2023. gada "Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija

Latvijas Nacionālajā operā un baletā 12. martā notika "Lielās mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija, kurā paziņoti laureāti astoņās kategorijās.

gallery icon
Slavenības
2024. gada 23. marts, 06:12

Aktiera Ģirta Jakovļeva mazmeita Katrīna Paula Felsberga spoži sāk operas karjeru

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

"Lielās mūzikas balvu 2023" nominācijā "gada jaunais mūziķis" aizvadītajā nedēļā saņēma dziedātāja Katrīna Paula Felsberga. Tovakar pie televizora ekrāna, vērojot mazmeitas apbalvošanu, priekpilns bija arī vectēvs - leģendārais aktieris Ģirts Jakovļevs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Operas soprāns Katrīna Paula Felsberga.

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", dziedātāja Katrīna Paula Felsberga šā gada janvāra beigās nokārtoja pēdējo eksāmenu Berlīnes Mākslu universitātē un ir beigusi šo augstskolu. Jau no pusaudzes gadiem viņa mērķtiecīgi izvēlējusies savu dzīvi saistīt ar dziedāšanu, jau ir uzstājusies uz prestižām skatuvēm Eiropā un arī tepat dzimtenē, kā arī saņēmusi starptautiskas atzinības.

Lai arī pēc lielā saviļņojuma sanācis apslimt un pazaudēt balsi, tūlīt pēc balvas saņemšanas Latvijas Nacionālajā operā un baletā jaunā operdziedātāja devās atpakaļ uz Berlīni. “Jūtu pateicību, gandarījumu un prieku. Augstais novērtējums mani stiprina doties tālāk profesijā,” žurnālam "Kas Jauns" pauda Felsberga.

Savukārt Katrīnas Paulas mamma, slavenā muzikoloģe Liene Jakovļeva, "Kas Jauns" komentējot meitas panākumus, teic: “Tas ir viens vienīgs prieks un lepnums!” Liene stāsta, ka ir atbalstījusi meitu muzikālajā izglītībā, bet kā iedvesmotāji un ceļa rādītāji ir Rīgas Doma kora skolas pedagogi. “Godīgi sakot, kad meita pabeidza devīto klasi, jautāju, vai tiešām vēlas turpināt šo ļoti grūto ceļu. Viņa teica, ka tas ir vienīgais, ko vēlas. Viņai bija skaidrs mērķis, un tālāk es vairs nemaisījos, vien palīdzēju, cik spēju, praktiski. Muzikālā ziņā tas ir skolotāju un meitas pašas nopelns,” pauž Liene.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Muzikoloģe Liene Jakovļeva pavada meitu uz balvas pasniegšanas ceremoniju.

Vaicāta, kādi ir tuvākās nākotnes radošie plāni, jaunā māksliniece atklāj: “Pavasarī būšu Rīgā un piedalīšos Doniceti operas "Mīlas dzēriens" jauniestudējumā Operā, bet vasarā ieplānoti vairāki kamermūzikas un laikmetīgās mūzikas koncerti Šveicē, Vācijā un Itālijā.”

Savu tuvāko nākotni Katrīna saista ar Rīgu un Berlīni: “Pašlaik man ļoti patīk balansēt starp divām pilsētām. Ko nesīs nākotne, vēl nezinu, bet noteikti no Latvijas skatuvēm nepazudīšu. Dziedāt Latvijā dzimtajā valodā vienmēr ir kas īpašs un skaists.” Par operdziedātājas gaitām uz pasaules valstu skatuvēm var uzzināt Katrīnas Paulas izveidotā mājaslapā felsberga.com.

Liene neslēpj, ka viņas kā mammas sirds vienmēr ir satraukta: “Savās emocijās esmu daudz nesavaldīgāka par meitu. Man vajadzētu mācīties no viņas – varbūt tik daudz nestresot un nekreņķēties. Viņa jau man nav skatuves māksliniece, bet mans bērniņš.”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!