Daiļi uzposies sabiedrības krējums atklāj saldējumu mielotavu. FOTO
"Buržuja brokastu" atklāšanas pasākums izvērsās par īstu modes dāmu saietu.
Slavenības
2014. gada 6. jūnijs, 17:18

Daiļi uzposies sabiedrības krējums atklāj saldējumu mielotavu. FOTO

Jauns.lv

Ar glanci un teju vai visas smalkās Rīgas publikas piedalīšanos, “Berga bazārā” atvērta saldējumnīca “Buržuja brokastis”. Atklāšanas pasākums izvērsās par īstu modes dāmu saietu.

“Buržuja brokastis” ir vieta, kur plašā sortimentā pieejams zaļo tirdziņu apmeklētāju iemīļotais Skrīveru mājas saldējums, Latvijā grauzdētā “Andrito” kafija, “Beķerfejas” kūkas un plašs vietējo vīnu un sidru klāsts.  Atklāšanas pasākuma viesu garšu kārpiņu baudījumam tika piedāvāti tādi neierasti saldējuma veidi kā alus, biezpiena, paniņu un pat mārrutku saldējums ar bietēm un ķilavām.

Svinību dress kods bija "Buržuāzijas diskrētais šarms", ko kafejnīcas saimnieki un apkalpotāji ievēroja godam. Arī vairākas dāmas bijas centušās pieskaņoties "buržuāzistiskajai" atmosfērai, tēpjoties garās, plandošās kleitās. Vaicāts par kafejnīcas nosaukuma izvēli, jaunās vietas saimnieks Gaitis Burba bija lakonisks: “Buržuji brokastīs bauda šampanieti, kafiju un saldējumu. Latviešu buržuji šampanieti aizstāj ar sidru un brokastis ēd jebkurā dienas laikā. Tāpēc arī tāds nosaukums. Bez tam, vienreiz to izdzirdot, vairs nekad neaizmirst.”

Sveikt Gaiti un viņa dzīvesbiedri Unu Ulmi ar kafejnīcas atklāšanu bija ieradies viss Rīgas smalkās sabiedrības krējums.

TV personība Maija Silova, aktrise Agnese Zeltiņa, uzņēmēja Aija Simsone, tirdzniecības centra “Spice” vadītāja Iveta Lāce, “VC4” valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, uzņēmēja Kristīne Līpiņa, aktrise Zane Vaļicka, dziedātāja Liene Greifāne, pasākumu organizatore Anna Lieckalniņa, māksliniece Gundega Dūduma, veikala “Madam Bon Bon” saimniece Jana Ezeriņa, TV personība Kristīne Virsnīte, žurnāliste Signe Meirāne, dārzkopji Guna un Jānis Rukšāni, juriste Liene Stūraine, stiliste Iveta Vecmane, sejas fitnesa speciāliste Ieva Paškevica, uzņēmējs Valdis Kalnozols, aktrise Karīna Tatarinova, sabiedrības dāma Ieva Adamsa un daudzi citi.


Kasjauns.lv/Foto: Anete Janševica