Storm)

4. Gruzija (The Shin and Mariko - Three Minutes to Earth)

5. Polija (Donatan & Cleo - My Słowianie - We Are Slavic)

6. Austria (Conchita Wurst - Rise Like a Phoeni)

7. Lietuva (Vilija Matačiūnaitė – Attention)

8. Somija (Softengine - Something Better)

9. Īrija (Can-Linn (featuring Kasey Smith) – Heartbeat)

10. Baltkrievija (Teo – Cheesecake)

11. Maķedonija (Tijana - To the Sky)

12. Šveice (Sebalter - Hunter Of Stars)

13. Grieķija (Freaky Fortune feat. RiskyKidd - Rise Up)

14. Slovēnija (Tinkara Kovač - Round and round)

15. Rumānija (Paula Seling & OVI – Miracle)

Kasjauns.lv/FOTO: Andres Putting (EBU)