Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Es vēlos, kaut man būtu bijusi iespēja atvadīties!" Grupas "One Direction" bijušie dalībnieki ar aizkustinošiem vārdiem piemin Liamu Peinu
foto: Shutterstock
Lai arī "One Direction" izjuka 2016. gadā, tā joprojām tiek uzskatīta par vienu no populārākajām grupām pasaulē.
Slavenības

"Es vēlos, kaut man būtu bijusi iespēja atvadīties!" Grupas "One Direction" bijušie dalībnieki ar aizkustinošiem vārdiem piemin Liamu Peinu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Populārās puišu grupas "One Direction" bijušie dalībnieki izteikuši cieņu grupas biedram Liamam Peinam, kurš trešdien, 31 gada vecumā, traģiski gāja bojā, nokrītot no viesnīcas balkona Buenosairesā, Argentīnā.

"Es vēlos, kaut man būtu bijusi iespēja atvadīties...

Grupas "One Direction" oficiālais "Instagram" konts publicēja kopīgu paziņojumu grupas vārdā. "Mēs esam pilnīgi satriekti par ziņu par Liama aiziešanu," viņi rakstīja. "Pienāks laiks, kad varēsim pateikt vairāk, bet šobrīd mums ir nepieciešams laiks, lai sērotu un izprastu mūsu brāļa zaudējumu, kuru mēs tik ļoti mīlējām. Atmiņas, ko dalījām ar viņu, tiks glabātas mūžīgi. Šobrīd mūsu domas ir ar viņa ģimeni, draugiem un faniem, kuri kopā ar mums viņu mīlēja. Mums viņš ļoti pietrūks. Mēs tevi mīlam, Liam!"

Arī individuālie grupas dalībnieki dalījās atmiņās. Luiss Tomlinsons, kuram pēc grupas izjukšanas saglabājās vistuvākās attiecības ar Liamu, rakstīja, ka ir sagrauts, zaudējot "brāli”.

"Liams bija cilvēks, uz kuru es katru dienu skatījos ar apbrīnu, tik pozitīva, jautra un laipna dvēsele. Es pirmo reizi satiku Liamu, kad viņam bija 16 un man 18, un uzreiz biju pārsteigts par viņa balsi, bet, svarīgāk par to, laika gaitā man bija iespēja redzēt brāli, pēc kura visu mūžu biju ilgojies. Liams bija neticams dziesmu autors ar izcilu melodijas izjūtu, mēs bieži runājām par to, ka atgriezīsimies studijā, lai mēģinātu atjaunot to radošo ķīmiju, ko bijām izveidojuši grupā. Un, lai būtu skaidrs, manā skatījumā Liams bija pats svarīgākais "One Direction" dalībnieks. Viņa pieredze jau no jaunības, perfekta muzikālā izjūta, skatuves šarms, dziesmu rakstīšanas talants – saraksts ir bezgalīgs. Paldies, ka mūs izveidoji, Liam!" rakstīja Tomlinsons.

Tomlinsons uzsvēra: "Vēstījums tev, Liam, ja tu klausies: Es jūtos neizmērojami laimīgs, ka man bija iespēja tevi satikt un būt daļai no tavas dzīves, bet man ir ļoti grūti pieņemt domu, ka jāsaka ardievas. Es esmu tik pateicīgs, ka mēs kļuvām vēl tuvāki kopš grupas laikiem, sarunājāmies pa telefonu stundām ilgi, atceroties tūkstošiem brīnišķīgu atmiņu, kuras mums bija kopā — tas bija tāds luksuss, par kuru domāju, ka man būs ar tevi visu mūžu. Es būtu ļoti vēlējies atkal dalīt skatuvi ar tevi, bet tam nebija lemts notikt. Es vēlos, lai tu zini, ka, ja Bēram (Liama dēls) jebkad būšu vajadzīgs, es būšu tas tēvocis, kurš viņam būs nepieciešams, un es stāstīšu viņam, cik brīnišķīgs cilvēks bija viņa tēvs. Es vēlos, kaut man būtu bijusi iespēja atvadīties un vēl vienu reizi pateikt, cik ļoti tevi mīlēju. Mans draugs, viens no maniem labākajiem draugiem, mans brālis, es tevi mīlu, draugs. Guli mierā."

Atvadas vārdus bijušajam grupas biedram veltīja arī Zeins Maliks, paužot nožēlu par lietām, kas abu starpā tā arī netika izrunātas.

