Tā kāzu desmito gadadienu svinēja Olga Rajecka un Ivo Bankavs

Tā kāzu desmito gadadienu svinēja Olga Rajecka un Ivo Bankavs

Slavenības

FOTO: Olga Rajecka un Ivo Bankavs ar 100 viesiem lustīgi nosvin kāzu desmito jubileju

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Rožu kāzas, kā mēdz saukt laulības desmito gadadienu, dziedātāja Olga Rajecka ar vīru Ivo Bankavu kuplā radu un draugu lokā ar dziesmām, dejām, kūkām, šampanieti un lustīgu lauku balli aizvadītajā nedēļā atzīmēja ģimenes gleznainajā īpašumā Saulkrastu pusē.

FOTO: Olga Rajecka un Ivo Bankavs ar 100 viesiem l...

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns" 31. jūlijā Olga un Ivo vairumu savu kāzu dienas viesu, kā arī draugus, kas nākuši klāt šo desmit gadu laikā, saaicināja uz ģimenes lauku māju Saulkrastos, kur 100 viesu lokā svinēja savu mīlestību un draudzību. Šoreiz bija ieradušies pat sveicēji no Atlantas, Londonas un Cīrihes.

foto: no privātā arhīva
Olga un Ivo Rožu kāzās izdejojās un viens otram uzdāvināja kopīgu ārzemju ceļojumu.
Olga un Ivo Rožu kāzās izdejojās un viens otram uzdāvināja kopīgu ārzemju ceļojumu.

Tāpat kā precību dienā, arī Rožu kāzās Olga bija posusies mākslinieces Elitas Patmalnieces darinātā kleitā, kas bija šoreiz izraudzīta par tērpu viesu sagaidīšanai. Pēcāk svinības dziedātāja turpināja tematikai pieskaņotā svētku kleitā ar rožu apdruku. No malu malām bija sabraukuši ciemiņi, tostarp iz dejotāju un mūziķu aprindām. Vairums bija sarūpējuši kādu muzikālu sniegumu. Ar deju priekšnesumu visus priecēja deju kopa Šaine, ar dziesmām uzstājās dziedātājas Aija Andrejeva, Ineta Rudzīte, mūziķis Aivo Oskis un citi, bet svinību disko danču daļā par muzikālo gaisotni gādāja Olgas znots Raitis Miglinieks-Lapāns jeb DJ Buba.

Svinībās, protams, piedalījās Olgas meita Marija Migliniece-Lapāne, kā arī Ivo dēls Edvards, kurš 11. jūlijā nosvinēja 10. dzimšanas dienu; viņš pasaulē nāca tikai dažas nedēļas pirms tēta kāzām ar Olgu. Ar tēva sievu Edvardam ir ļoti ciešas un mīļas attiecības, un tieši pēc Olgas iniciatīvas puika jau no mazotnes apgūst vairākus mūzikas instrumentus. Olgas un Ivo kāzu gadadienā zēns visus priecēja ar enerģisku bungu spēli, kuras pavadījumā ar deju priekšnesumu uzstājās Marijas žiperīgais krustdēliņš Pauls.

foto: no privātā arhīva
Ar deju priekšnesumu uzstājās Marijas žiperīgais krustdēliņš Pauls.
Ar deju priekšnesumu uzstājās Marijas žiperīgais krustdēliņš Pauls.

Kāzu jubilejas torti atveda viesu nama "Brūtes" saimniece Iveta Boša, bet pārējos labumus svētku galdam sarūpēja valmieriešu uzņēmums "Man cepī VISS TAS". Vedējmāte Ināra Trēziņa ne tikai parūpējās par Olgas un Ivo saskaņotu tērpu izvēli un svinību vietas izdekorēšanu, bet arī Olgai un Ivo uzdāvināja desmit rožu stādus. “Nu man būs rožu lauks!” priecājas dziedātāja, kura pēc skaisto ģimenes svētku atzīmēšanas nu ar joni gatavojas dziesmu šova "Dziesmu duelis" koncertturnejai, kas 22. augustā tiks ieskandināta Jelgavā un turpināsies daudzviet Latvijā vismaz līdz februārim.

“Svinības izvērtās ļoti lustīgas un skaistas. Īpašs brīdis bija, kad, tāpat kā mūsu kāzu dienā, visi nodejojām Gatves deju,” jūsmīgi teic dziedātāja.

Kāzas svinēja trīs dienas

Jau desmit gadi aizritējuši, kopš 2014. gada 31. jūlijā Latvijas estrādes dīva Olga Rajecka teica jāvārdu savam mīļotajam vīrietim skaņu inženierim Ivo Bankavam.

Dziedātājas Olgas Rajeckas kāzas ar Ivo Bankavu

Jūlija pēdējā dienā pie vīra izgāja tautā mīlētā dziedātāja Olga Rajecka. Viņas izredzētais - skaņu inženieris Ivo Bankavs.

Šīs bija vienas no vērienīgākajām slavenību kāzām tovasar, tās tika atzīmētas trīs dienu garumā. Pēc laulībām Igates Svētā Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā jaunlaulātie ar viesiem devās uz balli Igates pilī, nākamajā dienā līksmoja jaunā vīra īpašumā Saulkrastos, bet svinības noslēdza Olgas mājās Bukultos. Kāzās piedalījās ap simt viesu, kuru vidū bija arī daudzi abu kolēģi iz mūziķu vidus.

Jautrības un prieka kāzās netrūka. Teju ikviens viesis bija sarūpējis kādu īpašu priekšnesumu, no kuriem daudzos tika iesaistīti arī Olga un Ivo. Piemēram, Ufo, saģērbies Ziemassvētku vecīša kostīmā, jaunlaulātos sēdināja sev uz ceļgala un lika skaitīt Ziemassvētku pantiņus.