Atsevišķi, bet kopā. Prinči Viljams un Harijs apmeklējuši radinieka bēres
foto: Yui Mok/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press
Prinči Viljams un Harijs mammai veltītās skulptūras atklāšanas ceremonijas dienā 2021. gada 1. jūlijā Londonā.
Slavenības
2024. gada 30. augustā, 15:01

Atsevišķi, bet kopā. Prinči Viljams un Harijs apmeklējuši radinieka bēres

Gerda Ansone

Jauns.lv

Tiek ziņots, ka Velsas princis Viljams un Saseksas hercogs princis Harijs abi apmeklējuši mātes svaiņa, sava onkuļa lorda Roberta Felovsa bēres.

Atsevišķi, bet kopā. Prinči Viljams un Harijs apme...

Princis Harijs ceturtdien no ASV ieradies Snetishemas baznīcā Norfolkā, kur notika atvadīšanās, informē izdevums “The Sun”. Publikācijā teikts, ka brāļi bijuši atturīgi un sēdējuši atsevišķi baznīcas aizmugurējos solos. “The Sun” citē kādu vietējo iedzīvotāju, kurš pastāstījis, ka Viljams un Harijs ieturējuši distanci un viens ar otru nav sarunājušies.

Negaidītā satikšanās notikusi laikā, kad starp brāļiem valda ledusaukstas attiecības kopš Harijs un viņa sieva Megana Mārkla 2020. gada janvārī attiecās no karalisko pienākumu pildīšanas un pārcēlās uz dzīvi ASV. Vēl nesen kāds no Velsas prinča paziņām izteicies, ka attiecības ir tik sliktas, ka Viljams brāli esot gatavs redzēt vēl tikai vienu reizi mūžā, un tās būšot tēva bēres, kad pienāks viņa laiks. Tomēr atkalsatikšanās piedzīvota krietni agrāk – princeses Diānas māsas lēdijas Džeinas Felovsas vīra Roberta Felovsa bērēs. Taču attiecības ir tieši tik aukstas, kā par to mēļots. Abi brāļi onkuļa bērēs nepārmija ne vārda. Prinči nesatikās arī tad, kad Harijs gada sākumā ieradās Klārensa namā Londonā, kur satika tēvu pēc izplatītā paziņojuma, ka Lielbritānijas karalim atklāts vēzis.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna kopā ar princi Hariju un Meganu Mārklu aplūko pie Vindzoras pils atstātos ziedus karalienes piemiņai

2023. gada sākumā Harijs publiskoja biogrāfisko grāmatu “Liekais” (“Spare”), kurā vainoja brāli par roku palaišanu, kad abiem izcēlies strīds par Meganu Mārklu, ar kuru Harijs bija nesen kā iepazinies. Viljams esot viņu pagrūdis un Harijs nokritis uz suņu bļodas, kas zem viņa svara saplīsusi lauskās, dažām no tām ieurbjoties prinča miesā. Grāmatā Harijs arī atklāja, ka brālis viņu ķircinājis par piedzīvotajām panikas lēkmēm. Saseksas hercogs rakstīja arī par to, ka Viljama sieva Ketrīna saraudinājusi Meganu īsi pirms viņu kāzām.