foto: ddp / Vida Press
"Zvaigžņu karu" mazā aktiera mamma pastāsta par dēla garīgo saslimšanu
Džeiks Loids Anakina Skaivokera lomā filmā “Zvaigžņu kari: Ļaunumu vēstošā ilūzija” (1999).
Slavenības
2024. gada 14. marts, 06:07

"Zvaigžņu karu" mazā aktiera mamma pastāsta par dēla garīgo saslimšanu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

“Zvaigžņu karu” mazais aktieris Džeiks Loids šobrīd jau ir pieaudzis vīrietis. Diemžēl viņa dzīvi skārušas nopietnas veselības likstas. Māte atklājusi, ka dēls cieš no smagām garīgās veselības problēmām un šobrīd ārstējas.

“Zvaigžņu karu” sāgas bijusī zvaigzne Džeiks Loids, kurš bija redzams ekranizējumā “Zvaigžņu kari: Ļaunumu vēstošā ilūzija” kā Anakins Skaivokers, šobrīd cieš no šizofrēnijas un viņam nozīmēts 18 mēnešu ārstniecības kurss.

Mazais aktieris Džeiks Loids no “Zvaigžņu kariem”

gallery icon

Strauji tuvojoties 1999. gadā iznākušās filmas 25. gadadienai, Džeika māte sniegusi interviju amerikāņu ziņu kanālam “Scripps News” un pastāstījusi, ka viņas dēls šobrīd atrodas psihiskās veselības aprūpes iestādē, jo 2023. gada martā piedzīvojis psihiskās veselības krīzi ar dzirdes un redzes halucinācijām.

Runājot par viņa cīņu, mamma atklāja, ka Džeiks jau vidusskolas laikā sajutis pirmos simptomus, kad viņš “redzējis cilvēkus ar melnām acīm, kas skatās uz viņu”. Tolaik ārsti izrakstījuši medikamentus bipolārajiem traucējumiem.

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
Džeiks Loids ar vecākiem, apmeklējot “MTV Movie Awards 1999” ceremoniju.

Džeikam vēlāk tika diagnosticēta paranoīdā šizofrēnija, kas “ieveda viņu vēl smagākā depresijā,” apliecinājusi mamma Liza. “Tas bija patiešām smagi.”

Viņa atmiņā atsauca arī kādu reizi, kad Džeiks piezvanījis, uzstājot, ka viņš ticis sašauts, esot savā dzīvoklī. Liza sapratusi, ka tās ir halucinācijas.

foto: Lucasfilm/Kobal/Shutterstock/ Vida Press
Džeiks Loids, Jūens Makgregors un Liams Nīsons “Zvaigžņu karu” reklāmas fotosesijā.

Džeiks Loids, kuram tagad ir 35 gadi, jau desmito mēnesi atrodas garīgās veselības klīnikā, kur viņam jāiziet 18 mēnešu ārstniecības kurss.

“Viņam klājas daudz labāk, nekā biju gaidījusi,” atzinusi Liza. “Viņš kļūst mazliet sabiedriskāks. Tas ir kā atgūt mazliet vairāk agrākā Džeika, jo viņš vienmēr bija ārkārtīgi sabiedrisks, līdz viņu piemeklēja šizofrēnija.”

foto: ddp / Vida Press
Džeiks Loids ar “Zvaigžņu karu” režisoru Džordžu Lūkasu.

Jāpiemin, ka bijusī bērnu zvaigzne 2001. gadā 12 gadu vecumā paziņoja par aktiera karjeras beigšanu, jo piedzīvojis “lielu ņirgāšanos” Anakina Skaivokera atveidošanas dēļ.

Atklāsme par Džeika traģisko veselības stāvokli aizkustinājusi dvēseles stīgas tūkstošiem fanu visā pasaulē, par ko viņi steiguši vēstīt sociālajos tīklos.

foto: Vida Press
Džeiks Loids satiek (tolaik) princi Čārlzu filmas pirmizrādes vakarā 1999. gada jūlijā Londonā.

Kāds lietotājs komentēja: “Prieks, ka viņš atveseļojas, bet to dzirdēt ir ļoti skumji”.

Cits filmas fans atzinās, ka mazais Anakins arī viņa bērniem licis iemīlēt “Zvaigžņu karus”: “Izrādīsim līdzjūtību Džeikam Loidam, kamēr viņš atveseļojas,” viņš mudinājis pārējos.

foto: Shutterstock/ Vida Press
2015. gadā Džeiks Loids piedzīvoja arestu pēc bēgšanas no policijas, ievērojami pārsniedzot automašīnas atļauto ātrumu pakaļdzīšanās laikā.

Vēl kāds izteicies: “Priecājos, ka viņam klājas labāk. Tiku prātojis, kas ar viņu noticis pēc šīs filmas.” Savukārt nākamais lietotājs komentējis: “Cilvēki bērnībā izturējās pret viņu tik netaisnīgi nežēlīgi. Labi, ka tagad viņam klājas daudz labāk.”