"Liam, es bieži pieķeru sevi runājam ar tevi skaļi, cerot, ka tu vari mani dzirdēt. Nevaru palīdzēt, bet egoistiski domāju, ka mums vēl bija tik daudz sarunu, kuras vajadzēja izrunāt dzīvē," viņš rakstīja. "Es nekad nepaspēju tev pateikties par to, ka atbalstīji mani visgrūtākajos brīžos manā dzīvē. Kad biju 17 gadus vecs un man ļoti pietrūka māju, tu vienmēr biji blakus ar pozitīvu skatu un iedrošinošu smaidu, liekot man saprast, ka tu esi mans draugs un ka esmu mīlēts. Lai gan tu biji jaunāks par mani, tu vienmēr biji saprātīgākais no mums. Tu biji stingrs, izteici savas domas un nekautrējies cilvēkiem pateikt, ja viņi kļūdījās. Pat ja dažreiz sadūrāmies šī iemesla dēļ, es vienmēr slepus tevi cienīju par to. Runājot par mūziku, Liam, tu biji viskvalificētākais visos aspektos. Salīdzinājumā ar tevi es biju iesācējs bērns bez pieredzes, bet tu jau biji profesionālis. Man vienmēr bija prieks apzināties, ka neatkarīgi no tā, kas notika uz skatuves, mēs vienmēr varējām paļauties uz tevi, lai zinātu, kurp stūrēt kuģi tālāk. Kad tu mūs atstāji, es zaudēju brāli, un nespēju aprakstīt, ko es atdotu, lai tikai vēlreiz tevi apskautu, pienācīgi atvadītos un pateiktu, ka es tevi ļoti mīlēju un cienīju. Es mūžīgi glabāšu visas atmiņas ar tevi savā sirdī. Vārdi nespēj izteikt vai aprakstīt, kā es jūtos šobrīd, izņemot to, ka esmu dziļi satriekts. Es ceru, ka, kur tu arī būtu šobrīd, tev viss ir labi un tu esi mierā, un tu zini, cik ļoti tevi mīl. Mīlu tevi, brāli,” rakstīja Zeins.

Savukārt Harijs Stails atzina, ka ir pilnībā sagrauts, norādot, ka Liama lielākais prieks bija darīt cilvēkus laimīgus, un viņam bija gods būt Liamam tajā līdzās.

"Liams dzīvoja ar atvērtu sirdi, viņš vienmēr izrādīja savas emocijas, un viņam bija dzīvības enerģija, kas bija lipīga. Viņš bija sirsnīgs, atbalstošs un neiedomājami mīlošs. Gadi, ko mēs pavadījām kopā, vienmēr paliks manā atmiņā kā vieni no visdārgākajiem manā dzīvē. Man viņa vienmēr pietrūks. Mana sirds sāp par viņa ģimeni — Kārenu, Džefu, Nikolu un Rūtu, viņa dēlu Bēru un visiem tiem, kas visā pasaulē viņu pazina un mīlēja, tāpat kā es,” rakstīja Stails.

Grupa "One Direction" izveidojās 2010. gadā, kad katrs grupas dalībnieks piedalījās kā solo mākslinieks britu dziedāšanas sacensību šovā "X faktors". Britu puišu grupa ieguva trešo vietu šovā, un pēc tam viņi noslēdza līgumu ar Saimona Kauela izklaides uzņēmumu "Syco Entertainment". 

Grupa kļuva par vienu no visvairāk pārdotajām puišu grupām pasaulē, pārdodot vairāk nekā 70 miljonus ierakstu visā pasaulē un izvirzoties topu augšgalā ar tādiem hitiem kā "What Makes You Beautiful", "Night Changes" un "Story of My Life". Tam sekoja koncertfilmas un ārkārtīgi apmeklētas koncerttūres.

Liams 2. oktobrī Argentīnā apmeklēja bijušā grupas biedra Niala Horana koncertu.

Mūžībā devies britu mūziķis Liams Peins

Trešdien, 16. oktobrī, Argentīnā traģiskos apstākļos bojā gāja 31 gadu vecā britu superzvaigzne Liams Peins. Kā liecina Argentīnas mediji, pirms ...

"One Direction" paziņoja par savu darbības pārtraukšanu 2016. gadā pēc tam, kad 2015. gada martā grupu pameta Zeins Maliks. Pārējie četri grupas dalībnieki — Harijs Stails, Liams Peins, Luiss Tomlinsons un Nials Horans — turpināja kā kvartets un izdeva savu piekto albumu Made in the A.M. vēl tajā pašā gadā. Pēc albuma izdošanas viņi 2016. gadā oficiāli devās nenoteikta ilguma pārtraukumā, kas ļāva katram dalībniekam koncentrēties uz solo karjeru.