foto: Mārtiņš Ziders
Aktieris Dainis Grūbe nezina, kur likt tonnu kvinojas
Dainis Grūbe.
Slavenības
2024. gada 29. jūnijs, 15:54

Aktieris Dainis Grūbe nezina, kur likt tonnu kvinojas

Kitija Seržāne

Jauns.lv

Pirms trim gadiem aktieris Dainis Grūbe iesniedza atlūgumu un pameta Dailes teātri, lai vairāk pievērstos uzņēmējdarbībai. Toreiz uz neskaitāmajiem jautājumiem par to, ar ko mākslinieks plāno nodarboties un kādā biznesa nišā izmēģināt spēkus, Grūbe atbildēja, ka nav domājis to atklāt.

Taču nesen, viesojoties "YouTube" raidījumā "DžSpot" un malkojot stipros dzērienus kādreizējā kolēģa režisora Dž. Dž. Džilindžera kompānijā, aktieris atklāja rūpīgi glabāto noslēpumu – viņš kopā ar draugiem šobrīd darbojas nelielā kompānijā, kas sevi pozicionē kā holdinga uzņēmums "Connect Baltic Group". Grūbe neslēpa, lai gan par viņa uzņēmumu zinājuši vien tuvākie, publiskajā telpā izskanējusī informācija par viņa darbību farmācijas nozarē esot patiesa.

Aktieris gan norādīja, ka farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecība ir tikai viena no nišām, kurā viņš darbojas. “Ir vēl viens uzņēmums, kurā nodarbojamies ar malkas brikešu un granulu tirdzniecību. Lēnām domājam par vēl viena produkta “palaišanu”, kā arī ir doma par kokmateriālu tirdzniecību,” skaidro Grūbe un piebilst, ka šo uzņēmumu kopā ar pārējiem partneriem plāno attīstīt. Tāpat kopā ar kolēģiem viņi investē savus vai palīdz piesaistīt finanšu līdzekļus jauniem projektiem.

Līdztekus mākslinieks darbojas arī uzņēmumā "Num-num", kas esot sācies ar kvinojas sēklām, bet šobrīd nodarbojas arī ar FMCG (fast-moving consumer goods jeb ātrās aprites patēriņa preces) tirdzniecību. “Likās, ka aizies un būs, bet nekā – mums stāv divas tonnas ar sēklām, kuras nevar realizēt,” stāsta Grūbe un turpina: “Taču mēs nepārdzīvojam. Pašlaik domājam, ko ar sēklām iesākt; ir doma tās varbūt noziedot kādam pansionātam.”

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka "Connect Baltic Group" darbības veids ir farmaceitisko izstrādājumu vairumtirdzniecība, savukārt "Num-num" papildus nodarbojas arī ar konsultēšanu komercdarbībā un vadībā. Kā valdes loceklis abiem uzņēmumiem ir reģistrēts Mikus Ieviņš. Runājot par peļņu, Grūbe neslēpj, ka pagaidām peļņas nav, taču kopā ar saviem biznesa partneriem viņš ir pārliecināts, ka viss vēl ir priekšā un “bizness aizies”.