Kurš noskrēja 42 km, kurš tikai pārsauļojās? Slavenības maratonā! FOTO
Kārlis Būmeistars pēc sava pirmā noskrietā maratona, šo savu foto komentēja ar teicienu, kas liek saprast, ka viņš gatavs vēl lielākiem izaicinājumiem.
Slavenības
2014. gada 20. maijs, 11:50

Kurš noskrēja 42 km, kurš tikai pārsauļojās? Slavenības maratonā! FOTO

Jauns.lv

Aizvadīts tradicionālais Nordea Rīgas maratons, kurš šoreiz pulcēja 23 000 skrējējus, starp tiem arī sabiedrībā pazīstamas personības. Protams, lielākā daļa devās 5 un 10 km distancē, bet bija arī tādi malači, kas pievarēja pusmaratonu un maratonu. Lūk, pašu skrējēju atsauksmes sociālajos tīklos!

Piemēram, mūziķis Kārlis Būmeisters jeb Kaža pirmo reizi mūžā noskrēja pilnu maratonu, turklāt izpildot savu apņemšanos – finišēt ātrāk par četrām stundām. Šo veikumu viņš nokomentēja lakoniski, twitter kontā ierakstot: „32km cerību, 10km realitātes.” Mirkli vēlāk Kaža arī padalījās ar savu skriešanas apavu fotogrāfiju, veltot tiem ierakstu: „Mīļās dāmas. Jūs nupat manā 1. maratonā ierakstījāties 3h:57.Un tagad gan varu teikt adidas=cool. Kāršu ka jūs nagliņā!”

Maratonu noskrēja arī Elīnas Doļģes mīļotais puisis, florbolists un PR speciālists Oskars Frīmanis. Par viņa paveikto Elīna bija īpaši lepna, sociālajos tīklos publicējot finišējušā drauga foto un ierakstot: „42,195 pieveikti #lepojos!” Tikmēr pats Oskars savas sajūtas trasē nodefinēja: „Pirmais maratons dzīvē... 3:52:59. Tagad man ir skaidrs, kāda "izklaide" seko aiz 35-tā km ;)”, paskaidrojot, ka tas, kā juties pēdējos 7 kilometros, nav pat vārdos izstāstāms.

Savukārt aktieris Intars Rešetins lepojās par savu sieviņu Zandu Zariņu-Rešetinu, kura noskrēja pusmaratonu: „Pazīstu vienu divu meitu māmiņu, kura šodien 21 km distanci pieveica 1:40.” Viņas lielisko rezultātu augstu novērtēja komponists Kārlis Lācis, kurš pats nodarbojas ar skriešanu un zina, ko nozīmē tādā ātrumā pieveikt pusmaratonu. Kārļa komentārs bija šāds: „Nu tā Tava sieviņa ir dulla:)”

Savu mazo varoņdarbu paveica dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe, kura startēja komandā kopā ar vēl vairākiem mūziķiem – Lauri Reiniku, Ralfu Eilandu un aktieri Rihardu Leperu – trasē devās 5 km distancē. „Milzīgs gandarījums. Maratonā 5 kilometrus noskrēju (jā, tiešām noskrēju, nevis nogāju) 28-ās minūtēs. Jo es skrienu, skrienu vēl.... :)” – lepojās Maija.

Var droši teikt, ka maratonā piedalījās arī dziedātāji Aija Andrejeva ar Daumantu Kalniņu, kuri kultūras kilometrā ar savām dziesmām uzmundrināja skrējējus distancē. Lūk, viņu ieliktais foto sociālajos tīklos ar Aijas komentāru: „Arī mēs skrienam uz savu startu! :)))”

Turpat Noreda maratona kultūras kilometrā bija sastopams arī dziedātājs Intars Busulis. Un arī viņš skrēja. Tiesa gan tikai pāris desmitus metrus, sniedzot interviju LNT žurnālistam Laurim Lizbovskim.

Bet par maratona „upuri” var uzskatīt dīdžeju Tomu Grēviņu. Nē, viņš pats neskrēja, taču darīja svētu darbu – gādāja par uzmundrinošu mūziku maratona laikā. Taču vairāku stundu ilgā uzturēšanās svelmainajā saulē nepalika bez sekām – viņam apdega seja un vakarā mājās nācās smērēt krēmu. Un ar fotogrāfiju, kāds Grēviņš izskatījās pēc šīs procedūras, sociālajos tīklos padalījās viņa sieva Laura Grēviņa.

Tikmēr uzņēmējas, izdevniecības „Zvaigzne” valdes priekšsēdētājas Vijas Kilblokas viedoklis par Noredea Rīgas maratonu bija šāds. „Dodos uz jūru paskrieties ar suņiem par brīvu! To es saku tādēļ, ka šodienas Rīgas maratons, izrādās, esot par maksu! Varbūt tā nav taisnība, ka maksa esot 30 eiro! Varbūt mana sklerotiskā draudzene neatceras, cik par to samaksāja, bet es, kā jau puskurla, labi nesadzirdēju:)) Šā vai tā, šodienas skrējiens par baltu velti man sagādās īpašu baudu!” maratona rītā facebook.com rakstīja Vija Kilbloka, bet jau vakarā piebilda: „Galvenais, ka mana draudzene pēc tās skriešanas pa sakarsušo centru ir dzīva! Vārām kafiju un dalāmies savu skrējienu iespaidos! Man bija burvīga jūra, viņai - piemiņas medālis!”


Kasjauns.lv/Foto: Instagram, facebook.com, twitter.com, no Izdevniecības Rīgas viļņi arhīva