Anna Rozīte un Gints Feders. Izjukušās laulības aizkulises
foto: Mārtiņš Ziders
Annas Rozītes un, kā viņa vairākus gadus ticēja, – viņas liktenīgā vīrieša – Ginta Federa mīlasstāsts aizsākās pirms deviņiem gadiem, 2015. gada sākumā.
Slavenības

Anna Rozīte un Gints Feders. Izjukušās laulības aizkulises

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasakaini luksusa ceļojumi uz tālām un eksotiskām zemēm, nodrošināta un pat pārtikusi dzīve, kas ietilpa jaunā pielūdzēja un vēlāk arī vīra uzmanības un jūtu apliecinājumu komplektā, kādreizējai TV sejai Annai Rozītei piepildījumu tomēr nesniedza.

Anna Rozīte un Gints Feders. Izjukušās laulības ai...

Kā atgādina žurnāls "Kas Jauns", televīzijas dīvas Annas Rozītes un, kā viņa vairākus gadus ticēja, – viņas liktenīgā vīrieša – Ginta Federa mīlasstāsts aizsākās pirms deviņiem gadiem, 2015. gada sākumā. Tolaik Anna bija izšķīrusies no trīsarpus gadus vecās meitiņas Emīlijas tēva, arī Gints bija šķīris divpadsmit gadu ilgo laulību ar savu divu dēlu māti Ievu. Pirmoreiz kā pāris sabiedrībā viņi izgāja, apmeklēdami britu mūziķa Robija Viljamsa koncertu "Arēnā Rīga".

TV raidījuma “Kinomānija” vadītāja Anna Rozīte ar savu jauno draugu sabiedrisko attiecību uzņēmuma “Baltijas komunikāciju centrs” īpašnieku Gintu Federu.

Anna Rozīte ar Gintu Federu

TV raidījuma “Kinomānija” vadītāja Anna Rozīte ar savu jauno draugu sabiedrisko attiecību uzņēmuma “Baltijas komunikāciju centrs” īpašnieku Gintu Federu.

Par kopābūšanu ar daiļo TV seju Feders plaši klāstīt nevēlējās, tomēr neslēpa, ka ir iemīlējies līdz ausīm: “Dzīvojam šeit un tagad, baudām mirkli. Anna man vienmēr bijusi sievietes ideāls, viņā viennozīmīgi ir visas svarīgākās sievietes enerģijas. Un es jums pateikšu vēl vairāk – dzer viņa superfood kokteiļus un pat šķiro atkritumus!” žurnālam "Kas Jauns" atzina Gints Feders. Savukārt Anna par satikšanos ar Gintu jūsmīgi atklāja intervijā raidījumam "Māmiņu klubs": “Tā pa īstam es Gintu ieraudzīju vienas grupas klipa vai diska prezentācijā, kur kāda mana draudzene bija atnākusi kopā ar Gintu. Man draudzene teica, ka viņa pēc pasākuma satiekas ar bērniem no bērnunama, jo viņa tajā brīdī strādāja bērnunamā, un vai es arī nevēlos atnākt. Gintu es ieraudzīju tajā brīdī, kad es sapratu, cik ļoti viņš ir patiess un ieinteresēts komunikācijā ar šiem bērnunama bērniem. Un tad man principā bija kā filmās. Neskatoties uz to, ka viņš visu laiku tur bija, bet, kad es sadzirdēju, kā viņš runā un ko viņš runā, es viņu tiešām ieraudzīju.”

Šai pašā pārraidē piedalījās arī Gints, kurš atzina: “Televīzijā, protams, man viņa likās pati smukākā. Apvienojot to ārējo šarmu un skaistumu ar dzīves gudrību un viedumu, empātiju, līdzjūtību – tas mani tā ļoti visu šo mūsu kopdzīvi aizrauj.”

Vedējtēvs Uģis Kuģis vēlēja mīlēt karsti, dziļi un pa īstam

Jau gadu un dažus mēnešus pēc iepazīšanās Gints Annu bildināja, un, kā abi atklāja, tas noticis maģiskajā vasaras saulgriežu laikā, ko mīlnieki pavadīja romantiskā ceļojumā ārpus Latvijas. 2018. gada vasarā abi nosvinēja kāzas. Anna, tērpusies baltā kleitā, ar rožu vainadziņu galvā, izskatījās brīnišķīgi. “Viens vārds var izmainīt tavu lēmumu. Vienas jūtas var izmainīt tavu dzīvi. Viens cilvēks var izmainīt tevi... Anna, paldies Tev! Tavs vīrs” – tā kāzu foto toreiz parakstīja Gints.

