Norvēģijas karaliskās ģimenes apkaunojums: prinča Hokona sievas dēls atkal iekūlies skandālā
foto: ddp/STELLA/Marius Gulliksrud / Vida Press
Norvēģijas kroņprincese Mete Mārita ar dēlu Mariusu 2022. gadā.
Slavenības
2024. gada 16. septembrī, 13:28

Norvēģijas karaliskās ģimenes apkaunojums: prinča Hokona sievas dēls atkal iekūlies skandālā

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Norvēģijas kroņprinceses Metes Māritas dēls Mariuss Borgs Heibijs jau otro reizi arestēts nedaudz vairāk kā mēneša laikā, ziņo Norvēģijas mediji.

Norvēģijas karaliskās ģimenes apkaunojums: prinča ...

Kroņprinča Hokona padēls, kurš nereti tiek dēvēts par Norvēģijas karaliskās ģimenes "melno aitu'" piektdienas vakarā apcietināts pēc ierobežojuma rīkojuma pārkāpšanas. Attiecīgais ierobežojuma rīkojums saistīts ar Rebeku, kurai Mariuss uzbruka. Augustā Jauns.lv vēstīja, ka 27 gadus vecais Mariuss Borgs Heibijs, apsūdzēts vardarbībā pret savu meiteni, 20 gadus veco Rebeku, ar kuru viņš tikās tikai mēnesi. Kā ziņo vietējie mediji, 27 gadus vecais Mariuss sestdien, 7. septembrī, no slēpta telefona numura it kā sazinājies ar savu upuri.

Tomēr paziņojumā ar sava advokāta starpniecību Mariuss kategoriski to noliedz. Viņa aizstāvis apgalvo, ka arests balstās uz "vājiem" pierādījumiem un apsūdzēja policiju "apgrieztā diskriminācijā". Tikmēr pret Mariusu izvirzītās apsūdzības paplašinājušās, iekļaujot vēl trīs upurus, pēc tam, kad viņa aresta brīdī policijā vērsās vēl citas sievietes. 

Norvēģijas karalisko ģimeni satrieca Mariusa pirmais arests augusta sākumā, kad pēc uzbrukuma no gūtajiem ievainojumiem Rebeka tika nogādāta slimnīcā.

Paziņojumā, kas izplatīts ar advokāta starpniecību, Mariuss sacīja, ka cieš no "vairākiem garīga rakstura traucējumiem" un ir "ilgstoši cīnījies ar pārmērīgu vielu lietošanu", taču atsāk ārstēšanos. "Pagājušās nedēļas nogalē notika kaut kas tāds, kam nekad nevajadzēja notikt. Nodarīju miesas bojājumus un pēc strīda iznīcināju priekšmetus dzīvoklī alkohola un kokaīna reibumā. (..) Narkotiku lietošana un manas diagnozes neattaisno to, kas pagājušās nedēļas nogalē notika. Es gribu atbildēt par izdarīto un visu izstāstīt policijai."

"Vissvarīgākais man ir pateikt piedošanu savai draudzenei. Viņa nebija to pelnījusi." Mariuss atvainojās arī savai ģimenei par savu rīcību, kas "ļoti viņus ietekmējusi". Tikmēr cietusī apgalvo, ka Mariuss viņu sitis un žņaudzis. Tiek ziņots, ka Mariuss draudējis sadedzināt Rebekas mantas, ja viņa līdz noteiktam laikam tās nesavāks.

Skandāls ar Norvēģijas karaliskās ģimenes "melnās aitas" arestu sabojājis dažu norvēģu pieķeršanos monarhijai, iepriekš atklāja "MailOnline". Tradicionāli Norvēģijas iedzīvotāji ir vēl dedzīgāki karaliskās ģimenes atbalstītāji par britiem, taču kā vēsta publikācijas, tieši jaunieši ir tie, kas vismazāk piedod Mariusam viņa briesmīgo uzvedību.