Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - "Tutas lietu" jaunā sezona, izcila holokausta drāma un pašmāju ceļošanas šovs
foto: Publicitātes
Meistarīgi uzņemtā "Interešu zona" ir viena no pagājušā gada šokējošākajām un nozīmīgākajām filmām.
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - "Tutas lietu" jaunā sezona, izcila holokausta drāma un pašmāju ceļošanas šovs

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties "Tutas lietas" jau četrpadsmito sezonu, vēsturisko drāmu "Interešu zona" un šovu "Tūrists ceļotāja gūstā".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - "Tutas lietu" jaunā se...

Kopā ar Tutu un Lapsu

Klāt iemīļoto "Tutas lietu" jaunā, jau četrpadsmitā sezona!

"Tutas lietas" ir mīļš un izglītojošs ekrānsaturs latviešu valodā. Video stāstos mazajiem skatītājiem vecumā no viena līdz trīs gadiem viss tiek skaidrots viņiem saprotamā valodā. Raidījuma galvenā varone ir jaukā meitene, bērnu draudzene Tuta. Viņa mazajiem jautru rotaļu veidā māca pašus pirmos vārdus, krāsas, dziesmiņas un skaitļus. Kopā ar Tutu jaunas lietas bērniem apgūt palīdz arī draudzīgā un ziņkārīgā Lapsa.

Aiz Aušvicas sienām

Meistarīgi uzņemtā "Interešu zona" ir viena no pagājušā gada šokējošākajām un nozīmīgākajām filmām.

Aušvicas koncentrācijas nometnes komandants Rūdolfs Hess, viņa sieva Hedviga un abu bērni vada savu sapņu dzīvi turpat, aiz nometnes sienām. Neaprakstāmā vardarbība, kas risinās blakus, sasniedz gan idillisko mājvietu, gan skatītājus tikai kā spokainu balsu koris fonā.

Britu režisora Džonatana Gleizera vēsturiskā holokausta drāma, kas uzņemta pēc Martina Eimisa romāna motīviem, godalgota ar Kannu kinofestivāla "Grand Prix", tāpat "Interešu zona" tikusi pie diviem "Oskariem" – kā gada labākā starptautiskā filma un par labāko skaņu. Un skaņa tiešām filmā ir viens no “galvenajiem tēliem” – kamēr Aušvicas komandanta ģimene vada dienas savā mājoklī, nemitīgi fonā dzirdams aiz nometnes sienām notiekošais. Filmas veidotāji arī tās uzņemšanu izvēlējās veikt autentiskā vidē – "Interešu" zonas lielākā daļa tika nofilmēta Aušvicas apkārtnē 2021. gada vasarā. Bet darbs pie filmas sākās jau krietni agrāk – režisors Džonatans Gleizers 2014. gadā kādā laikrakstā pamanīja vēsti par angļu rakstnieka Mārtina Emisa tobrīd vēl topošo romānu. Tā varoņi balstīti reālos tēlos – Aušvicas komandants Rūdolfs Hess ir reāla persona, kas par dalību holokaustā 1947. gadā tika pakārts. Gleizeram ar romānu vien nepietika – viņš pats pavadīja divus gadus, pētot Hosa dzīvi, viesojās Aušvicā, kur uz viņu milzu iespaidu atstāja nacistu komandanta māja, kas no koncentrācijas nometnes bija atdalīta vien ar nelielu sienu. Tāpat Gleizers aizrakās līdz nometnē izdzīvojušo un Hesa mājā strādājošo stāstiem. Kā saka režisors, viņš vēlējies lauzt stereotipu, ka holokaustu veikušie tiek rādīti kā “gandrīz mītiski ļaunas būtnes”. Viņš vēlējies parādīt, ka holokausts nav kaut kas, kas “droši noglabāts pagātnē”, bet stāsts par šodienu un tagadni”, jo “mēs ar vardarbības veicējiem esam tuvāki, nekā mums gribētos domāt”.

Jauns pašmāju ceļošanas šovs

Šovā "Tūrists ceļotāja gūstā" divi rūdīti ceļotāji – blogeris Žigimants Krēsliņš, kas plašāk pazīstams kā Žigis, un žurnālists, producents Sandijs Semjonovs – dodas izaicinājumu pilnā braucienā.

Abi sacenšas par labākā ceļveža titulu, līdzi ņemot divas sabiedrībā zināmas personības – tūristus. Kurš no abiem ir labākais ceļvedis raibajā pasaulē? Pirmā brauciena galamērķis ir Rumānija, kur rūdītajiem ceļotājiem kā tūristi, kuri raduši ceļot ar ērtībām, nakšņojot šikās viesnīcās un iepriekš zinot dienu plānus, līdzi dosies aktieris Rihards Sniegs un radio balss Linda Samsonova. Katru dienu ceļotāji izlozēs dažādu tematiku kārtis – balstoties uz tām, ir jāizplāno dienas maršruts un jāprezentē tas līdzi paņemtajām slavenībām.

Ceļvežus un viņu noorganizēto dienu vērtēs tūristi – kas no plānotā izdevās, kas neizdevās un vai tūristu priekšstats par saviem dienas vadītājiem nebūs mainījies? Kamēr viena ceļotāja dienas kārts nodrošinās mērenu budžetu, ļaujot nakšņot standarta viesnīcas numurā, tikmēr otra iespējas būs krietni pieticīgākas. Neraugoties uz to, abiem dienas plāniem jābūt gana piepildītiem, iepazīstinot tūristus ar vietējo kolorītu un nodrošinot iespējami labāko programmu. Ceļojuma beigās tūristu sniegtais vērtējums noteiks, kurš no abiem ceļotājiem iegūs labākā ceļveža titulu. Gan ceļotāji, gan tūristi piedzīvojuma laikā saskarsies ar dažādiem izaicinājumiem, pārsteigumiem, bailēm un izkāpšanu no komforta zonas. Kopīgi tiks iepazīts spilgtākais no katra galamērķa – valsts kultūra, popkultūra, dīvainākie ēdieni, vietējie iedzīvotāji, paražas un daba. Būtisks ceļošanas nosacījums ir to darīt maksimāli draudzīgi maciņam, atklājot veidus, kā ceļot citādāk.

Šovu "Tūrists ceļotāja gūstā" jau tagad skatieties platformā "Tet TV+," no 7. septembra sestdienās pulksten 20.30 – kanālā "360TV".