Oskars Deigelis pamet Latviju, lai uzlādētu baterijas
Ar divām ceļasomām un tašiņu plecā mūziķis Oskars Deigelis uz vairākiem gadiem pametis Latviju.
Slavenības

Oskars Deigelis pamet Latviju, lai uzlādētu baterijas

Jauns.lv

Talantu šovā „OKartes skatuve” iepazītais Oskars Deigelis uz vairākiem gadiem ir pametis Latviju. Ar pāris ceļojumu koferiem rokās un mugursomu plecos viņš devies uz Dāniju, kur ieplānojis apgūt zinības alternatīvās pedagoģijas jomā.

Oskars Deigelis pamet Latviju, lai uzlādētu bateri...

Oskars Kasjauns.lv pastāstīja, ka domu, par došanos prom no Latvijas apsvēris jau ilgāku laiku. Viņu uz šo soli mudinājis apstākļu kopums. „Vēlējos jaunus piedzīvojumus, iespaidus un, iespējams, arī jaunus draugus. Gribu no jauna „uzlādēt savas baterijas”. Uz Dāniju devos arī iegūt izglītību. Mācīšos alternatīvo pedagoģiju. Skola, kurā studēšu, organizē brīvprātīgo darbu Āfrikā. Tieši tas ir mans lielākais sapnis, un tādēļ arī izvēlējos iegūt šo izglītību,” stāsta Deigelis.

Mūziķis ir priecīgs, ka viņa ieceri mācīties ārpus Latvijas atbalstījuši arī tuvinieki. „Lielākoties visi tuvinieki un draugi atbalstīja manu lēmumu, teikdami, ka ir jāredz pasaule un jāgūst jauna pieredze.” Oskars neslēpj, ka atstāt dzimteni uz nenoteiktu laiku nav bijis viegli. „Sajūtas bija divējādas. Priekšā tik daudz kā nezināma. Bija patīkams satraukums, jo it kā biju nobriedis uzsākt jaunu dzīvi. Līdzi paņemu vien drēbes, ko saliku divos koferos un mugursomā. Taču no otras puses, jau pēc nedēļu ilgas prombūtnes sāk pietrūkt gan tuvinieku, gan dzimtās zemes.”

Jaunais mūziķis piebilda, ka kādu laiku arī viņa sirdslieta mūzika būs jāatstāj otrajā plānā. „Pavisam dziesmu rakstīšanu un dziedāšanu pamest netaisos. Ir iesākti darbi un plāni manam trešajam mūzikas albumam, bet tas pagaidām nav manu prioritāšu saraksta augšgalā,” prāto Deigelis.

Oskars Deigelis ar kompozīciju „Spēj tik pasmaidīt”