"Origo Summer Stage" noslēgs sezonu ar grupu Astro’n’out
Slavenības
2014. gada 29. augusts, 12:15

"Origo Summer Stage" noslēgs sezonu ar grupu Astro’n’out

Jauns.lv

Vasaras kultūras aktivitāšu centrs “Origo Summer Stage” savu piekto sezonu ir svinējis ar daudz skaistiem muzikāliem notikumiem un šo piektdien to noslēgs ar Madara Kalniņa trio, Katrīnes Lūkins un grupas Astro’n’out spēlētajiem mūzikas ritmiem.

Stacijas laukumu pie t/c „Origo” šogad ir piepildījušas gan melodiskas džeza skaņas, gan aktīvs rokenrols, tāpat uz „Origo Summer Stage” skatuves ir bijusi iespēja ieskatīties šī gada nozīmīgāko festivālu – Pasaules Koru Olimpiādes, „Rīgas Ritmi”, „Saulkrasti Jazz Festival”, “Artissimo”, „Rīgas Svētku” – programmā. Bezmaksas koncerti pie t/c „Origo” šovasar ir bijuši Rīgas– Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 – neatņemama sastāvdaļa.

Piektdien, 29. augustā plkst. 17:00 noslēgsies vasaras kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” piektā sezona, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem izbaudīt daudzveidīgu mūzikas klāstu. Noslēguma koncerta ietvaros uzstāsies gan Eirovīzijas fināliste Katrīne Lūkins, gan Madara Kalniņa trio ar latviešu dziesmām virtuozā džeza aranžējumā, kā arī grupa Astro’n’Out ar visiem iemīļotām dziesmām un jauno singlu „Zilonis”.

Katrīne Lukins ir latviešu meitene, kura dzimusi un dzīvo Zviedrijā. Viņas tēvs ir latviešu leģendārās grupas ODIS pirmā sastāva basģitārists Andris Lūkins. Katrīne Lūkins 2014. gadā piedalījās Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursa atlasē un iekļuva superfinālā. Savukārt Madara Kalniņa trio sastāvā ir trīs talantīgi mūziķi – Madars Kalniņš (taustiņi), Andris Grunte (akustiskais bass) un Kaspars Grigalis (sitamie instrumenti). Madars Kalniņš ir džeza mūzikas pianists, pazīstams arī kā komponists un aranžētājs. Džeza trio repertuārā lielākoties ir Madara Kalniņa orģinālkompozīcijas, taču tiek atskaņoti arī pazīstami džeza mūzikas standarti.

Grupa Astro’n’out radusies 2003. gadā Rīgā un savu pirmo atpazīstamību guva ar dziesmu “Daļa Rīgas”. Savas pastāvēšanas laikā "Astro’n’out" ir uzstājušies visos Latvijas festivālos un nozīmīgākajās koncertvietās – “Summer Sound Festival”, “Positivus festival”, “Fontaine festival” un daudzos citos.  Grupa ir saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nomināciju par katru līdz šim izdoto albumu.

Par „Origo Summer Stage”:

Kultūras aktivitāšu centrs „Origo Summer Stage” kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, bet dizaina objekts “Saules pulkstenis – Origo Universi” ikvienu rosina noteikt laiku un iepazīt Latvijas viduslaiku pilis un nozīmīgākos objektus Eiropas pilsētās. Dizaina objekts „Saules pulkstenis – Origo Universi” ir „Linstow Center Management” dāvana Rīgai, kas 2014. gadā ir Eiropas kultūras galvaspilsēta.

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto