Prinča Harija 40. dzimšanas dienas svinības būšot bez Meganas Mārklas. Hercogs dosies prom kopā ar tuvākajiem draugiem
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Princis Harijs un Megana Mārkla.
Slavenības

Prinča Harija 40. dzimšanas dienas svinības būšot bez Meganas Mārklas. Hercogs dosies prom kopā ar tuvākajiem draugiem

Gerda Ansone

Jauns.lv

Tiek apgalvots, ka princis Harijs gatavojas doties nelielā ceļojumā kopā ar tuvākajiem draugiem, lai atzīmētu savu 40. dzimšanas dienu, taču Megana Mārkla viņam nepievienosies, jo klīst baumas, ka hercogs iecerējis jubileju atzīmēt dzimtenē Lielbritānijā.

Prinča Harija 40. dzimšanas dienas svinības būšot ...

Apgalvojumos, kas publicēti otrdien, 11. septembrī, izdevumā “The Sun”, teikts, ka tas notiks pēc dzimšanas dienas atzīmēšanas 15. septembrī kopā ar ģimeni viņa savrupmājā Montesito, Kalifornijā, kur Megana paliks kopā ar bērniem – Ārčiju (5) un Lilibetu (3).

Harijs un Megana, kuriem nelaiķe karaliene Elizabete II pēc kāzām piešķīra Saseksas hercoga un hercogienes titulus, šokēja karaļnamu un pasauli 2020. gada janvārī paziņojot, ka turpmāk atsakās no karalisko pienākumu pildīšanas un pārceļas dzīvot ASV. Harijs nesen publiski izteicies, ka viņa divi bērni ir “labākās dāvanas”, kādas viņš jebkad saņēmis. Taču plašsaziņas līdzekļos bieži izskan arī apgalvojumi, ka bijušo britu karaļnama pārstāvi aizvien vairāk un vairāk neapmierina dzīve ASV, jo pietrūkst dzimtās Lielbritānijas.

Prinča Harija un Meganas Mārklas vizīte Kolumbijā

Kāds Saseksiem pietuvināts avots publikācijā norādījis: “Harijs Kalifornijā jūtas arvien izolētāks, tāpēc viņš atkal sazinās ar vecajiem draugiem dzimtenē. Kolumbijas brauciens lieliski parādīja, ka Megana jūtas ērti nonākt uzmanības centrā, savukārt Harijs fonā šķiet ļoti īgns un nelaimīgs. Viņš vēlas atrast ceļu atpakaļ uz karalisko dzīvi Apvienotajā Karalistē un meklē padomu pie seniem draugiem un domubiedriem.”

Klīst baumas, ka Saseksas hercogs esot meklējis padomu, kā viņš kaut kādā veidā varētu atgriezties Apvienotajā Karalistē un karaliskās ģimenes sastāvā. Daži avoti apstrīdējuši versiju, ka prinča draugi uzskatot, ka Harijs ir neatgriezeniski pazaudējis atpakaļceļu. Iepriekš izskanējusi informācija, ka Harijs esot konsultējies ar bijušajiem palīgiem Lielbritānijā, jo viņam ir apnikuši Holivudā esošie pārstāvji, kurus abi ar Meganu nolīga, kad uzsāka dzīvi okeāna viņā krastā.

Meganas Mārklas un prinča Harija trīs dienu vizīte Nigērijā 2024. gada maijā

Megana bija uzmanību centrā pāra oficiālās vizītes laikā Nigērijā šā gada maijā un pēc tam augustā, viesojoties Kolumbijā. Karaļnama eksperti izteikuši pieņēmumu, ka 43 gadus vecā divu bērnu māmiņa šķiet brīvāka un laimīgāka, pildot lomu sabiedrībā, kādu pati sev radījusi.

Izdevums “The Mirror” iepriekš rakstīja, kā Megana jūtas “nevēlama” Lielbritānijā un baidās, ka viņu “iemetīs atpakaļ uztraukumu pilnā vizītē Anglijā”. Harijs šā gada maijā vienatnē apmeklēja “Invictus Games” spēļu 10. gadadienai par godu rīkoto dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē pēc tam, kad viņa sieva, kā ziņots, drošības apsvērumu dēļ, mainīja domas par pievienošanos vīram ceļojumā kopā ar abiem bērniem.

Princis Harijs apmeklē “Invictus Games” pasākumu Sv. Pāvila katedrālē. Ierodas arī Spenseru ģimene

Tiek ziņots, ka Harijs lūdzis sievai pievienoties, sakot: “Es negribu to darīt viens pats.” Harijam nepatīkot “doties solo braucienos uz Lielbritāniju”. Princim pietuvināts avots paskaidrojis: “Viņam labāk patiktu, ja visa ģimene regulāri apmeklētu viņa ģimeni un būvētu tiltus, taču aizkulisēs notiek tik daudz kas, ka tas šobrīd vienkārši nav iespējams.” Turpretī izdevums “The Sun” apgalvo, ka daži no Harija tuvāko draugu loka esot atzīmējuši, ka Harijam, šķiet, patīkot viņa regulārie solo braucieni uz Angliju, pat neraugoties uz to, ka Megana atsakās šajās reizēs pievienoties vīram.