Madonna Milānas modes nedēļā 2024. gada septembrī

Slavenības

FOTO: lūk, kā izskatās Madonna īstajā dzīvē, nevis "Instagram". 66 gadus vecā dziedātāja modes skatē Milānā

Gerda Ansone

Jauns.lv

Leģendārā amerikāņu popzvaigzne Madonna 21. septembrī apmeklēja Milānas modes nedēļu un piesaistīja apkārtējo uzmanību ar savu drosmīgo tērpu, kādā bija ģērbusies, dodoties uz modes nama "Dolce & Gabbana" skati.

FOTO: lūk, kā izskatās Madonna īstajā dzīvē, nevis...

Madonna uz modes skati ieradās “D&G” darinātā melnā mežģīņu plīvurā un ar zeltītu kroni galvā. Koptēlu papildināja melns bodijs, garie cimdi un tīkliņzeķubikses.

66 gadus vecajai popmūzikas karalienei uzmanību pievērsa visi pasākuma viesi, tajā skaitā arī supermodele Naomi Kempbela un lielo izmēru modele Ešlija Grehema, kuras sēdēja pirmajā rindā. Pēc skates Madonnu klātienē sveica arī modes nama dibinātāji Domeniko Dolče un Stefano Gabbana.

Madonnas sadarbība ar modes namu “Dolce & Gabbana” ilgst jau daudzu gadu garumā un ir kļuvusi par vienu no zināmākajiem sadarbības piemēriem modes un popkultūras pasaulē.

Kā viss sākās

Madonna ar Domeniko Dolči un Stefano Gabbanu iepazinās deviņdesmitajos gados, kad bija savas karjeras virsotnē. Interese par drosmīgiem, provokatīviem tēliem un itāļu estētiku viņus ātri vien satuvināja. Madonna, kas vienmēr bijusi zināma ar savu novatorisko stilu, kļuva par abu modes dizaineru mūzu un iemiesoja viņu vīziju par sievieti, kura ir stipra, neatkarīga un jutekliska.

Viens no spilgtākajiem notikumiem viņu sadarbībā ir 2010. gada reklāmas kampaņa, kad Madonna piedalījās “Dolce & Gabbana” melnbalto fotogrāfiju sērijā, ko uzņēma slavenais fotogrāfs Stīvens Klains. Kampaņa kļuva ikoniska, jo Madonna tajā tika attēlota kā izmisusi mājsaimniece. Šajā periodā viņa kļuva par zīmola seju, uzsverot savu itāliešu izcelsmi un aizraušanos ar klasisko stilu.

Iedvesma kolekcijām un draudzība

Madonna ne tikai iedvesmoja abus dizainerus radīt dažus atsevišķus tēlus, bet pat kļuva par iedvesmas avotu vairākām kolekcijām. 2024. gadā “Dolce & Gabbana” modes skatē uz mēles kāpa modeles konusveida krūšturos, kas ļoti atgādināja Madonnas kulta tēlu, kas tapa 1990. gadā, kad dizainers Žans Pols Gotjē strādāja pie popzvaigznes koncertturnejas “Blonde Ambition” tērpiem. Tieši šis tēls kļuva par Madonnas dumpīgā gara un seksuālās brīvības simbolu, kas lieliski sasaucas ar “D&G” estētiku.

foto: Bridgeman Images/ Vida Press
Madonna turnejas “Blonde Ambition” laikā 1990. gadā.
Madonna turnejas “Blonde Ambition” laikā 1990. gadā.

Madonnu un dizainerus vieno ne tikai darba attiecības, bet arī privāta draudzība. Abi modes mākslinieki ne reizi vien pauduši apbrīnu par Madonnu kā par sievieti, mākslinieci un stila ikonu. Popdīva arī neslēpj savu mīlestību pret zīmolu, regulāri apmeklējot viņu skates un izvēloties sev “Dolce & Gabbana” tērpus sarkanā paklāja pasākumiem.

foto: Pixelformula/SIPA/Shutterstock/ Vida Press
Modele “Dolce & Gabbana” 2025. gada pavasara/vasaras kolekcijas skatē Milānas modes nedēļā 2024. gada septembrī.
Modele “Dolce & Gabbana” 2025. gada pavasara/vasaras kolekcijas skatē Milānas modes nedēļā 2024. gada septembrī.