"Cīņa ar vēzi ir sarežģīta, biedējoša un neparedzama visiem!" Velsas princese nāk klajā ar svarīgu paziņojumu
foto: AFP/PA/Scanpix
Princis Viljams un princese Ketrīna kopā ar saviem bērniem.
Slavenības
2024. gada 9. septembrī, 21:15

"Cīņa ar vēzi ir sarežģīta, biedējoša un neparedzama visiem!" Velsas princese nāk klajā ar svarīgu paziņojumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Velsas princese Ketrīna nākusi klajā ar svarīgu paziņojumu par savu veselības stāvokli.

"Cīņa ar vēzi ir sarežģīta, biedējoša un neparedza...

"Kad vasara tuvojas beigām, es nevaru izteikt, cik liels atvieglojums ir beidzot pabeigt savu ķīmijterapiju. Pēdējie deviņi mēneši mūsu ģimenei ir bijuši neticami smagi. Dzīve, kā mēs to zinām, var mainīties vienā mirklī, un mums ir nācies atrast veidu, kā pārvietoties pa vētrām un nezināmo ceļu. Cīņa ar vēzi ir sarežģīta, biedējoša un neparedzama visiem, īpaši vistuvākajiem," raksta princese. 

Ketrīna atklāj, ka "šis laiks ir atgādinājis Viljamam un man pārdomāt un būt pateicīgiem par vienkāršajām, bet svarīgajām lietām dzīvē, kuras mēs bieži ņemam par pašsaprotamām. Par vienkāršu mīlestību un būt mīlētam".

Princese neslēpj, ka tagad visa viņas uzmanība ir vērsta uz to, lai paliktu brīva no vēža. "Lai arī esmu pabeigusi ķīmijterapiju, mans ceļš uz dziedināšanu un pilnīgu atveseļošanos ir garš, un man jāizdzīvo katra diena tāda, kāda tā ir. Tomēr es ar nepacietību gaidu atgriešanos darbā un iespēju veikt dažus publiskos pasākumus nākamo mēnešu laikā, kad varēšu. Neskatoties uz visu, kas ir noticis, es šo jauno atveseļošanās posmu uzsāku ar jaunu cerību un dzīvības novērtējumu. Viljams un es esam ļoti pateicīgi par saņemto atbalstu un esam guvuši lielu spēku no visiem, kas mums palīdz šajā laikā. Ikviena laipnība, empātija un līdzjūtība ir bijusi patiesi iedvesmojoša. Visiem, kas turpina savu cīņu ar vēzi – es palieku ar jums, plecu pie pleca, roku rokā. No tumsas var nākt gaisma, tāpēc lai tā gaisma spīd spoži," savā publikācijā raksta Velsas princese.

Atgādināsim, ka gada sākumā Keitai Midltonei tika veikta vēdera dobuma operācija un viņa pārtrauca veikt oficiālos pienākumus. Ketrīnas ilgā prombūtne publiskajā telpā radījusi daudzas sazvērestības teorijas par to, kas ar viņu īstenībā noticis. Beigu beigās princese bija spiesta vērsties pie sabiedrības ar uzrunu, kurā atklāja, ka viņai diagnosticēts vēzis. Ar onkoloģisku saslimšanu šobrīd cīnās arī prinča Viljama tēvs karalis Čārlzs III. Taču viņam slimība netraucē turpināt pildīt oficiālos pienākumus.