Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Mārcis Judzis savai grupai radījis pikantu videoklipu. FOTO
Grupas “RYGA” līderis Mārcis Judzis daiļavu ielenkumā, videoklipa “TITS” filmēšanas laikā.
Slavenības

Mārcis Judzis savai grupai radījis pikantu videoklipu. FOTO

Jauns.lv

Grupas “Dzelzs vilks” bundzinieks Mārcis Judzis pērn decembrī izveidoja interesantu muzikālo projektu “RYGA”, un nu top grupas singla “TITS” videoklips, kas, spriežot pēc filmēšanas laukumā uzņemtajām fotogrāfijām, būs visai pikants.

Mārcis Judzis savai grupai radījis pikantu videokl...

Grupa “RYGA” savu darbību uzsāka pērnā gada decembrī, un šobrīd viņu pazīstamākā dziesma ir sadarbībā ar Dailes teātra aktrisi Ēriku Egliju iedziedātā „Mani vēl”, kas pabijusi daudzu radiostaciju topos, kā arī vēl joprojām ir viena no pieprasītākajām dziesmām mūzikas lejupielādes portālos. Grupā bez Mārča Judža (bungas un balss) spēlē Rihards Lībietis (ģitāra), Ervings Znotiņš (sintezatori) un Armands Butkēvičs (basģitāra), bet grupas muzicēšanas stils ir Genre Rock/Electro/Pank.

Tagad top arī grupas pirmais videoklips – augustā un septembra sākumā grupa “RYGA” filmēja sava nākamā, vēl nepublicētā singla „TITS” video. Tā filmēšanā piedalījās arī slavenais lietuviešu teātra režisors Oskars Koršunovs, kurš pagājušajā sezonā Dailes teātrī iestudēja Lietuvā un nu jau arī Latvijā popularitāti ieguvušo Mariusa Ivaškaviča lugu „Izraidītie”. Šāda sadarbība nav nejauša, jo grupas “RYGA” dalībnieks un līderis Mārcis Judzis veidoja šai izrādei mūziku, aranžējumu veidošanā piesaistot Rihardu Lībieti. Rezultātā izveidojās grupa “RYGA”, kas pirmo publisko koncertu sniedza šī gada festivālā „Laba daba”.

Jautāts, kāpēc ieinteresējies piedalīties grupas “RYGA” videoklipa filmēšanā, Oskars Koršunovs bija kodolīgs un tiešs: „Mārcis ir ļoti atvērts, viņš ir arī ļoti drosmīgs, jo dara, ko iecerējis, un visaugstākā līmenī. Turklāt džeki ļoti labi spēlē. Tas ir īsts rokenrols un laba mūzika.”

Klipa video režisori ir Inese Vēriņa un Mārcis Judzis, operators Dainis Juraga, māksliniece Alise Šaburova. Dziesmas un mūzikas video  pirmizrāde gaidāma oktobra sākumā. Bet, par ko būs šī dziesma? „Topošais singls „TITS” ir ziņa visai cilvēcei! Izrādās, ka līdzās tādām ekoloģiskām vērtībām kā mūsu meži, ūdens un ozons, no citplanētiešiem ir jāsargā arī mūsu planētas vissievišķīgākais elements – Zemes sieviešu krūtis,” paskaidro grupa “RYGA”.