Pakrojas muižā sācies ziedu festivāls

Lietuvas Pakrojas muižā sācies Ziemeļeiropā lielākais Tulpju un pavasara ziedu festivāls. Jau trešo gadu šie dabas mošanās svētki pulcē desmitiem ...

gallery icon
Festivāli
2024. gada 30. aprīlis, 14:04

Foto: Pakrojas muižā norisinās Baltijā lielākais ziedu festivāls

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā sestdienā Lietuvas Pakrojas muižā sācies Ziemeļeiropā lielākais Tulpju un pavasara ziedu festivāls, kurš pulcē desmitiem tūkstošu cilvēku no Lietuvas un Latvijas.

Muižā vienlaikus ziedēs vairāk nekā 250 veidu tulpju, narcišu, hiacinšu, zilsniedzīšu un citu pavasara ziedu. Lielā ziedēšana sākusies ar vizbulītēm, narcisēm, hiacintēm, agrīnajām tulpēm, un, festivālam turpinoties, apkārtni iekrāsos dažādu tulpju šķirņu pārpilnība. No ziediem izveidoti tēli un kompozīcijas.

Festivāls ir pilnībā atkarīgs no laikapstākļiem un ziedēšanas intensitātes. Kaut arī precīzu tā ilgumu ir grūti paredzēt, maija svētku brīvdienas, kuras solās būt siltas un saulainas būs potenciāli veiksmīgs laiks festivāla apmeklējumam.

Organizatori līdz pievērst uzmanību, ka, iegādājoties biļetes apmeklējumam trešdien, 1.maijā, ir jāizvēlas brīvdienu biļetes, bet pirmdien, 6. maijā, spēkā  būs darba dienu biļetes. Savukārt 5. maijā, par godu Mātes dienai, kuru Lietuvā svin par nedēļu ātrāk, papildus rīkos arī muižas kamermūzikas ansambļa koncertu sveču gaismā, kurā skanēs XIX gs. beigu - XX gs. sākuma populāri skaņdarbi. 

Festivālā muižā būs iespēja baudīt ziedu krāšņumu un aizceļot pagātnē, piedzīvojot īstu XIX gadsmita muižas dzīvi - darbosies amatnieku manufaktūras, alus darītavā brūvēs alu, bet spirta rūpnīcā destilēs dažādas garšas. Parfimērs gatavos smaržīgākās eļļas no pirmajiem ziediem, dāmas varēs ietērpties antīkās kleitās, ripos karietes, muižas mehāniķi brauks ar Barona kolekcijas automašīnām.

Tāpat apmeklētāji varēs redzēt XIX gs. muižas ārsta kabinetu un viņa slepeno hobiju - panoptiku, kurā pats fon der Ropu personīgais ārsts bija sakrājis iespaidīgu dīvainību kolekciju.

Kā Pakrojas muiža izskatījās pērn un citos gadalaikos:

Pakrojas muižā tika atklāts Ziedu, mākslas un mīlas festivāls

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas Pakrojas muižā oficiāli atgriezies viens no lielākajiem vasaras pasākumiem - tika atklāts piektais "Ziedu, mākslas un ...

gallery icon

Gaismas festivāls Pakrojas muižā 2023. gada ziemā

Dažāda veida gaismas festivāli kļuvuši ļoti populāri gan Latvijā, gan Lietuvā, aicinot ziemas tumšumu vismaz uz brīdi nomainīt ar ...

gallery icon

Festivāls, ko vēlēsies redzēt savām acīm: Pakrojas muiža šovasar atkal iekaroja apmeklētāju no visas Eiropas sirdis

Pakrojas muižas kompleksā, vien 40 km attālumā no Latvijas robežas, turpinās lielākais un krāšņākais ziedu festivāls Ziemeļeiropā.

gallery icon

Pakrojas muižā tika atklāts Ziedu, mākslas un mīlas festivāls

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas Pakrojas muižā oficiāli atgriezies viens no lielākajiem vasaras pasākumiem - tika atklāts piektais "Ziedu, mākslas un ...

gallery icon