foto: Publicitātes foto
Basģitāras virtuozs un jaudīgākā Latvijas metāla vokāliste - uz skatuves atgriežas smagmetāla grupa "Māra"
Grupa "Māra" izveidota 2018. gada sākumā.
Mūzika
2024. gada 19. marts, 11:26

Basģitāras virtuozs un jaudīgākā Latvijas metāla vokāliste - uz skatuves atgriežas smagmetāla grupa "Māra"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Pagājušā gada rudenī darbību apturējusī Latvijā un Austrijā bāzētā "death/thrash/groove metal" grupa "Māra" nolēmusi atgriezties uz lielās skatuves un tieši ar koncertu Rīgā – 28. martā šī apvienība uzstāsies klubā "Melnā Piektdiena". 

Uz atgriešanās jeb atjaunošanās koncertu "Māra" pulcēsies tādā pašā sastāvā, kādā pašķīrās: šobrīd Vīnē dzīvojošā Māra Lisenko (vokāls) un viņas vīrs Dmitrijs Lisenko (basģitāra), kā arī Latvijā mītošie Deniss Meļņiks (ģitāra) un Alberts Mednis (bungas).

"Šī būs kā Māras ar "Māru" augšāmcelšanās - tieši tāpēc koncertu ieplānojām pirms Lieldienām!" joko Māra Lisenko.

"Mēs to nosaucām par "Reset", jo pauze kopš grupas pajukšanas it kā nebija liela, tomēr tā vienalga mums un arī klausītājiem bija būtiska. Daudzi klausītāji Latvijā mums pārmeta, ka esam izjukuši un neesam šeit sarīkojuši atvadu koncertu, un mēs tiešām jutāmies viņiem parādā. Nu šis parāds tiks dzēsts – ar atgriešanās koncertu. Ar to mēs vēlamies radīt visiem pārliecību, ka tagad atgriezīsimies ar lielu jaudu un jauniem darbiem," piebilst vokāliste.

Te jāpiebilst, ka pāris - Māra un Dmitrijs - ir vieni no Latvijas spilgtākajiem nosacīti jaunajiem metāla mūziķiem.

Mārai ir izkopta pasaules līmeņa metāla vokāla tehnika, bet Dmitrijs ir viens no izcilākajiem basģitāristiem Latvijā, kura spēle pavisam noteikti ir jādzird klātienē.

Koncerts paredzēts 28. martā, plkst.20. Tā īpašie viesi – leģendārā Latvijas "melodic death metal" grupa “Preternatural” un “Amber Creek”. Biļetes nopērkamas Ticketshop.lv. Cena - sākot ar 9 eiro.

Interneta vietnēs jau pieejams grupas "Māra" pirmais atgriešanās singls "Devil Herself", kam tapis arī videoklips:

Plānots, ka šogad tiks izdotas vēl vairākas jaunas dziesmas un to videoklipi.

"Šogad esam iecerējuši uzstāties vēl dažos vai pat vairākos koncertos, taču šobrīd visa enerģija un spēki tiks veltīti atgriešanās koncertam "Melnajā Piektdienā"," apstiprina Māra Lisenko.

Grupa "Māra" izveidota 2018. gada sākumā. Tās diskogrāfijā ir divi EP jeb minialbumi - "Therapy For An Empath" (2018) un "Self-Destruct. Survive. Thrive!" (2020).

Pēdējais no tiem saņēma Latvijas Metālmūzikas Gada balvu kā 2020. gada labākais smagās mūzikas albums.