1dienas
19stundas
29minūtes
34sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Monako karaļnamā gaidāmi dvīņi. Kurš būs troņmantinieks?
Monako princis Alberts un princese Šarlēna gaida dvīņus. Bērniem pasaulē jānāk vēl šā gada nogalē.
Slavenības

Monako karaļnamā gaidāmi dvīņi. Kurš būs troņmantinieks?

Jauns.lv

Pirmās ziņas par Monako karaļnamā gaidāmo mazuli oficiāli izskanēja šā gada maijā. Nesen kļuvis zināms, ka Monako princis Alberts (56) un viņa sieva, princese Šarlēna (36), gaida pasaulē dvīņus.

Monako karaļnamā gaidāmi dvīņi. Kurš būs troņmanti...

Vēsts par princeses Šarlēnas gaidāmajiem dvīņiem, kuriem jānāk pasaulē gada nogalē, raisījušas plašas diskusijas sabiedrībā – kurš no bērniem būs troņmantinieks. Kā zināms, Monako princim Albertam ir divi ārlaulības bērni – Jasmīna Greisa Grimaldi (22) un Aleksandrs Koste (11), taču laulībā nedzimušie bērni nevar kandidēt uz troni. Tiesa, bērni nav izslēgti no mantojuma un kādudien mantos krietnu summu no tēva 1 miljardu dolāru lielā kapitāla.

Konstitūcijā teikts, ka pirmdzimtais mazulis ir pirmais rindā uz troni, taču priekšroka ir vīriešu dzimuma bērnam. Pagaidām nav zināms, kas notiks, ja pasaulē pirmā ieradīsies meitene.

2002. gadā, kad princis Alberts vēl bija vecpuisis, viņa tēvs, firsts Renē III, klusībā veica grozījumus Monako konstitūcijā, kas paredzēja, ka troni var mantot viņa meitas Karlolīna un Stefānija un viņu bērni, ja princis Alberts tā arī neapprecēsies un neradīs laulībā troņmantinieku.

Bijusī dienvidafrikāņu peldētāja Šarlēna Vitstoka un princis Alberts apprecējās 2011. gada jūlijā. Šā gada maijā princis publiski pavēstīja priecīgos jaunumus, ka abi ar sievu drīz kļūs par vecākiem.

Baumas, ka pārim varētu būt gaidāmi dvīņi parādījās pēc tam, kad karaļnama fani ievēroja, ka oficiālajā paziņojumā par troņmantinieku netiek nosaukts vai gaidāms viens bērns jeb vairāki. „Viņa augstība Monako princis un princese ir priecīgi paziņot par Viņas augstības princeses Šarlēnas grūtniecību,” bija minēts paziņojumā.

Nedaudz vēlāk deinvidafrikāņu žurnālists Dereks Vatss savā „Twitter” kontā ierakstīja: „Mans vecais klasesbiedrs no Bulavaijo, Maiks Vitstoks, piezvanīja un pavēstīja, ka meita gaida dvīņus. Sveicu princesi Šarlēnu un Albertu!” Vatss šo paziņojumu ātri vien dzēsa, šādi liekot noprast, ka ir izpļāpājis to, ko nebija lemts vēl zināt plašākai sabiedrībai.