Keitija Perija nožēlo, ka savulaik noraidīja sadarbību ar Billiju Ailišu: tā bija liela kļūda
foto: Shutterstock
Dziedātāja Keitija Perija.
Slavenības

Keitija Perija nožēlo, ka savulaik noraidīja sadarbību ar Billiju Ailišu: tā bija liela kļūda

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Amerikāņu dziedātāja Keitija Perija ir izdarījusi daudz pareizu izvēļu mūzikas industrijā, lai kļūtu par vienu no 21. gadsimta lielākajām popzvaigznēm, taču viņa ir pieļāvusi vienu “lielu kļūdu”, kuru joprojām nožēlo.

Keitija Perija nožēlo, ka savulaik noraidīja sadar...

Popzvaigzne atklāja, ka pirms vairākiem gadiem viņai bija iespēja strādāt ar dziedātāju, kas vēlāk kļuva par topu līderi un vairākkārtēju “Grammy” balvas ieguvēju, taču viņa šo iespēju palaida garām. Perija atklāti pastāstījusi, kāpēc viņa nožēlo, ka atteicās no sadarbības ar Billiju Ailišu pēc dziesmas “Ocean Eyes” noklausīšanās.

Perija atcerējās par agrīno kļūdaino soli pēc tam, kad 2014. gadā nodibināja savu ierakstu kompāniju “Unsub Records”. Popzvaigzne atklāja, ka viņas menedžeris viņu uzrunājis, lai piedāvātu viņai Ailišu kā mākslinieci, ar kuru parakstīt līgumu, taču pēc Ailišas debijas hita “Ocean Eyes” noklausīšanās Perija atteicās ar viņu parakstīt līgumu. 

“Reiz man atsūtīja e-pasta vēstuli, kurā bija teikts: “Hei, apskatiet šo jauno mākslinieci. Es ļoti gribētu, lai mēs ar viņu sadarbojamies,” atcerējās Perija. “Tā bija dziesma “Ocean Eyes”, un tajā bija tikai blondīne. Un es teicu: “Meh, garlaicīgi.””

Protams, tagad Perija saprot, ka tā bija kļūda. “Liela kļūda. Milzīga kļūda,” Perija atzina.

Eiliša pirmo reizi dziesmu “Ocean Eyes” publicēja vietnē SoundCloud 2015. gada beigās kā neparakstīta māksliniece, kas, visticamāk, bija arī aptuveni tajā laikā, kad Perija to pirmo reizi dzirdēja. Sapņainā mīlas dziesma kļuva par Eilišas pirmo lielo hitu, un nākamajā gadā, kad viņa parakstīja līgumu ar “Interscope Records”, tā tika atkārtoti izdota komerciāli. Kopš tā laika viņa ir ieguvusi Amerikas Kinoakadēmijas balvu un septiņas “Grammy” balvas, jo īpaši 2020. gadā, kad uzvarēja visās četrās galvenajās “Grammy” balvu kategorijās.

Lai gan Perija pirms visiem tiem gadiem neparakstīja līgumu ar Ailišu, šķiet, ka abām popzvaigznēm nav sliktu attiecību. Perija piedalījās Ailišas 2021. gada dokumentālajā filmā “The World's a Little Blurry” un mīļi aprunājās ar dziedātāju, iepazīstinot Ailišu ar savu līgavaini Orlando Blūmu.

“Mans līgavainis, kurš neklausās mūsdienīgu mūziku, visu laiku atskaņos tikai tevi mašīnā,” Perija teica Ailišai. Ailiša gan sākumā neatpazina Blūmu, līdz viņas brālis viņai pastāstīja, ka viņš filmējies filmās “Karību jūras pirāti”. “Tas puisis?! Tas bija viņš?!” Ailiša teica. “Atvediet viņu atpakaļ. Es gribu viņu atkal satikt. Viņš skūpstīja mani vaigā. Es nezināju, ka tas bija viņš. Es domāju, ka tas bija tikai kāds puisis, ko satikusi Keitija Perija.”