Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Reizenbergam Keiptaunā uzklūp ubagi, bet viņš toties redzēja okeānu! FOTO
Andris Reizenbergs Keiptaunā redzēja gan pasakaini skaistus dabas skatus, gan arī vietējo iedzīvotāju dzīvi, kas lika saprast, ka nekur nav tik labi kā dzimtenē Latvijā.
Slavenības

Reizenbergam Keiptaunā uzklūp ubagi, bet viņš toties redzēja okeānu! FOTO

Jauns.lv

Bārmenis Andris Reizenbergs atgriezies no Dienvidāfrikas pilsētas Keiptaunas, kur kopā ar kolēģiem un amata brāļiem piedalījās pasaules kokteiļu čempionātā.

Reizenbergam Keiptaunā uzklūp ubagi, bet viņš toti...

Ceļu no Latvijas uz Keiptaunu, Dienvidāfrikas Republikā, kopā ar Andri mēroja Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms, valdes loceklis Uldis Pētersons un tās biedrs Dainis Domiņš. Andris Reizenbergs atklāj, ka uz tālo eksotisko zemi devies, jo beidzot Latvijas Bārmeņu federācija oficiāli uzņemta Starptautiskās Bārmeņu asociācijas biedru pulkā. „Tas nozīmē, ka pēc ilgiem laikiem Latvijas bārmeņiem ir iespēja piedalīties pasaules kokteiļu čempionātā,” priecīgs stāsta Andris.

Andrim šis bijis līdzšinējā mūža garākais ceļojums. „Ceļā pavadīju 17 stundas. Lidojumi bija tik nogurdinoši, ka, nonākot Keiptaunā, jau šaubījos, vai kādreiz tik tālu vēl lidošu,” atceras Andris. Keiptaunā bijis tik silts kā pavasarī Latvijā. Izkāpjot no lidmašīnas, viņu priecējušas koši zilās debesis un palmas.

Taču Andra prieki par eksotisko valsti bija īsi. Tie beidzās, kad viņš ieraudzīja Keiptaunas trūcīgo iedzīvotāju rajonus, kur cilvēki dzīvo maza izmēra būdās, kuru vienuviet bijis vismaz 1000. „Redzot tos apstākļus, sapratu, ka esmu otrā pasaules malā, jo daudzas lietas tur izskatījās kā briesmīgā filmā. Šie rajoni bija atstatus no centrālajām ielām, un mēs tikām brīdināti, ka tiem jāiet ar līkumu, jo tur citu cilvēku dzīvība vietējiem nenozīmē neko. Piesardzīgi, bet tur aizlavījos. Aptuveni 30 minūšu laikā pie manis pienāca septiņi ubagi, kas prasīja naudu,” stāsta Andris.

Daudz jaukāka Keiptauna viņam atklājusies, kad viņš ar kolēģiem noīrējis auto ar privātu šoferi un devušies paraudzīties arī uz dabas krāšņumu okeāna piekrastē.