Nedēļas jaunumi "Tet TV+" episki piedzīvojumi, jaunas Emocijas un psiholoģiska drāma
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" episki piedzīvojumi, jaunas Emocijas un psiholoģiska drāma

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties zinātniskās fantastikas filmu "Kāpa: Otrā daļa", animācijas kases grāvēju "Prāta spēles 2" un seriālu "Peldot ar haizivīm",

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" episki piedzīvojumi, jau...

Izvēles priekšā

Sagaidīta Frenka Herberta zinātniskās fantastikas romāna "Kāpa" ekranizējuma otrā daļa. Vērienīgie piedzīvojumi episkā sāgā turpinās!

"Kāpa: Otrā daļa" ("Dune: Part Two") vēsta par Pola Atreidesa mītisko piedzīvojumu, viņam apvienojoties ar Čani un fremeniem atriebības vadītā cīņā pret sazvērniekiem, kas iznīcināja viņa ģimeni. Nonācis izvēles priekšā starp mūža mīlestību un pasaules likteni, Pols cenšas novērst nākotnē gaidāmus draudus, ko spēj saskatīt tikai viņš. Pirmā daļa klajā nāca 2021. gadā, un to atzinīgi novērtēja gan kritiķi, gan skatītāji. Izmaksājusi 165 000 000 ASV dolāru, tā veidotājiem kases ieņēmumos ienesa 435 miljonus. Un tika arī pie sešām prestižajām "Oskara" balvām! Līdzīgi panākumi, protams, tiek gaidīti arī no otrās daļas. Turklāt aktieru sastāvs kļuvis vēl zvaigžņotāks: Timotijam Šalamem, Zendaijai, Rebekai Fērgusonei, Džošam Brolinam, Šarlotei Remplingai, Havjeram Bardemam pievienojušies Ostins Batlers, Florence Pjū, Kristofers Vokens.

Filmas režisors Denī Vilnēvs liek noprast, ka otrajā daļā esot krietni vairāk darbības un spriedzes. “Pirmā daļa bija tāda iepazīšanās, tāda mierīga. Otrā ir daudz “muskuļotāka”. Tā ir daudz līdzīgāka īstai grāvējfilmai,” sola Vilnēvs. Tāpat režisors stāsta, ka viņš centies panākt, lai skatītāji redzētu Pola Atreidesa īsto dabu, tādu, kādu to iecerējis romāna autors. “Viņš bija vīlies par to, kā ļaudis uztvēra viņa stāstu. Viņš uzskatīja, ka cilvēki pārprata Polu Atreidesu – redzēja viņu kā varoni, bet viņš vēlējās panākt pretēju efektu,” saka Vilnēvs, bilstot – autors uzskatījis, ka Pols ir bīstams. “Pirmā grāmata bija kā tāds brīdinājums par to, kādi ir mūsdienu harismātiskie vadoņi. Un man, to visu zinot, bija sava versija, kā pieiet otrās filmas radīšanai, lai piepildītu Frenka Herberta sākotnējos mērķus.”

Klāt jaunas Emocijas!

Pusaudzes Railijas prāts piedzīvo izmaiņas, lai atbrīvotu vietu kaut kam pavisam negaidītam – jaunām Emocijām! Prieks, Skumjas, Dusmas, Bailes un Riebums, kas, pēc visa spriežot, jau sen darbojas sekmīgi, nezina, kā justies, kad uzrodas Trauksme. Un izskatās, ka viņa nav ieradusies viena.

Pirms deviņiem gadiem klajā nākušajai animācijas filmai "Prāta spēles" – turpinājums! Pirmā filma, kuras budžets sasniedza ievērojamus 175 000 000 ASV dolāru, kases ieņēmumos izdevās sapelnīt gandrīz 860 miljonus, tā tapa par gada septīto ienesīgāko filmu un vairākās aptaujās atzīta par vienu no gada desmit labākajiem kinodarbiem – tika slavēts gan sižets, scenārijs un tēmas, par kurām filmā stāstīts, gan animatoru komandas darbs. Režisora darbs uzticēts Kelsijam Mannam, kam šī ir debija šādā amatā. “Tikt pie iespējas vēstīt šo stāstu bija liels pagodinājums,” uzsver Manns. “Protams, es šo filmu vēlējos radīt ikvienam, bet vienlaikus to izveidoju savai mazajai meitenei. Savai meitai. Es būtu gribējis, kaut manā bērnībā būtu bijusi līdzīga filma.” Darbs pie filmas veidošanas esot bijis varen jautrs. “Ko tik neizdomājām! Es ļoti gribēju, lai šī filma atstātu iespaidu uz pasauli. Tāpēc esmu šajā arodā. Domāju – ja es nevaru padarīt kāda padsmitnieka dzīvi labāku, kā to izdarīja pirmā filma, tad kāpēc vispār esmu šeit? Un tad ar pilnu apņēmību teicu jāvārdu – ka būšu šīs filmas režisors un pūlēšos, cik vien ir manos spēkos.”

Viņi dabūs trūkties!

Jaunai asistentei visapkārt ir manipulatori, intriganti un shēmotāji. Taču viņi pat nenojauš, ka viņa ir gatava viņus visus pārspēt…

Seriāla "Peldot ar haizivīm" ("Swimming with Sharks") radītāja ir kanādiešu aktrise Ketlīna Robertsone, daudziem zināma kā Klēras lomas atveidotāja kulta seriālā "Beverlihilsa 90210". Savukārt galvenajās lomās seriālā redzami uzlecošā zvaigzne Kīrnana Šipka, vācu kinozvaigzne Diāna Krīgere un šovasar viņsaulē aizgājušais Holivudas veterāns Donalds Sazerlends.

Psiholoģisko drāmu "Peldot ar haizivīm" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu, lietuviešu, angļu vai krievu valodā ar subtitriem igauņu valodā.

Tēmas