Precības bija sarīkotas Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā, un par vedējtēvu viņi bija izvēlējušies Ginta tuvu draugu, pazīstamo krišnaītu Uģi Kuģi, kurš divu gadu kāzu gadadienā Rozīti un Federu sveica ar vārdiem: “Mīli. Mīli karsti, dziļi, pa īstam. Mīlu izrādi, lai to jūt ar darbiem. Aizmirsti aizvainojumus ātri. Piedod viegli. Baudi katru mirkli, esi katrā mirklī, saredzi katru mirkli un meklē katrā mirklī prieku, brīnumu. Iemācies redzēt burvību katrā mirklī un mīlestībā, ko tev pasniedz otrs. Novērtē un sargā. Mēs. Mēs esam mazas daļiņas, bet tik svarīgas šim lielajam Visumam. Šī dzīve, kuru mēs uzskatām par ko mūžīgu, paskries vienā mirklī šajā Absolūtajā visumā. Cik daudzi no mums ir iemācījušies dzīvot ar sevi? Cik daudzi no mums ir iemācījušies būt paši?” Anna toreiz atbildēja ar pateicības vārdiem Uģim Kuģim par to, ka bija viņu vedējs kāzu dienā pirms diviem gadiem un ir līdzās arī visu šo laikaposmu.

Pateicoties nodrošinātai dzīvei, varēja pievērsties sev

Pāris neslēpa no sabiedrības savas dzīves skaistos brīžus un bieži soctīklos publiskoja fotomirkļus gan no dažādām saviesīgām iziešanām, gan tāliem un nenoliedzami dārgiem kopīgiem ceļojumiem gan divatā, gan ar bērniem no iepriekšējām attiecībām.

Materiālais un finansiālais nodrošinājums Annai nenoliedzami sniedza izvēles iespējas, un viņai tikai naudas pelnīšanas dēļ vairs nebija jāpiekrīt darīt tos darbus, kas nesaskan ar viņas iekšējām sajūtām. Laulības laikā viņa padziļināti pievērsās sevis izzināšanai un iekšējās pasaules bagātināšanai. Rozīte pārtrauca karjeru televīzijā, retāk piekrita pasākumu vadītājas darbam, tā vietā sekoja savam aicinājumam un apguva uztura speciālistes profesiju, ko liek lietā, gan strādājot kādā ārstniecības iestādē, gan sniedzot privātas konsultācijas, gan arī darbojoties kā jomas digitālā satura veidotāja.

Kopā nebija jau krietnu laiku

Par to, ka Annas Rozītes un Ginta Federa attiecības vairs nav tādas kā kādreiz, bija jaušams jau krietnu laiku. Annas soctīklu galerijās kopbilžu skaits ar Federu “noīsināts” līdz minimumam. Pēdējais fotomirklis, kurā abi redzami kopā, ir no Ginta dzimšanas dienas svinībām aizvadītā gada maijā. Tālo luksusa ceļojumu vietā Annas soctīklos lielākoties redzamas profesionālas ievirzes sižeti, kā arī fotomirkļi, kur abas ar meitu apceļo dažnedažādas vietas Latvijā.

Tas nu ir fakts, ka sesto kāzu gadadienu laulātie vairs neatzīmēja kā mīļotie, bet gan kā sieviete un vīrietis, kas juridiskā ceļā iet uz brīvu cilvēku statusu. Kad pirms dažām nedēļām "Kas Jauns" vaicāja par pārmaiņām ģimenes dzīvē, Gints šķiršanās faktu nedz apstiprināja, nedz noliedza, atbildot: “Ja būs pārmaiņas, tad arī komentēsim.” Jau drīz pēc tam Anna Rozīte soctīklos nāca klajā ar paziņojumu par šķiršanās procesa norisi, piebilstot, ka nekādus komentārus par to nesniegs. Arī Gints Feders teic, ka izlēmuši nekādus komentārus tomēr nesniegt, vien piebilst, ka ar Annu norunāts saglabāt draudzīgas attiecības. Jautāts, vai Mērsraga mājas izlikšana pārdošanā ir saistīta ar pārmaiņām ģimenē, Feders negaidīti atbild: “Izņemšu Mērsraga māju no pārdošanas, gribēju tikai interesi tirgū noskaidrot.”

Starp citu, šā nekustamā īpašuma sakarā ir kāds interesants fakts, un tas ir šīs savrupmājas lokācija. Proti, Federa uzceltā lepnā māja atrodas pavisam netālu no viņa iepriekšējās sievas Ievas, kas jau daudzus gadus ir ietekmīgā būvuzņēmēja, miljonāra Armanda Garkāna sieva un bērna māte, lepnā nama. Arī tas atrodas jūras krastā Upesgrīvā.