Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Elita Mīlgrāve skaidro savus izteikumus par Latviju: Es ļāvos emocionālam mirklim
foto: Ieva Leiniša/LETA
Pasākumu producente Elita Mīlgrāve šovā “Četri uz koferiem” piedzīvojusi emocionālu mirkli.
Slavenības

Elita Mīlgrāve skaidro savus izteikumus par Latviju: Es ļāvos emocionālam mirklim

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Nesen sabiedrībā lielu uzmanību izraisīja pasākumu producentes Elitas Mīlgrāves šovā “Četri uz koferiem” emocionālais mirklis, kurā viņa izplūda asarās, jo vēlējās nevis sekot digitālā satura veidotājas Yana Bruk dienas plāniem, bet gan doties uz jūru. Reaģējot uz sabiedrības reakciju, Elita vietnē “Facebook” publicējusi atvainošanos.

Elita Mīlgrāve skaidro savus izteikumus par Latvij...

Jau vēstīts, ka sabiedrība asi reaģējusi uz redzēto televīzijas šovā “Četri uz koferiem”, kur Mīlgrāve, nonākot Sebu un saprotot, ka šīs dienas vadītajai Yanai ir citi plāni, izplūst emocijās, jo vēlējusies dienu pavadīt pie jūras: "Man likās, ka ceļojuma otrā daļa būs tas, par ko es sapņoju, saņemot uzaicinājumu braukt uz Filipīnām. Es neaizbraucu uz Tenerifi, lai brauktu šajā ceļojumā pludmaļu dēļ. Visu ziemu nodzīvoju pa to stulbo, auksto Latviju! Pēc pasākuma [Zelta mikrofona] biju tādā pārslodzē, es vienkārši gribēju braukt atpūsties!”

Pati Elita sociālajā tīklā “Facebook” skaidro, ka tas bijis emocionāls vājuma brīdis un viņas sacītais nebūt neatspoguļo viņas domas.

“Es mīlu savu zemi ne tikai vārdos, bet ar saviem darbiem to apliecinu visa mūža garumā: gan maksāju šeit nodokļus, gan pēc vislabākās sirdsapziņas visādos veidos veicinu latviešu mūzikas izdošanu un popularizēšanu: rīkoju koncertus un pasākumus, jau 29. gadu dodu savu laiku un enerģiju lielākajam industrijas pasākumam “Zelta Mikrofons”, kas cildina un godina lielākos sasniegumus latviešu mūzikā. Mans ieguldījums cīņā ar pirātismu un intelektuālā īpašuma aizstāvība, lai mūziķi un producenti varētu saņemt pelnīto atalgojumu par savu darbu, joprojām nes augļus; nešauboties biju gatava riskēt ar sevi aizstāvot Latvijas neatkarību, kad strādāju pagrīdes radio augusta puča laikā. Savu mīlestību uz mūsu zemi un tautu izdejoju tautas dejās un ar lepnumu nēsāju latviešu tautas tērpu, lepni izkaru Latvijas karogu arī Tenerifē, svinot Latvijas svētkus. Šobrīd turpinu palīdzēt Zelta Mikrofons’25 veidotāju komandai un gatavoju festivālu Laima RendezVous Jūrmala, lai sagādātu prieku un svētkus ikvienam tā viesim un nestu Latvijas vārdu pasaulē.”

“Par savas dzīves līkločiem latviešu mūzikas popularizēšanā rakstu grāmatā “Mikrofons”, kas pieejama grāmatnīcās un www.micrec.lv. Tur redzams vēsturiskais fons un manas vērtības, lai saprastu, ka nejaušs izteikums nav mana pārliecība. Tur stāstu par visu, kas man Latvijā ir svarīgs un dārgs,” raksta Elita.

Viņa norāda, ka atsaucoties dalībai šovā, kas solīja viņu aizvest uz Filipīnām jaukā kompānijā ar iespēju atpūsties un izbaudīt šo eksotisko zemi, viņa negaidīja, ka daudzas dienas būs jāpavada mūros un neizturamā karstumā, kad turpat blakus ir pieejama silta pludmale un gaidītā atpūta.

“Jā, es ļāvos emocionālam mirklim, nezinot par slepenās kameras klātesamību, un šova filmētāji, protams, to steidzās izmantot, lai paaugstinātu šova reitingus, jo, kā zināms, provokācijas strādā vislabāk,” norāda Elita.

Viņa arī atvainojās, ja kādu ir aizvainojusi viņas neveiklā frāze TV šovā “Četri uz koferiem”: “Godīgi sakot, izdzirdot to raidījumā, es salecos no pārsteiguma ( jo pat neatcerējos, ka tā biju teikusi un noteikti nebiju tik ļauni domājusi), un pilnīgi droši varu teikt, ka mīlu tevi, mana bezgalīgi skaistā un tik dažādā Latvija!”